Н У Х Т

Наші другокурсниці долучилися до ініціативи «Пиріг Незалежності»

22 серпня 2025

Наші другокурсниці долучилися до ініціативи «Пиріг Незалежності»

Другокурсниці спеціальності «Туризм і рекреація» Марина Рижа та Діана Туряниця долучилися до ініціативи «Пиріг Незалежності».

Дівчата не тільки підтримали ідею, а й зробили свій внесок, створивши візуальне оформлення та розробивши власний рецепт для пирога. Їхня участь у проєкті демонструє, що ініціатива не лише про їжу, а й про поєднання кулінарних традицій із сучасним креативом, що приваблює молодих людей.

Ініціатива виникла в липні 2024 року з невеликої групи небайдужих, об’єднаних любов’ю до України, її кухні та традицій. Одного дня вони поставили собі запитання: «Чому в Дня Незалежності – головного свята країни – досі немає власної страви?» і вирішили це змінити.

Долучення до проєкту студентів показує, що ідея дослідниці гастрономічної культури, засновниці «Їжакультура» Олени Брайченко та її однодумців знаходить відгук у різних поколінь і допомагає творити нові традиції, залучаючи до святкування Дня Незалежності дедалі більше українців.

Опублікований: 22-08-2025
Читайте також:
Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти

Навіть у такі важкі часи наші викладачі не нехтують можливістю бути постійно в тонусі навчання та в тренді останніх нововведень. Адже бути викладачем – це постійний рух, розвиток і прагнення до нових знань.  Дуже важливим завданням у роботі викладача є навчання студентів писати без плагіату. Тому, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти 20 червня 2022

Наукові видання університету: для тих, хто планує своє наукове майбутнє

Невід’ємною частиною наукового процесу в нашому університеті є наукові видання. Вступникам, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безперечно, цікаво дізнатися, що в НУХТ є власні фахові наукові видання, що входять до затвердженого Міністерством освіти і науки України переліку наукових фах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові видання університету: для тих, хто планує своє наукове майбутнє 12 серпня 2022

Обмін досвідом з колегами

У рамках договору про співпрацю відбулася зустріч наших науковиць – завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарантки магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», професорки Олександри Нєміріч, доцентки цієї ж кафедри Ірини Корецької та професорки кафедри експертизи харчових продуктів, академ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом з колегами 22 квітня 2024

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня 2021 року здобувачі групи ХЧ-3-13ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри Тетяною Роман відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (International Forum Food Industry and Packaging, IFFIP) – головну подію пакувальної та харчової промисловості України. Вони ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 червня 2021