Н У Х Т

Ініційовано запровадження державної підтримки наукових видань, що індексуються міжнародними наукометричними базами даних

01 серпня 2024

Ініційовано запровадження державної підтримки наукових видань, що індексуються міжнародними наукометричними базами даних

Міністерство освіти і науки України ініціює запровадження державної підтримки наукових фахових видань України, які індексуються міжнародними наукометричними базами даних.

Як повідомляє прес-служба відомства, проєкт відповідної постанови розроблений спільно з провідними фахівцями науково-видавничої галузі з метою: підвищення якості наукових фахових видань України, які індексуються міжнародними наукометричними базами даних; підтримки і розвитку спроможностей редакційних колегій; підтримки публікаційної активності українських вчених у провідних українських журналах; збільшення кількості видань із відкритим доступом (Open Access), що сприятиме підвищенню представлення України у світовому науковому просторі.

Індексація українських фахових видань у міжнародних наукометричних базах даних таких як Scopus та Web of Science є одним із напрямів інтеграції української науки в європейський дослідницький простір, впровадження принципів відкритої науки та зростання іміджу української науки у світі.

Проєкт передбачає затвердження чіткої та прозорої процедури відбору наукових фахових видань України, які претендуватимуть на отримання фінансової підтримки для подальшого розвитку.

МОН пропонує долучитися до громадського обговорення проєкту постанови «Про затвердження Порядку надання державної підтримки науковим фаховим виданням України, які індексуються міжнародними наукометричними базами даних», який розміщено на офіційному вебсайті МОН за посиланням

Зауваження та пропозиції приймаються до 16 серпня 2024 року на адресу електронної пошти oksana.dvyhun@mon.gov.ua.

Нагадаємо, науковий журнал нашого університету «Ukrainian Food Journal» індексується наукометричними базами Emerging Sourses Citaton Index (складова Web of Science) і Scopus. Тож, долучайтеся до обговорення проєкту постанови!

Опублікований: 01-08-2024
Читайте також:
Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами!

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко (група БТ-2-1) продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він переміг у Відкритому чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування, в якому взяли участь 490 спортсменів із 14 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Департамент мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами! 22 квітня 2024

Ризики перехресного забруднення: виявлення та мінімізація – викладачі актуалізують знання

Викладачі університету не втрачають нагоди ознайомитися з актуальними матеріалами навіть під час відпусток. Тож, не оминули увагою онлайн-тренінг за темою «Ризики мікробіологічного, алергенного, хімічного та фізичного перехресного забруднення – як їх виявити та мінімізувати», що відбувся 16-17 липня. Захід був організований для працівників виробнич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ризики перехресного забруднення: виявлення та мінімізація – викладачі актуалізують знання 22 липня 2025

У Львівському державному коледжі НУХТ завершився тиждень циклової комісії інформатики

Завершився тиждень циклової комісії інформатики у Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Голова циклової комісії Михайло Мандрик та викладачі комісії Оксана Захаряк, Марта Мишолівська, Володимир Грицак, Олег Мартон, Ірина Беца намагалися, щоб цей тиждень був насичений цікавими заходами, до яких були залучені студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Львівському державному коледжі НУХТ завершився тиждень циклової комісії інформатики 03 квітня 2018

З новинками в галузі здорового харчування ознайомилися першокурсники-технологи

Студенти групи ТІ-1-3 разом зі старшою наставницею, асистенткою кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяною Федоренко відвідали виставку «ЗДОРОВ'Я і ДОВГОЛІТТЯ-2023», тематикою якої є методи природного оздоровлення організму людини та продукти здорового харчування. Репрезентовані на виставці продукти та послуги базуються на застосуванні сирови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З новинками в галузі здорового харчування ознайомилися першокурсники-технологи 21 вересня 2023