Н У Х Т

Молоді науковці НУХТ підкорюють міжнародну арену біотехнологій!

31 березня 2025

Молоді науковці НУХТ підкорюють міжнародну арену біотехнологій!

28 березня 2025 р. відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», у якій щороку беруть участь здобувачі-біотехнологи НУХТ. І цього року здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» не лише взяли участь, а й вразили наукову спільноту своїми дослідженнями!

Здобувачка ОНС «доктор філософії» Валерія Марченко та здобувачка бакалаврату Євгенія Коробіціна представили наукову роботу «Залежність біосинтезу наночастинок срібла від температури та перспектива їх використання як антимікробних сполук». Вони дослідили вплив температури на біосинтез наночастинок срібла при використанні безклітинного екстракту дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 та встановили, що підвищення температури веде до збільшення розміру наночастинок, що в подальшому може вплинути на їх біологічні властивості.

Здобувачка магістратури Марія Проценко зробила доповідь на тему «Відновлення іонів селеніту у наночастинки селену за допомогою Saccharomyces cerevisiae М437». Нею був досліджений процес внутрішньоклітинного біосинтезу наночастинок селену.

Представлені наукові роботи були виконані під керівництвом доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Оксани Скроцької.

Участь у конференції стала чудовою можливістю для молодих науковців поділитися своїми здобутками та отримати зворотний зв’язок від провідних фахівців. Вітаємо здобувачок із успішними виступами та щиро дякуємо організаторам конференції за можливість для наших юних науковиць поділитися своїми дослідженнями, поспілкуватися з колегами-однодумцями та зробити крок до нових наукових звершень!

Опублікований: 31-03-2025
Читайте також:
Здобувачі-фінансисти на фінішній прямій

Завершився захист кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Цього року дипломи отримали 7 здобувачів-заочників першого (бакалаврського) рівня освіти та 17 здобувачів другого (магістерського) рівня. Екзаменаційні комісії працювали у складі: по захистах першого (бакалаврського) рівня – професорки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти на фінішній прямій 23 лютого 2023

Гаряча пора у молодих науковців

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися наукові семінари аспірантів Юлії Приходько «Вплив рецептурних компонентів на якість безглютенового хліба з крохмале-соргової суміші» (науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот) і Галини Андронович «Дослідження впливу нас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаряча пора у молодих науковців 13 червня 2019

Зорієнтуватися у вирі освітніх пропозицій допоможуть наші викладачі

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Силка відвідала спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №152 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва, де поспілкувалася з учнями 11 А класу (керівниця – Тетяна Кузьменко). Під час зустрічі обговорили умови вступу 2024 року. Викладачка розповіла про о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зорієнтуватися у вирі освітніх пропозицій допоможуть наші викладачі 26 квітня 2024

PLANTA+. Наука, практика та освіта

Нещодавно відбулася перша науково-практична конференція «PLANTA+. Наука, практика та освіта», організована спільними зусиллями Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного фармацевтичного університету, Київського медичного університету, Інституту ботаніки ім. Холодного та Асоціації виробників фітосировини України. На к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

PLANTA+. Наука, практика та освіта 03 березня 2021