Н У Х Т

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

17 листопада 2021

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій 16 листопада 2021 р. відбулася гостьова олайн-лекція «Інноваційні інгредієнти для виробництва молочних продуктів», яку в рамках дисциплін «Інноваційні інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів», «Актуальні проблеми харчових технологій» і «Моніторинг виробничих процесів» для бакалаврів, магістрантів та аспірантів прочитала головна технологиня компанії «Оптіма-Юніон», лауреатка Державної премії України в галузі науки і техніки Наталія Вишневська.

На лекції також були присутні викладачі кафедри.

Фахівчиня розглянула асортимент функціонально-технологічних інгредієнтів, які пропонують виробникам молочних продуктів провідні міжнародні компанії. Детальніше вона зосередила увагу слухачів на особливостях застосування геланових камедей різних марок як найбільш ефективних та універсальних поліфункціональних харчових добавок, які виявляють стабілізуючу, загущуючу, вологозв’язувальну, суспендуючу та інші здатності у складі ферментованих і неферментованих напоїв, сиркових виробів, морозива, десертів, молочно-рослинних напоїв. Досвідчена технологиня пояснила механізм структуруючої дії камедей та особливості їх застосування у складі різних видів молочних і молоковмісних продуктів. Також було наголошено, що всі камеді мають сертифікати і виготовляються, відповідно до вимог міжнародних стандартів. 

Наприкінці лекції відбувся обмін думками, після чого лекторка ґрунтовно відповіла на усі запитання здобувачів освітніх ступенів, а також викладачів.

Колектив кафедри щиро вдячний високопрофесійній фахівчині у сфері виробництва молочних продуктів за цікавий і корисний обмін знаннями, що сприятиме підвищенню професійної підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості, й сподівається на подальші зустрічі!

Опублікований: 17-11-2021
Читайте також:
Поради щодо вибору традиційних різдвяних смаколиків надала глядачам каналу «Інтер» доцентка кафедри експертизи харчових продуктів

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Марія Янчик виступила як експерт з якості та безпечності харчових продуктів у телепередачі «Корисна програма». У передноворічні свята очікуйте на вихід програми про пряники, де наша експертка надасть поради щодо вибору традиційних різдвяних смаколиків. Нагадаємо, що передача «Корисна програма» виходи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради щодо вибору традиційних різдвяних смаколиків надала глядачам каналу «Інтер» доцентка кафедри експертизи харчових продуктів 15 грудня 2020

Випускники-провідні фахівці галузі оцінюють лекції наших викладачів

19 березня 2021 року згідно зі затвердженим графіком доцентка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ірина Бабич прочитала відкриту лекцію «Технологія білих столових сухих виноматеріалів» студентам третього курсу денної форми навчання. Лекцію колеги відвідали викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом і випускник кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники-провідні фахівці галузі оцінюють лекції наших викладачів 22 березня 2021

Змістовне доповнення до професійної підготовки здобувачів

Здобувачі групи ХЕ-3-11 разом із своєю кураторкою, доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Мельник здійснили пізнавальну екскурсію до Національного музею медицини України, де ознайомилися з історією розвитку медичної науки в Україні – від найдавніших часів до сьогодення. Унікальна експозиція музею включає історичні фотографії, стар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Змістовне доповнення до професійної підготовки здобувачів 16 квітня 2025

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 рр. 14 березня поточного року з дисципліни «Харчові алергени» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» проведено заняття англійською мовою «Methods of detect...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів 16 березня 2023