Н У Х Т

На старті виборчого процесу

11 лютого 2020

На старті виборчого процесу

11 лютого відбулося перше засідання Організаційного комітету з виборів ректора університету. У порядку денному були сім питань: обрання голови Оргкомітету, обрання заступників голови Оргкомітету, обрання секретаря Оргкомітету, обговорення наказу по університету про організацію виборів ректора, формування пакету положень, що стосуються виборчого процесу в університеті, обговорення плану роботи Оргкомітету та визначення режиму його роботи.

За пропозицією члена Оргкомітету, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої головою Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ був одностайно обраний перший проректор Володимир Яровий. Заступниками голови Оргкомітету обрали проректора Ларису Арсеньєву і директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка. Секретарем Оргкомітету обрана директор Науково-технічної бібліотеки НУХТ Наталія Левченко.

Далі члени Оргкомітету опрацювали наказ МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету харчових технологій, повідомлення МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора, розміщене на офіційному порталі відомства, і наказ по університету про організацію виборів ректора Національного університету харчових технологій, обговорили план і режим своєї роботи. Зокрема, обговорили ключові етапи й дати виборчої кампанії, визначили першочергові завдання – розроблення низки положень, що стосуються виборчого процесу, визначення квоти учасників виборчого процесу (обрахування кількісного складу виборців), розроблення чіткого графіку та організація проведення виборів учасників виборчого процесу з числа непедагогічних штатних працівників і студентів. Щодо режиму роботи Оргкомітет підтримав пропозицію встановити черговість засідань за необхідності вирішення питань, регламентованих термінами виборчої кампанії.

Наразі Оргкомітет розпочав роботу над Положенням про порядок проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про організаційний комітет з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про головну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про дільничну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про порядок обрання представників з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Національного університету харчових технологій, Порядком акредитації та організації роботи спостерігачів, представників ЗМІ на виборах ректора Національного університету харчових технологій. Зазначені документи необхідно буде після узгодження з Профспілковим комітетом університету подати на затвердження вченій раді НУХТ і ввести в дію наказом ректора.

Крім того, голові Організаційного комітету Володимиру Яровому і члену Оргкомітету, начальнику відділу кадрів Сергію Беседі було доручено обрахувати кількісний склад виборців відповідно до визначених законодавством відсотків – загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників із числа інших штатних працівників закладу вищої освіти – до 10%, а кількість виборних представників із числа студентів – не менше 15% осіб, які мають право брати участь у виборах.

Протокол засідання Організаційного комітету з виборів ректора буде оприлюднений на сайті університету у вкладці «Вибори-2020» не пізніше 12 лютого 2020 року.

Опублікований: 11-02-2020
Читайте також:
«Смачний» movie club: Lemon tzatziki chicken Jamie's Plum Tarte Tatin

Увага! Бажано не приходити на заняття голодним, бо «Курка цацикі з лимоном» або «Сливовий Тарт Татен» – навіть назви звучать дуже смачно. А ще коли про них розповідає Джеймі Олівер – відомий шеф-повар, ресторатор, автор популярних у світі книг і телепрограм на теми кулінарії. Саме його презентацію рецептів дивилися здобувачі групи ГС-1-9а з виклада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Смачний» movie club: Lemon tzatziki chicken Jamie's Plum Tarte Tatin 22 вересня 2023

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про поводження з алергенами у закладах громадського харчування

Четвертокурсники-бакалаври кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології харчування», у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 2. Контроль якості та безпечності продукції та послуг ресторанного господарства» взяли участь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про поводження з алергенами у закладах громадського харчування 02 лютого 2024

Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР

Згідно із Законом «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» обов’язковим для всіх харчових підприємств є розроблення і впровадження до кінця 2018 року систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) згідно з вимогами стандарту ISO 22000. Для підприємств, на яких впроваджена СМБХП чи інтегрована система м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР 25 червня 2018

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів»

9-10 листопада 2023 року в університеті відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» 14 листопада 2023