Н У Х Т

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

17 листопада 2021

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій 16 листопада 2021 р. відбулася гостьова олайн-лекція «Інноваційні інгредієнти для виробництва молочних продуктів», яку в рамках дисциплін «Інноваційні інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів», «Актуальні проблеми харчових технологій» і «Моніторинг виробничих процесів» для бакалаврів, магістрантів та аспірантів прочитала головна технологиня компанії «Оптіма-Юніон», лауреатка Державної премії України в галузі науки і техніки Наталія Вишневська.

На лекції також були присутні викладачі кафедри.

Фахівчиня розглянула асортимент функціонально-технологічних інгредієнтів, які пропонують виробникам молочних продуктів провідні міжнародні компанії. Детальніше вона зосередила увагу слухачів на особливостях застосування геланових камедей різних марок як найбільш ефективних та універсальних поліфункціональних харчових добавок, які виявляють стабілізуючу, загущуючу, вологозв’язувальну, суспендуючу та інші здатності у складі ферментованих і неферментованих напоїв, сиркових виробів, морозива, десертів, молочно-рослинних напоїв. Досвідчена технологиня пояснила механізм структуруючої дії камедей та особливості їх застосування у складі різних видів молочних і молоковмісних продуктів. Також було наголошено, що всі камеді мають сертифікати і виготовляються, відповідно до вимог міжнародних стандартів. 

Наприкінці лекції відбувся обмін думками, після чого лекторка ґрунтовно відповіла на усі запитання здобувачів освітніх ступенів, а також викладачів.

Колектив кафедри щиро вдячний високопрофесійній фахівчині у сфері виробництва молочних продуктів за цікавий і корисний обмін знаннями, що сприятиме підвищенню професійної підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості, й сподівається на подальші зустрічі!

Опублікований: 17-11-2021
Читайте також:
Майстер-клас із ораторського мистецтва для філологів-першокурсників

Добігає кінця перший рік навчання здобувачів нової для нашого університету освітньо-професійної програми «Мовнокомунікативні студії у кіберпросторі». Головне враження, яке наразі висловлюють здобувачі: «Усе дуже ново», «Усе дуже незвично», «Усе дуже цікаво». І таку думку поділяють і викладачі кафедри гуманітарних дисциплін, яким доводиться читати в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас із ораторського мистецтва для філологів-першокурсників 26 травня 2025

Магістранти закріплюють іншомовні компетенції з гостями з Франції

Викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок провела зі здобувачами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Менеджмент організацій» пізнавальний захід «Les Cultures et les Traditions Françaises». Тема є досить актуальною, оскільки Франція вважається еталоном європейської культури, демократії й поваги до пра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти закріплюють іншомовні компетенції з гостями з Франції 30 вересня 2022

Незабутні враження здобувачів на унікальному заході Goethe-Institut в Україні

З нагоди 30-річчя Goethe-Institut в Україні, були організовані унікальні покази культових німецьких фільмів під назвою «Кіно поза екраном: знакові німецькі фільми у місті». До цього визначного заходу долучилася доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива із здобувачами вищої освіти факультету готельно-ресторанного та турист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутні враження здобувачів на унікальному заході Goethe-Institut в Україні 14 листопада 2024