Н У Х Т

Із програмами академічної мобільності від DAAD знайомилися наші здобувачі освіти

22 жовтня 2021

Із програмами академічної мобільності від DAAD знайомилися наші здобувачі освіти

Невід’ємною складовою інтернаціоналізації вищої освіти є академічна мобільність, яка сприяє підвищенню якості підготовки фахівців. З метою ознайомлення здобувачів вищої освіти нашого університету з програмами академічної мобільності відбулася зустріч з представницею Інформаційного центру DAAD в Україні (Deutsche Akademische Austauschdienst, Німецька служба академічних обмінів) Оксаною Швайкою, яка розповіла про можливості навчання в Німеччині. Зустріч відбулася за участі експерта Німецької міжнародної служби академічних обмінів SES, доктора Хельмута Блумбаха, який має значний досвід співпраці з DAAD.

До зустрічі долучилися здобувачі вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного і  туристичного бізнесу. На зустрічі також були присутні асистентка кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів Марія Грицевіч, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Дейниченко та Юлія Фурманова.

Фахівчиня розповіла про умови участі в програмі міжнародних обмінів (вимоги до знання іноземної мови, правила підготовки та подання пакету документів) і конкурси на отримання стипендій DAAD. Корисною була інформація про офіційні сайти, на яких можна більш детально ознайомитися з можливостями академічної мобільності в закладах вищої освіти Німеччини. Учасників зацікавили питання щодо особливостей участі в таких програмах для здобувачів різних освітніх ступенів, умов проживання під час навчання в закладах вищої освіти Німеччини тощо. На всі запитання спікерка надала ґрунтовні відповіді.

Учасники вдячні шановній Оксані Швайці за зустріч та сподіваються на подальшу плідну співпрацю в напрямі академічної мобільності здобувачів вищої освіти нашого університету.

Опублікований: 22-10-2021
Читайте також:
Наступна зупинка профорієнтаційного експресу факультету біотехнології та екологічного контролю – ліцей «Наукова зміна»

Профорієнтаційний сектор факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) продовжує організовувати зустрічі зі старшокласниками шкіл, гімназій і ліцеїв. У зв’язку з карантинними обмеженнями, вони відбуваються онлайн, однак це не зменшує їх інформативність і важливість. Днями відбулася чергова така зустріч, цього разу зі старшокласниками лі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наступна зупинка профорієнтаційного експресу факультету біотехнології та екологічного контролю – ліцей «Наукова зміна» 09 листопада 2021

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Наукова інформація є основою розвитку науки та освіти. Доступ до актуальних досліджень і знань є критично важливим для підвищення професійного рівня науковців, удосконалення методик дослідження і викладання. Визнаним центром обміну науковою інформацією завжди були бібліотеки, які в сучасних умовах надають як традиційний, так і цифровий доступ до зн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 квітня 2024

Студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю – надійна опора здобувачів

Початок нового, 2022 року мав стати поштовхом до нових звершень і втілення в життя багатьох ідей. Але життя вирішило інакше. 24 лютого зламало усі плани… Та попри це члени студради факультету біотехнології та екологічного контрою (БТЕК) встигли реалізувати до цього багато своїх ідей, і навіть після початку війни ніхто з них не покинув свій пост і н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю – надійна опора здобувачів 03 червня 2022

На «Сarlsberg Ukraine» наочно закріплювали теоретичні знання третьокурсники кафедри технології оздоровчих продуктів

За ініціативи викладача кафедри технології оздоровчих продуктів, доцента Світлани Бажай-Жежерун і за сприяння спеціаліста зі зв’язків із громадськістю компанії «Сarlsberg Ukraine» Олени Баско, студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» познайомили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «Сarlsberg Ukraine» наочно закріплювали теоретичні знання третьокурсники кафедри технології оздоровчих продуктів 10 жовтня 2018