Н У Х Т

Наші викладачі взяли участь у круглому столі «Менеджери зеленої відбудови: формула еко-ефективності та підготовка кадрів»

10 червня 2024

Наші викладачі взяли участь у круглому столі «Менеджери зеленої відбудови: формула еко-ефективності та підготовка кадрів»

Викладачки кафедри екології та екоменеджменту, гарантки освітніх програм «Екологія та екоменеджмент» Оксана Ничик і «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Оксана Салавор взяли участь у круглому столі «Менеджери зеленої відбудови: формула еко-ефективності та підготовка кадрів», організованому Professional Association of Environmentalists of the World за сприяння UNDP Ukraine / ПРООН в Україні з нагоди Всесвітнього дня охорони довкілля.

Основною темою, що обговорювали учасники заходу, були перспективи співпраці та проблеми, що виникають у ланцюжку навчальний заклад, який готує фахівця-еколога, та роботодавець, який потребує сучасних фахівців з ресурсо- та енергоефективності, як кризових менеджерів, запит на яких щороку зростає.

Були озвучені питання, що потребують нагального вирішення – як в умовах сьогодення гарантувати ефективне відновлення, перетворення ресурсів, праці та капіталу на технологічні інновації та рівень добробуту людей; хто готовий запропонувати Україні екотехнологічні інновації і забезпечити ефективність екологічного благополуччя, адже відбудова потребуватиме більше технологій, одночасно зменшуючи споживання ресурсів і негативний вплив на навколишнє середовище; як разом сьогодні, визнавши помилки минулого, допомогти державі повернутися обличчям до науки та освіти і трансформувати підходи до підготовки спеціалістів еко-спеціальностей та як у цьому вже сьогодні допомагають підприємці і громади.

Крім того, обговорили проєкт і результати всеукраїнського дослідження «Необхідні зміни освітнього інтерфейсу між академічним середовищем і реальним сектором економіки в Україні».

До роботи круглого столу долучились заступник міністра охорони довкілля і природних ресурсів Сергій Власенко, керівник експертної групи директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Ігор Балуба, перший заступник голови ДЕІ України Дмитро Заруба, начальник управління лісового господарства та відтворення лісів Держлісагенства Ігор Будзінський, провідні науковці, лідери національних ЗВО, підприємств (Астарта, корпорація «Атмосфера», Укренерго, Енергоатом, Укрзалізниця тощо), громад.

Опублікований: 10-06-2024
Читайте також:
Усе про альтеративні джерела білків

Науково-технічна бібліотека університету і у період карантинних обмежень не припиняє знайомити користувачів із новинками книжкового ринку, актуальною інформацією, що може стати у пригоді здобувачам освіти, викладачам і науковцям. Щоб полегшити читачам пошук необхідної інформації, фахівці бібліотеки створюють тематичні науково-допоміжні бібліографі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про альтеративні джерела білків 28 січня 2021

Відзвітувала студентська рада факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

17 квітня 2018 року відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за результатами роботи 2017-2018 навчального року. Конференцію відкрила голова студентської ради факультету Олена Цишек, яка повідомила, що за результатами реєстрації делегатів кворум є. Присутні 147 осіб, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзвітувала студентська рада факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 18 квітня 2018

Сучасні методи виробництва продуктів харчування обговорювали наші науковці

7-9 жовтня 2020 року у Національному університеті «Львівська політехніка» працювала міжнародна конференція «Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials», співорганізаторами якої виступили наш університет та Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України. Учасники заходу працювали у секціях «Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методи виробництва продуктів харчування обговорювали наші науковці 15 жовтня 2020

Тиждень випічки на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

9 грудня США традиційно відзначає день випічки. Цей день – відмінний привід випробувати нові рецепти. День випічки має за мету залучення людей до приготування домашньої випічки та пригощання нею рідних, друзів, колег чи сусідів. Найкращий варіант проведення свята – спілкування з близькими людьми за спільним приготуванням смаколиків та їх вживанням ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень випічки на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 09 грудня 2021