Н У Х Т

Магістранти опановують методи оптимізації управління енергоресурсами у сфері ресторанного та готельного бізнесу

15 вересня 2025

Магістранти опановують методи оптимізації управління енергоресурсами у сфері ресторанного та готельного бізнесу

У межах дисципліни «Інжинірінг у ресторанному бізнесі» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін) магістранти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві», відвідали вебінар «Покращення енергоефективності будівель та зменшення операційного вуглецевого сліду за допомогою фазоперехідних матеріалів (ФПМ)» від Architectural Record та Armstrong World Industries.

Здобувачі освіти дізналися про інтеграцію фазоперехідних матеріалів у стельові системи та їх вплив на динаміку енергії у будівлях, стабілізацію температури в приміщеннях, зменшення пікових навантажень на опалення та охолодження, а також підвищення комфорту для мешканців.

Учасники отримали практичні знання щодо кількісного оцінювання переваг упровадження таких матеріалів у існуючих будівлях, оптимізації продуктивності та можливих коригувань систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Крім того, магістранти ознайомилися з тематичним дослідженням, яке демонструє зменшення витрат на охолодження в офісному приміщенні завдяки використанню фазоперехідних матеріалів.

Спікери вебінару: старший менеджер з облаштування кампусу та інженерії Armstrong World Industries Ян Гамберт, віце-президент з розвитку бізнесу IES (Північна Америка) Натан Кегель і технічний менеджер, PCM, Armstrong World Industries Мік Данн.

Здобуті знання та навички допоможуть магістрантам краще розуміти сучасні підходи до підвищення енергоефективності будівель, враховувати екологічні та енергетичні аспекти у будівництві та експлуатації приміщень, а також застосовувати ці знання для оптимізації управління енергоресурсами у сфері ресторанного та готельного бізнесу.

Опублікований: 15-09-2025
Читайте також:
Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі

Нещодавно для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся науковий семінар-лекторій від Ольги Гірман, членкині Асоціації сомельє України, переможниці XVIII Всеукраїнського конкурсу Український сомельє-2021, засновниці клубу «Винні Вечорниці» та співзасновниці проєкту Wine Family Production. Науковий івент був присвяче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі 05 жовтня 2023

Маркетолог-оратор і вимоги до нього

Саме такою цікавою, корисною та актуальною 5 жовтня була тема у маркетологів першого курсу. Відриту лекцію прочитала старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко. Здобувачі набули знань про публічний виступ, контакт зі слухачами, спільність психічного стану оратора й аудиторії, адже це найвища сходинка майстерності публічного виступу. Бу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетолог-оратор і вимоги до нього 07 жовтня 2022

Подорож хімтехнологів у світ сучасних трендів та інновацій

Здобувачі-хімтехнологи Надія Магден, Аліна Колтун, Катерина Ярчак і Влад Коломієць взяли участь у заході Farmak, присвяченому розвитку soft skills. Організатори доклали максимум зусиль, щоб кожний учасник почувався комфортно і зацікавлено, й запросили спікерів-справжніх професіоналів у своїй галузі. Особливо студентам запам'яталася мотивуюча допо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож хімтехнологів у світ сучасних трендів та інновацій 25 листопада 2024

Студент Навчально-наукового інституту економіки і управління – переможець міжнародного турніру

З 28 травня по 2 червня у бельгійському місті Шарлеруа відбувся тенісний турнір Міжнародної федерації тенісу першої категорії, участь у якому взяв студент першого курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Навчально-наукового інституту економіки і управління Павло Шумейко. Приємно відзначити, що Павло зайняв перше місце в парн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент Навчально-наукового інституту економіки і управління – переможець міжнародного турніру 12 червня 2018