Н У Х Т

Лабораторне заняття з київськими ліцеїстами

19 березня 2025

Лабораторне заняття з київськими ліцеїстами

Відповідальні по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна провели лабораторне заняття «Дослідження властивостей ферментів» з учнями Ліцею №142 м. Києва.

Тема лабораторного заняття узгоджується з навчальним планом підготовки школярів. У межах презентації нашого університету дію ферментів ліцеїсти досліджували на прикладі пресованих, сухих дріжджів і меду. Учні із зацікавленістю виконували запропоновані досліди. Дев’ятикласники самостійно під керівництвом викладачів кафедри експертизи харчових продуктів зробили необхідні розчини та підготували зразки – тісто та розчин меду, які в подальшому розмістили за необхідної температури для створення оптимальних умов для дії амілолітичних ферментів. Бонусом якісного виконання лабораторних дослідів був випечений хліб і його дегустація за результатами дослідження властивостей ферментів у дріжджах.

Зауважимо, що перед проведенням лабораторного заняття учні детально ознайомилися з правилами безпечної роботи в лабораторії та пожежної безпеки, які під час виконання лабораторного заняття чітко дотримувались.

Ліцеїстів супроводжували завідувачка кафедри природничих наук, учителька біології Олена Дерипапа та заступниця директора ліцею з науково-методичної роботи Вікторія Підгерська. Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює вдячність за таку активну позицію вчителям, які зацікавлюють старшокласників різними формами навчання і знайомлять з можливостями майбутньої вищої освіти. Саме така взаємодія ЗВО та ЗСО дозволить побудувати чітку структуру підготовки молодого покоління українського суспільства. Наші викладачі сподіваються, що такі заходи будуть регулярними і очікують у гості ліцеїстів і з інших класів.

Опублікований: 19-03-2025
Читайте також:
Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства подвійне свято – відбулися два успішних захисти дисертаційних досліджень – докторської дисертації доцента Марини Білько (науковий консультант – професор Вікторія Гержикова) та кандидатської дисертації аспіранта Світлани Ковальчук (науковий керівник – доцент Тетяна Мудрак). Доповідь за темою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 01 липня 2019

Статуси електронних заяв вступників

Триває подання заяв і документів на вступ до бакалаврату. За даними ЄДЕБО станом на 4:00 до нашого університету уже подано понад 1700 заяв. Відслідковувати весь процес проходження своєї електронної заяви наші вступники можуть через її статус, який змінюється в їх електронних кабінетах. Статуси можуть бути такими: - Зареєстровано в ЄДЕБО. Цей стат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Статуси електронних заяв вступників 25 липня 2023

Фінішувала переддипломна практика здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу завершилася переддипломна практика здобувачів груп ТУ-4-9а, ТУ-4-10, ТУ-4-11 і ТУ-4-12, під час якої здобувачі опрацьовували матеріали для написання звітів, і відбувся їх публічний захист. У звітах здобувачі приділили багато уваги дослідженню та обґрунтуванню загальної характеристики туристичних і готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішувала переддипломна практика здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 20 травня 2020

Практика на «Київмедпрепарат» – впевнені кроки до професійного майбутнього

Цікаво, захоплююче та пізнавально – так характеризують проходження практики на підприємстві «Київмедпрепарат», яке спеціалізується на виготовленні антибактеріальних засобів та є одним із основних виробників продукції ТМ «Артеріум», четвертокурсниці-біотехнологині Олександра Васильєва, Марія Проценко, Анастасія Онищенко та Катерина Гвоздецька. Завд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика на «Київмедпрепарат» – впевнені кроки до професійного майбутнього 13 лютого 2024