4 лютого 2025 року Навчально-науковий інститут харчових технологій запросив вступників 2025 року до себе на традиційні гостини.
У кращих традиціях гостинності і з урахуванням сучасних викликів дирекція і кафедри інституту підготували цього дня кілька форматів спілкування зі вступниками – в університеті з проведенням навчально-пізнавального заняття і майстер-класу та в онлайн-форматі для охоплення більшого загалу випускників шкіл, коледжів та інших закладів освіти.
За ініціативи та організаційного супроводу кафедри харчової хімії цього лютневого дня наш лабораторний корпус оживив легкий бриз в образі старшокласників ліцею № 303 суспільно-природничого профілю міста Києва. Зацікавлена когорта учнів 9-11 класів київського ліцею, небайдужа до хімії та усього пізнавального, завдяки викладачам кафедри харчової хімії мала змогу відчути себе на один день студентами столичного університету. Старшокласники відвідали повноцінну університетську лабораторну роботу, ознайомилися з методом визначення тимчасової жорсткості води та власноруч провели лабораторні дослідження принесених зразків води.
Але на цьому пізнання світу харчових і хімічних технологій не завершилося. Викладачі випускових кафедр харчового профілю підготували для ліцеїстів пізнавальний майстер-клас зі створення власного напою на основі йогурту зі смаковими харчовими інгредієнтами. Кожний міг пофантазувати і сформувати свій неповторний смак йогурту завдяки підсолоджувачам і зерновим продуктам. До того ж старшокласники відчули себе експертами і навчилися визначати органолептичні показники створеного продукту.
Довгий лютневий день продовжився онлайн-гостинами, на яких вступники 2025 року різних освітніх ступенів ознайомилися з освітніми програмами Навчально-наукового інституту харчових технологій, почули від директорки, гарантів освітніх програм і викладачів про освітні тренди, реалізовані в інституті, ну і, звісно, отримали поради, які допоможуть підвищити конкурсний бал і вступити на омріяний бюджет.