Н У Х Т

На старті виборчого процесу

11 february 2020

На старті виборчого процесу

11 лютого відбулося перше засідання Організаційного комітету з виборів ректора університету. У порядку денному були сім питань: обрання голови Оргкомітету, обрання заступників голови Оргкомітету, обрання секретаря Оргкомітету, обговорення наказу по університету про організацію виборів ректора, формування пакету положень, що стосуються виборчого процесу в університеті, обговорення плану роботи Оргкомітету та визначення режиму його роботи.

За пропозицією члена Оргкомітету, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої головою Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ був одностайно обраний перший проректор Володимир Яровий. Заступниками голови Оргкомітету обрали проректора Ларису Арсеньєву і директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка. Секретарем Оргкомітету обрана директор Науково-технічної бібліотеки НУХТ Наталія Левченко.

Далі члени Оргкомітету опрацювали наказ МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету харчових технологій, повідомлення МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора, розміщене на офіційному порталі відомства, і наказ по університету про організацію виборів ректора Національного університету харчових технологій, обговорили план і режим своєї роботи. Зокрема, обговорили ключові етапи й дати виборчої кампанії, визначили першочергові завдання – розроблення низки положень, що стосуються виборчого процесу, визначення квоти учасників виборчого процесу (обрахування кількісного складу виборців), розроблення чіткого графіку та організація проведення виборів учасників виборчого процесу з числа непедагогічних штатних працівників і студентів. Щодо режиму роботи Оргкомітет підтримав пропозицію встановити черговість засідань за необхідності вирішення питань, регламентованих термінами виборчої кампанії.

Наразі Оргкомітет розпочав роботу над Положенням про порядок проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про організаційний комітет з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про головну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про дільничну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про порядок обрання представників з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Національного університету харчових технологій, Порядком акредитації та організації роботи спостерігачів, представників ЗМІ на виборах ректора Національного університету харчових технологій. Зазначені документи необхідно буде після узгодження з Профспілковим комітетом університету подати на затвердження вченій раді НУХТ і ввести в дію наказом ректора.

Крім того, голові Організаційного комітету Володимиру Яровому і члену Оргкомітету, начальнику відділу кадрів Сергію Беседі було доручено обрахувати кількісний склад виборців відповідно до визначених законодавством відсотків – загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників із числа інших штатних працівників закладу вищої освіти – до 10%, а кількість виборних представників із числа студентів – не менше 15% осіб, які мають право брати участь у виборах.

Протокол засідання Організаційного комітету з виборів ректора буде оприлюднений на сайті університету у вкладці «Вибори-2020» не пізніше 12 лютого 2020 року.

Published on: 12-02-2020
Read also:
Традиція, що дарує нові можливості

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів склалася чудова традиція ділитися фото домашніх пасок, які студенти готували і прикрашали самостійно або разом із рідними. Ініціаторки заходу – доцентки кафедри, наставниці академічних груп 1-3 курсу. Випікання пасок до Великодня – важливе та відповідальне завдання, якому приділяють баг...

READ YOURSELF

Традиція, що дарує нові можливості 23 april 2025

Навчальна гастроекскурсія другокурсників освітньої програми «Туризм і рекреація»

11 вересня 2025 року здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм і рекреація» разом із доцент кою кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяною Мірзодаєвою провели виїзне заняття у форматі гастрономічної екскурсії. Метою заходу було вивчення еволюції культури сніданку та кави на головній вулиці Києва – Хрещатику протягом ХХ-ХХІ століть. Екс...

READ YOURSELF

Навчальна гастроекскурсія другокурсників освітньої програми «Туризм і рекреація» 11 september 2025

Творча перемога наших здобувачів освіти

Творчість непідвладна часу, й ніякі обставини не змусять наш талановитий народ відмовитися від мистецького самовираження. Особливо радісно за нашу талановиту молодь і діток, які продовжують вражати своїми різнобічними талантами. 25 листопада в нашому університеті панувала атмосфера творчості й змагання, адже Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв ...

READ YOURSELF

Творча перемога наших здобувачів освіти 28 november 2023

Ступінь PhD – здобуто!

3 червня 2025 року відбувся успішний захист дисертації «Розроблення технології морозива ацидофільно-сироваткового низьколактозного» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспірантом кафедри технології молока і молочних продуктів Артуром Михалевичем. Наукова керів...

READ YOURSELF

Ступінь PhD – здобуто! 05 june 2025