Н У Х Т

На відкритій онлайн-лекції професорки кафедри гуманітарних дисциплін студенти гортали сторінки минулого України

23 жовтня 2020

На відкритій онлайн-лекції професорки кафедри гуманітарних дисциплін студенти гортали сторінки минулого України

Відбулася відкрита онлайн-лекція завідувачки кафедри гуманітарних дисциплін Надії Левицької з дисципліни «Історія та культура України». Тема лекції – «Українські землі в XIV – XVIII ст.».

Студенти разом із викладачкою захопливо гортали сторінки минулого України. Професорка розповіла про становище українських земель у складі Литви та Польщі, виникнення козацтва та Запорозьку Січ, національно-визвольну війну під проводом гетьмана Богдана Хмельницького, утворення Української козацько-гетьманської держави, період Руїни та його наслідки, добу Івана Мазепи та про поступове обмеження і ліквідацію української державності.

Здобувачі освіти активно аналізували історичні події та дійшли висновку, що історію треба знати, вивчати, аби творити сучасне й майбутнє, не повторюючи помилок попередників. У цьому й полягає мудрість історії. А історія українського народу була від самого початку надто кривавою. Здобувачі вкотре переконалися, що історія в людині і людина в історії. Знання історії своєї Батьківщини – священний обов’язок кожної культурної та освіченої людини.

Після закінчення онлайн-лекції викладачі кафедри її обговорили й відзначили, що вона була проведена на високому науково-методичному рівні.

Опублікований: 23-10-2020
Читайте також:
Кафедра експертизи харчових продуктів у київській школі №121

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга завітала до середньої загальноосвітньої школи № 121 м. Києва. Школа була заснована у 1995 року, вона знаходиться у Солом’янському районі Києва і є центром, навколо якого зосереджуються всі заходи, що відбуваються в мікрорайоні....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів у київській школі №121 16 квітня 2024

Молоді викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів демонструють високий рівень педагогічної майстерності

5 березня 2019 року відбулося відкрите лабораторне заняття асистента кафедри технології оздоровчих продуктів Ірини Ясінської з дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» для студентів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». На відкрите заняття завітали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів демонструють високий рівень педагогічної майстерності 06 березня 2019

Ми переможемо, Батьку!

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила 209-ї річницю з Дня народження Тараса Шевченка – Батька Української Нації. Постать Тараса Шевченка особливо актуальна сьогодні, коли Україна знову бореться з російським імперіалізмом за свою Незалежність. Слова Кобзаря також воюють та надихають українців і в тилу, і на передовій. Так, під час тематичних бе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ми переможемо, Батьку! 10 березня 2023

Досвід роботи з ресурсами Науково-технічної бібліотеки отримали магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із професоркою кафедри готельно-ресторанної справи Тетяною Сильчук відвідали Науково-технічну бібліотеку НУХТ, де ознайомилися з електронними ресурсами з метою пошуку та оброблення наукової інформації при підготовці до написання кваліфікаційної роботи. Під час зустрічі завідувачка відділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід роботи з ресурсами Науково-технічної бібліотеки отримали магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 20 березня 2025