Н У Х Т

Кодекс честі здобувача або тиждень академічної доброчесності на факультеті біотехнології та екологічного контролю

06 вересня 2021

Кодекс честі здобувача або тиждень академічної доброчесності на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Ще з давніх-давен ставлення до людини визначалося її ставленням до таких понять як честь, гідність і справедливість. І в кожну епоху поняття честь визначалось певним моральним кодексом, який забезпечував нормальну взаємодію між різними членами соціуму. Так само і зі студентом.

Новий навчальний рік на факультеті біотехнології та екологічного контролю розпочався з тижня академічної доброчесності, упродовж якого викладачі кафедр факультету спілкувалися зі здобувачами освіти щодо дотримання академічної доброчесності.

Зокрема, на кафедрі біотехнології і мікробіології сформулювали свої десять заповідей студентського кодексу честі:

1. Не спиши. Списування на контрольних і самостійних в іншого здобувача або з інтернет-джерел заважає об’єктивно оцінювати знання.

2. Не сплагіать. Творчі та наукові роботи мають бути оригінальними. Тотальне копіювання чужих робіт призведе до зупинки науково-технічного поступу, тому плагіат чітко відфільтровується спеціальними програмами і суворо карається. При використанні чужих здобутків обов’язково посилатись на автора.

3. Не сфальсифікуй. Не можна наводити в роботі неправдиві дані про результати досліджень та людей, що їх проводили.

4. Не прогуляй. Не пропускай практичні, їх доведеться відпрацьовувати.

5. .Не заігнор. Відвідування лекцій та виконання домашніх завдань є необхідним для здобуття знань та вмінь.

6. Не чини перелюбу з головними мозком викладача. Не можна умисно саботувати викладання предмету, заважаючи проводити урок, ображати викладача чи ставити його в незручне становище.

7. Поважай ближнього свого. #Всі_люди_рівні, #NO_BULING

8. Дотримуйся правил поведінки та вказівок викладача на практичних. У лабораторіях обов’язково носити халат, заборонено вживати їжу, а будь-які дії треба виконувати лише за вказівки викладача.

9. Вчися заради знань, а не заради оцінок. Оцінки забудуться, знання залишаться, а вміти – за плечима не носити.

10. Не наливай воду в концентровану сірчану кислоту. Моральний обов’язок кожного студента – залишити по собі університет цілим і неушкодженим. Кислоту наливають у воду, а не воду в кислоту.

Опублікований: 06-09-2021
Читайте також:
До активного обговорення розвитку пакувальної індустрії в Україні долучилися науковці НУХТ

У Києві відбулася ХІV науково-практична конференція «Пакувальна індустрія», організована Клубом пакувальників. Захід зібрав кращих фахівців пакувальної галузі для обговорення нагальних питань розвитку та інновацій пакувальної техніки. Наш університет представляли фахівці кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професор Людмила Кривопляс-Волод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До активного обговорення розвитку пакувальної індустрії в Україні долучилися науковці НУХТ 02 жовтня 2020

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити

28 і 29 травня завідувачкою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професоркою Олександрою Нєміріч проведений екзамен із дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск. Екзамен відбувся із забезпеченням ідентифікації особи здобувача за допомогою відеоконферен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити 01 червня 2020

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

7 червня 2018 року розпочала роботу Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України». З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, аташе з пит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ 08 червня 2018