19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко провела відкрите практичне заняття «Describing dishes» з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-1-8 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.
У процесі заняття, яке проводилося з використанням комунікативного методу, здобувачі вищої освіти розвивали аудитивні та мовленнєві вміння, лексичні й граматичні навички у межах теми: опрацьовували фахову лексику, слухали діалог, виконували до нього вправи, відпрацьовували граматичну тему «The Present Simple Passive» на основі прослуханого діалогу, створювали свої власні діалоги.
Умовним місцем спілкування були заклади ресторанного господарства, учасниками спілкування – офіціант і відвідувач, предмет спілкування – страви з меню ресторану, комунікативні наміри – розпитати про страву у офіціанта або описати її для відвідувача.
Для організації парної роботи була використана опція «сесійні зали» платформи Zoom. Студенти також демонстрували підготовлені заздалегідь презентації, в яких описували улюблені страви, а також вина, що подають до цих страв.