Н У Х Т

Нова дисципліна для магістрантів з фахівцями Йога Академії Хартфулнес (Індія)

05 september 2025

Нова дисципліна для магістрантів з фахівцями Йога Академії Хартфулнес (Індія)

У 2025/2026 навчальному році в університеті вперше для здобувачів освітньо-професійних програм підготовки магістрів «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві» спеціальності «Харчові технології» розпочато викладання нового курсу «Йога та медитація у сучасній системі оздоровлення людини».

До читання лекцій з цієї дисципліни залучено викладачку Йога Академії Хартфулнес (Індія) Соумью Баранвал (Soumya Baranwal), до проведення практичних занять – випускника Академії Андрія Панченка (Україна). Викладання лекційного курсу здійснюється англійською мовою зі синхронним перекладом українською, який здійснює інструктор ГО «Хартфулнес Інститут» в Україні Олександр Артеменко.

Забезпечення професійного викладання цього курсу стало можливим завдяки плідній співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції і ГО «Хартфулнес Інститут» в Україні та особисто співзасновникам цієї організації Анупану Саксени і Арнабу Ройчурамоні.

На першому лекційному занятті пані Соумья познайомила здобувачів освіти з історичними етапами становлення йоги та медитації, їх поширення у всьому світі та інтеграцією прадавніх знань у сучасне розуміння фізіології людини.

Вивчення дисципліни дозволить здобувачам отримати комплексні знання з Аюрведи, адже йога та медитація є не тільки дієвими інструментами оздоровлення людини, а й вагомою складовою ведичних знань.

Керівництво університету, викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та магістранти вдячні організації Хартфулнес, Йога Академії Хартфулнес та особисто її директорці Вероніці Ніколаї, ГО «Хартфулнес Інститут» в Україні та особисто Анупану Саксені та Арнабу Ройчурамоні за внесок у поширення надбань Аюрведи, йоги та медитації в Україні.

Окрема подяка викладачам курсу – Соумьї Баранвал, яка виявила бажання та знайшла час поділитися своїми знаннями на волонтерських засадах, а також Андрію Панченку та Олександру Артеменку.

Бажаємо здобувачам освіти успішно опанувати навчальний матеріал курсу, а набуті компетентності використати у подальшій професійній діяльності на користь народу України!

Published on: 05-09-2025
Read also:
Насичений порядок денний і радісна звістка – відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

24 грудня 2020 року в дистанційному режимі відбулося останнє у цьому календарному році планове засідання вченої ради університету. Голова ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його традиційно з привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, й побажання усім членам нашого колективу міцного здоров’я. А далі пере...

READ YOURSELF

Насичений порядок денний і радісна звістка – відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету 24 december 2020

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки

Скарбничка нагород кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв поповнилася ще однією відзнакою – Certificate of Recognition WPO, який магістрантка Ольга Степанова отримала за свою розробку конструкції та технології виготовлення картонної упаковки  для стаканчиків із йогуртом з навчальною функцією (наукова керівниця – доцентка каф...

READ YOURSELF

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки 09 february 2023

Вітаємо видатну колегу з черговим досягненням на науковій ниві!

З метою відзначення вчених, які опублікували найкращі наукові праці, здійснили винаходи і відкриття, що мають важливе значення для розвитку науки і економіки нашої країни, Національна академія наук України присуджує премії імені видатних учених України. Премія імені Данила Кириловича Заболотного – премія НАНУ за видатні заслуги в галузі мікробіоло...

READ YOURSELF

Вітаємо видатну колегу з черговим досягненням на науковій ниві! 23 june 2022

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність. Компанія Clarivate Analytics з 24 по 26 вересня 2019 року проводила семінари, присвячені роботі з міжнародними наукометричними базами. Доцент кафедри Олег Кузьмін  взяв участь у 3-х вебінарах серії «Можливості Web of Science для науков...

READ YOURSELF

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 october 2019