Н У Х Т

Лабораторне заняття з київськими ліцеїстами

19 березня 2025

Лабораторне заняття з київськими ліцеїстами

Відповідальні по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна провели лабораторне заняття «Дослідження властивостей ферментів» з учнями Ліцею №142 м. Києва.

Тема лабораторного заняття узгоджується з навчальним планом підготовки школярів. У межах презентації нашого університету дію ферментів ліцеїсти досліджували на прикладі пресованих, сухих дріжджів і меду. Учні із зацікавленістю виконували запропоновані досліди. Дев’ятикласники самостійно під керівництвом викладачів кафедри експертизи харчових продуктів зробили необхідні розчини та підготували зразки – тісто та розчин меду, які в подальшому розмістили за необхідної температури для створення оптимальних умов для дії амілолітичних ферментів. Бонусом якісного виконання лабораторних дослідів був випечений хліб і його дегустація за результатами дослідження властивостей ферментів у дріжджах.

Зауважимо, що перед проведенням лабораторного заняття учні детально ознайомилися з правилами безпечної роботи в лабораторії та пожежної безпеки, які під час виконання лабораторного заняття чітко дотримувались.

Ліцеїстів супроводжували завідувачка кафедри природничих наук, учителька біології Олена Дерипапа та заступниця директора ліцею з науково-методичної роботи Вікторія Підгерська. Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює вдячність за таку активну позицію вчителям, які зацікавлюють старшокласників різними формами навчання і знайомлять з можливостями майбутньої вищої освіти. Саме така взаємодія ЗВО та ЗСО дозволить побудувати чітку структуру підготовки молодого покоління українського суспільства. Наші викладачі сподіваються, що такі заходи будуть регулярними і очікують у гості ліцеїстів і з інших класів.

Опублікований: 19-03-2025
Читайте також:
Чергова спортивна перемога першокурсника-біотехнолога

3-4 грудня 2022 року у Полтавській області відбувся відкритий особистий чемпіонат Лубенської територіальної громади зі спортивного орієнтування, присвячений Дню Збройних Сил України, участь у якому взяв здобувач освіти І курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко. Організаторами змагань виступили сектор з питань фізичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова спортивна перемога першокурсника-біотехнолога 07 грудня 2022

«DIY_EDU_SPACE» увійшов у топ-100 кращих соціальних проектів України

Нещодавно відбулося урочисте вручення премій Social Project Awards – конкурсу, що популяризує соціальні проекти і соціальні інновації, створені талановитими громадськими діячами, які формують майбутнє країни. Організатори конкурсного відбору на здобуття премії – громадська організація «Нове Майбутнє» та журнал «PROactive»; генеральний партнер прем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«DIY_EDU_SPACE» увійшов у топ-100 кращих соціальних проектів України 17 грудня 2018

«Студентська весна» у Смілі

21 квітня  у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулося щорічне свято «Студентська весна» -  звітний концерт юних талантів  - солістів вокальної студії «Шанс». Із великим задоволенням була прийнята присутніми вся концертна програма, сценарій якої був розроблений студентом групи МД15 Владиславом Чирвою, який виконував і авторські пісні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Студентська весна» у Смілі 23 квітня 2018

Вчена рада університету востаннє зібралася у 2023 році

21 грудня у залі засідань відбулося останнє у 2023 році році планове засідання вченої ради університету. На початку привітали колег – завідувачку кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександру Нєміріч, першого проректора Володимира Ярового і завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Мик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету востаннє зібралася у 2023 році 21 грудня 2023