Проблемна науково-дослідна лабораторія (ПНДЛ) та Центр колективного користування науковим обладнанням (ЦККНО) «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» як структурні підрозділи Науково-дослідної частини НУХТ задіяні у поглибленій науковій і науково-технічній підготовці фахівців за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки. Фахівці Проблемної науково-дослідної лабораторії в тісному контакті з випусковими технологічними кафедрами беруть активну участь у підготовці кваліфікованих фахівців, наукових і науково-педагогічних кадрів, зокрема під час виконання випускових кваліфікаційних робіт здобувачами різних ступенів вищої освіти.
Слід зауважити, що однією із сильних сторін освітніх програм (Stгепgths) спеціальності «Харчові технології», що реалізуються в нашому університеті, є наявність бази ПНДЛ і ЦККНО «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування». Сучасне та унікальне обладнання дозволяє одержувати результати досліджень у сфері харчової науки, які відрізняються науковою новизною та є матеріалом для оформлення заявок на винаходи і написання статей для опублікування в журналах, які індексуються наукометричними базами даних Scopus і Web of Science.
Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів висловлює подяку завідувачу Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрію Мариніну за допомогу в проведенні комплексного дослідження структурно-механічних і фізико-хімічних характеристик ферментованих молочних продуктів у межах декількох кваліфікаційних робіт випускників освітньо-професійних та освітньо-наукової програм спеціальності «Харчові технології»! Викладачі кафедри бажають нових наукових звершень співробітникам ПНДЛ зі сподіванням на подальшу плідну співпрацю!