Н У Х Т

Міжнародний освітній нетворкінг викладачів факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

01 грудня 2025

Міжнародний освітній нетворкінг викладачів факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

27 листопада 2025 року представники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка взяли участь у міжнародному освітньому нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики», організованому кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України зі співорганізатором Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця.

Захід об’єднав понад 65 представників академічної спільноти з різних закладів вищої освіти, де здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями галузі знань J «Транспорт та послуги», здобувачів вищої освіти і бізнес-структур.

Наш університет представляли гарантки освітніх програм за галуззю знань J «Транспорт та послуги» – професорка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Антоненко і завідувачка кафедри, доцентка Ірина Мельник, професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук і доцентка кафедри, деканка факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Віта Цирульнікова. Також до обговорення долучилися завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька.

Нетворкінг став дієвою платформою для обговорення освітньо-професійних програм першого і другого рівнів вищої освіти спеціальностей J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і J3 «Туризм та рекреація», а також для пошуку ефективних шляхів інтеграції практико-орієнтованих методів навчання у сучасні освітні процеси. Учасники заходу мали можливість презентувати власний досвід, обмінятися напрацюваннями та обговорити шляхи удосконалення освітніх програм спеціальностей J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і J3 «Туризм та рекреація».

Особливу увагу було приділено питанням формування конкурентоспроможних фахівців, здатних відповідати на виклики сучасного ринку праці. Представники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка наголосили на важливості поєднання теоретичної підготовки з практичними навичками, що сприятиме професійному становленню фахівців гостинності.

У ході дискусій було окреслено перспективи розвитку програм академічної мобільності, впровадження інноваційних технологій у навчальний процес і розширення можливостей для стажування здобувачів у провідних компаніях галузі, в тому числі можливостей дуального навчання. 

Професорка НУХТ Тетяна Сильчук і завідувачка кафедри готельного, ресторанного бізнесу і крафтових технологій ХНЕУ ім. С. Кузнеця Оксана Давидова підтримали концептуальний підхід щодо розподілу навантаження з виділенням окремого семестру виключно для практичної підготовки.

Долучення керівників і гарантів до міжнародного освітнього нетворкінгу підтвердило активну позицію факультету у розвитку сучасної освіти та прагнення до постійного вдосконалення змісту й форм навчання. Це ще раз засвідчує, що факультет є надійним партнером у формуванні висококваліфікованих кадрів для сфери туризму та гостинності, здатних ефективно працювати в умовах глобальних змін і нових викликів.

Участь у нетворкінгу стала важливою платформою для обміну досвідом між представниками академічної спільноти та роботодавцями з метою впровадження інноваційних змін у сфері туризму та готельно-ресторанної справи. Щиру вдячні організаторам заходу за високий рівень його проведення й створення простору для професійної наукової дискусії!

Опублікований: 01-12-2025
Читайте також:
Лекторій-нетворкінг від успішної випускниці кафедри готельно-ресторанної справи

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Організація заходів в галузі» здобувачі-бакалаври четвертого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» обговорили сучасні тренди в організації івент-заходів із засновницею й власницею проєкту Yashta Events, успішною випускницею кафедри готельно-ресторанної справи Олександрою Яштою. Олександра под...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій-нетворкінг від успішної випускниці кафедри готельно-ресторанної справи 18 лютого 2025

Методи молекулярної біотехнології: дистанційне опанування дисципліни

У нинішніх умовах опанування навчального матеріалу є справжнім викликом для кожного зі здобувачів. Карантин змінив підхід до навчання, довелося пристосовуватися до всього в режимі онлайн та шукати в усьому тільки позитивні сторони. У магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології не виникло з цим ніяких проблем, адже на допомогу завжди готові п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи молекулярної біотехнології: дистанційне опанування дисципліни 11 червня 2020

Театральний сезон від Профспілки НУХТ

26 листопада 2019 року профспілковці мали змогу, завдячуючи Профспілці НУХТ, переглянути виставу режисера-постановника Ігоря Славинського «Льовушка» за оповіданнями Анатолія Крима у театрі на Подолі. Червоною ниткою через всю виставу простежується основна думка: «Люди все найголовніше залишають на потім, і серед цього найголовнішого є ті слова, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Театральний сезон від Профспілки НУХТ 27 листопада 2019

Сучасні засідання кафедри

8 квітня 2020 року відбулося планове засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, яке, враховуючи реалії сьогодення, велося із використанням сучасних засобів комунікації, зокрема zoom-конференції. Завідувач кафедри Василь Пасічний разом із колективом розглянули та обговорили питання: 1. Стан наповнення дистанційних курсів денної та зао...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні засідання кафедри 09 квітня 2020