Н У Х Т

На старті виборчого процесу

11 лютого 2020

На старті виборчого процесу

11 лютого відбулося перше засідання Організаційного комітету з виборів ректора університету. У порядку денному були сім питань: обрання голови Оргкомітету, обрання заступників голови Оргкомітету, обрання секретаря Оргкомітету, обговорення наказу по університету про організацію виборів ректора, формування пакету положень, що стосуються виборчого процесу в університеті, обговорення плану роботи Оргкомітету та визначення режиму його роботи.

За пропозицією члена Оргкомітету, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої головою Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ був одностайно обраний перший проректор Володимир Яровий. Заступниками голови Оргкомітету обрали проректора Ларису Арсеньєву і директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка. Секретарем Оргкомітету обрана директор Науково-технічної бібліотеки НУХТ Наталія Левченко.

Далі члени Оргкомітету опрацювали наказ МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету харчових технологій, повідомлення МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора, розміщене на офіційному порталі відомства, і наказ по університету про організацію виборів ректора Національного університету харчових технологій, обговорили план і режим своєї роботи. Зокрема, обговорили ключові етапи й дати виборчої кампанії, визначили першочергові завдання – розроблення низки положень, що стосуються виборчого процесу, визначення квоти учасників виборчого процесу (обрахування кількісного складу виборців), розроблення чіткого графіку та організація проведення виборів учасників виборчого процесу з числа непедагогічних штатних працівників і студентів. Щодо режиму роботи Оргкомітет підтримав пропозицію встановити черговість засідань за необхідності вирішення питань, регламентованих термінами виборчої кампанії.

Наразі Оргкомітет розпочав роботу над Положенням про порядок проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про організаційний комітет з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про головну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про дільничну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про порядок обрання представників з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Національного університету харчових технологій, Порядком акредитації та організації роботи спостерігачів, представників ЗМІ на виборах ректора Національного університету харчових технологій. Зазначені документи необхідно буде після узгодження з Профспілковим комітетом університету подати на затвердження вченій раді НУХТ і ввести в дію наказом ректора.

Крім того, голові Організаційного комітету Володимиру Яровому і члену Оргкомітету, начальнику відділу кадрів Сергію Беседі було доручено обрахувати кількісний склад виборців відповідно до визначених законодавством відсотків – загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників із числа інших штатних працівників закладу вищої освіти – до 10%, а кількість виборних представників із числа студентів – не менше 15% осіб, які мають право брати участь у виборах.

Протокол засідання Організаційного комітету з виборів ректора буде оприлюднений на сайті університету у вкладці «Вибори-2020» не пізніше 12 лютого 2020 року.

Опублікований: 11-02-2020
Читайте також:
Студенти університету запрошуються до участі у «Black Sea Science-2018»

Студенти університету – активно беруть участь у наукових дослідженнях, результати яких широко презентують у рамках наукових форумів різного рівня та різноманітних конкурсах студентських наукових робіт, де вражають журі високим рівнем своїх знань, творчим потенціалом, креативністю дослідницьких рішень. Молоді науковці НУХТ – неодноразові переможці н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету запрошуються до участі у «Black Sea Science-2018» 18 січня 2018

Як у Навчально-науковому інституті харчових технологій першокурсників вітали…

Студентське життя – час, коли все нове, цікаве та захоплююче. З перших же хвилин у цьому переконалися цьогорічні першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій, для яких традиційна на початку навчального року зустріч-знайомство з керівництвом інституту та викладачами перетворилася на яскраву, незабутню подію. 1 вересня у актовій з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у Навчально-науковому інституті харчових технологій першокурсників вітали… 04 вересня 2023

В університеті відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти НУХТ

1 вересня наш колектив відзначав День знань традиційною посвятою першокурсників у студенти Національного університету харчових технологій. У актовій залі університету зібралися першокурсники, їх батьки, студенти старших курсів, адміністрація й викладачі, роботодавці. Присутніх тепло привітав ректор університету Анатолій Українець. Він розповів про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти НУХТ 01 вересня 2017

Цікаві відвідування студентів спеціальності «Туризм»

5 грудня 2019 року видалося урожайним на цікаві відвідування для студентів спеціальності «Туризм». У рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» студенти 2 курсу відвідали Monotel –  капсульний футуристичний готель, розташований у центрі Києва. Створений за образом високотехнологічних азіатських капсульних готелів Monotel пропонує розміщення у ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві відвідування студентів спеціальності «Туризм» 06 грудня 2019