Н У Х Т

На старті виборчого процесу

11 february 2020

На старті виборчого процесу

11 лютого відбулося перше засідання Організаційного комітету з виборів ректора університету. У порядку денному були сім питань: обрання голови Оргкомітету, обрання заступників голови Оргкомітету, обрання секретаря Оргкомітету, обговорення наказу по університету про організацію виборів ректора, формування пакету положень, що стосуються виборчого процесу в університеті, обговорення плану роботи Оргкомітету та визначення режиму його роботи.

За пропозицією члена Оргкомітету, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої головою Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ був одностайно обраний перший проректор Володимир Яровий. Заступниками голови Оргкомітету обрали проректора Ларису Арсеньєву і директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка. Секретарем Оргкомітету обрана директор Науково-технічної бібліотеки НУХТ Наталія Левченко.

Далі члени Оргкомітету опрацювали наказ МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету харчових технологій, повідомлення МОН про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора, розміщене на офіційному порталі відомства, і наказ по університету про організацію виборів ректора Національного університету харчових технологій, обговорили план і режим своєї роботи. Зокрема, обговорили ключові етапи й дати виборчої кампанії, визначили першочергові завдання – розроблення низки положень, що стосуються виборчого процесу, визначення квоти учасників виборчого процесу (обрахування кількісного складу виборців), розроблення чіткого графіку та організація проведення виборів учасників виборчого процесу з числа непедагогічних штатних працівників і студентів. Щодо режиму роботи Оргкомітет підтримав пропозицію встановити черговість засідань за необхідності вирішення питань, регламентованих термінами виборчої кампанії.

Наразі Оргкомітет розпочав роботу над Положенням про порядок проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про організаційний комітет з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про головну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про дільничну виборчу комісію з проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій, Положенням про порядок обрання представників з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Національного університету харчових технологій, Порядком акредитації та організації роботи спостерігачів, представників ЗМІ на виборах ректора Національного університету харчових технологій. Зазначені документи необхідно буде після узгодження з Профспілковим комітетом університету подати на затвердження вченій раді НУХТ і ввести в дію наказом ректора.

Крім того, голові Організаційного комітету Володимиру Яровому і члену Оргкомітету, начальнику відділу кадрів Сергію Беседі було доручено обрахувати кількісний склад виборців відповідно до визначених законодавством відсотків – загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників із числа інших штатних працівників закладу вищої освіти – до 10%, а кількість виборних представників із числа студентів – не менше 15% осіб, які мають право брати участь у виборах.

Протокол засідання Організаційного комітету з виборів ректора буде оприлюднений на сайті університету у вкладці «Вибори-2020» не пізніше 12 лютого 2020 року.

Published on: 12-02-2020
Read also:
У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління

17 квітня мистецький колектив Навчально-наукового інституту економіки і управління відновив одну з найулюбленіших традицій нашого університету – День інституту/факультету. Яскраві, сповнені гумору і несподіваних поворотів, насичені неперевершеним вокалом і феєричною хореографією масштабні постановки незмінно дарували прекрасний настрій і залишали н...

READ YOURSELF

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 april 2024

Вектор на удосконалення освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – визначено

24 січня 2025 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Засідання, на якому поряд із членами робочої групи були присутні завідувачі кафедр інституту...

READ YOURSELF

Вектор на удосконалення освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – визначено 24 january 2025

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к. з держ. упр., доцент Олена Розметова та к.г.н., доцент Олена Харченко взяли участь у міжнародному стажуванні «Стратегічне партнерство України з ЄС у сфері освіти та науки», де ознайомилися з європейським досвідом організації наукової діяльності, публікації ст...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 22 april 2019

Завершились інтенсивні кар’єрні заходи онлайн-ярмарку вакансій «NUFT Career Chance-2021»!

Осінній Ярмарок вакансій працював 16-19 листопада у форматі онлайн-трансляцій. Завітали на кар’єрну подію 21 міжнародна та вітчизняна компанія, фахові експерти яких провели для здобувачів і випускників цікаві вебінари, тренінги, відео-екскурсії та розіграші. Генеральними спонсорами «NUFT Career Chance-2021» виступили: ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» т...

READ YOURSELF

Завершились інтенсивні кар’єрні заходи онлайн-ярмарку вакансій «NUFT Career Chance-2021»! 22 november 2021