Н У Х Т

Міжнародний досвід адаптації до умов сьогодення: вирішення проблемних питань сфери гостинності та туризму

23 травня 2025

Міжнародний досвід адаптації до умов сьогодення: вирішення проблемних питань сфери гостинності та туризму

Щорічно у травні, напередодні Дня Києва на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка проводиться науково-практичний захід, який об’єднує науковців, освітян і фахівців-практиків сфери гостинності для обміну досвідом і вирішення актуальних питань сьогодення – Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі». Цього року вона відбулася вчотирнадцяте й працювала в змішаному форматі – очно та онлайн у режимі реального часу за допомогою платформи ZOOM. Модератором заходу була кафедра готельно-ресторанної справи.

Відкрили конференцію зі вступним словом проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук і декантеса факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віта Цирульнікова. До вітального слова долучилися представники закордонних ЗВО та України, практики готельних, ресторанних і туристичних підприємств, громадських об’єднань – Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина); Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku, Polska; Економіко-гуманітарного університету у Бельсько-Бяла (Польща); University of Greenwich (London, GB); Українсько-американського університету Конкордія (Україна); Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України; Інституту продовольчих ресурсів НААН України; Інституту овочівництва і баштанництва НААН України; Інституту садівництва НААН України; Одеського національного технологічного університету; Полтавського університету економіки і торгівлі; Сумського національного аграрного університету; Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського; Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ; Криворізького національного університету; Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя; Луцького національного технічного університету; Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту; ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України»; НУО «Українська асоціація аюрведа-йога»; ТОВ «Оптіма Хотел Менеджмент»; ГО «Асоціація кулінарів України»; ГС «Всеукраїнська асоціація гідів»; ГС «Національна ресторанна асоціація України».

Протягом конференції було зосереджено увагу на досвіді адаптації до умов сьогодення, вирішенні проблемних питань сфери гостинності та туризму, можливостях і перспективах повоєнного відновлення.

Завідувачка Сектору надання публічних послуг Державної агенції розвитку туризму України Юлія Касян оглядово ознайомила учасників конференції зі станом справи сфери гостинності та туризму в Україні.

Проєктна співробітниця кафедри сільського господарства Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина), Ribas Hotel Group Людмила Камзін розповіла про можливості навчання українських здобувачів освіти у закордонних ЗВО.

Завідувач кафедри фінансів, обліку та банківської справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, головний редактор журналу «Insurance Markets and Companies», професор Віктор Тринчук доповів про туризм і страховий асистанс як синергію безпеки та комфорту.

Проректорка з міжнародної співпраці Економіко-гуманітарного університету у м. Бельсько-Бяла (Польща), д-рка екон. нау Любов Жарова звернула увагу на комунікацію і СОВ – як унікати грінвошингу.

Д-р Пітер Влахос з Гринвічського університету (Лондон, Велика Британія) представив емпіричне дослідження на основі Гонконзької продовольчої виставки щодо впливу сервісного середовища подій у Гонконзі на задоволеність і поведінкові наміри китайських туристів.

Засновник і керуючий партнер ресторанної компанії «Restetika», президент Асоціації кулінарів України, організатор благодійних гастро-вечерь, канд. екон. наук Андрій Магалецький ппедставив аналітичний підхід до ресторанного ринку.

Керівниця навчального центру Optima Hotels & Resorts ТОВ «Оптіма хотел менеджмент», канд. техн. наук Ірина Магалецька – на прикладі мережі готелів в Україні Optima Hotel Group розглянула стан і тенденції розвитку готельного бізнесу у післявоєнний час.

Адміністраторка служби хаускіпінгу готелю «Novotel Hannover» (Німечинна) Ірина Побідаш присвятила виступ досвіду функціонування служби хаускіпінгу в європейських готелях та висвітлила перспективи і можливості її адаптації в українських реаліях.

Також цікаві рішення актуальних питань сфери гостинності та харчової галузі у межах своїх тем дисертаційного дослідження були представлені здобувачами освітньо-наукового ступеню Phd зі спеціальності 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» – Оксаною Ткачук (Одеський національний технологічний університет), Андрієм Німцем (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського), Антоном Іллючком, Євгеном Лазоренком і Валерією Віноградовою (Національний університет харчових технологій).

Окрім цього, конференція працювала у форматі постерної сесії на офіційній сторінці факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у Facebook, де також можна було долучитися до обговорення актуальних питань сьогодення в індустрії гостинності.

Організатори конференції щиро вдячні всім учасникам, слухачам і гостям цього заходу. Разом до Перемоги та нових наукових вершин!

Опублікований: 23-05-2025
Читайте також:
Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм

Гарантка бакалаврської освітньо-професійної програми «Менеджмент», доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Світлана Дунда взяла участь в онлайн-майстерні «Створюємо електронні освітні ресурси».  Онлайн-майстерня акцентувала увагу на: проєктуванні електронних посібників, масових відкритих онлайн-курсів, створенні рукопису підручника нового ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм 31 травня 2023

Інформальна освіта: здобувачі освіти знайомляться з Computer-Aided Drug Design та прокачують мовні скіли

Магістранти спеціальності 162 «Біотехнології і біоінженерія» разом із лекторкою дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» Світланою Старовойтовою доєдналися до лекції «Автоматизоване проєктування лікарських препаратів» професора кафедри хімії в Коледжі мистецтв і науки Університету Міссурі, науковця у галузі комп'ютерної біофізики та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформальна освіта: здобувачі освіти знайомляться з Computer-Aided Drug Design та прокачують мовні скіли 13 листопада 2023

Трагічні голоси минулого

23-24 листопада 2018 року у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася низка заходів, присвячених вшануванню жертв Голодомору 1932-1933 років і жертв політичних репресій. Відкривав заходи мітинг-реквієм у пам’ять страшних подій 1932-1933 років. Викладач суспільних дисциплін Валентин Решетняк прочитав фрагмент поеми Миколи Руденка «Хре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Трагічні голоси минулого 26 листопада 2018

91 фаховий молодший бакалавр і 83 молодших спеціалістів: випуск 2023 у Львівському фаховому коледжі НУХТ

У Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося  урочисте вручення дипломів 91 фаховому молодшому бакалавру та 83 молодшим спеціалістам за освітньо-професійними програмами «Бродильне виробництво і виноробство», «Виробництво харчової продукції», «Готельно-ресторанна справа». Випускники успішно здали кваліфікаційні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

91 фаховий молодший бакалавр і 83 молодших спеціалістів: випуск 2023 у Львівському фаховому коледжі НУХТ 15 березня 2023