Н У Х Т

Гостьова лекція від здобувача ступеня PhD

28 квітня 2025

Гостьова лекція від здобувача ступеня PhD

На кафедрі економіки і права відбулася гостьова лекція «Продовольча безпека України та Європейського Союзу» здобувача освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю «Економіка» Назарія Мірчука.

Зустріч стала надзвичайно актуальною в умовах сучасних глобальних економічних викликів, зокрема продовольчої кризи та геополітичних змін. Під час лекції Назарій Мірчук детально розглянув ключові аспекти забезпечення продовольчої безпеки в Україні та ЄС, акцентуючи увагу на важливості розв’язання проблеми продовольчих ресурсів для стабільності економіки та безпеки на міжнародному рівні. Лектор поділився результатами власних досліджень щодо впливу змін клімату, політичних та економічних факторів на виробництво і доступність продовольства.

Одним із головних питань, яке розглянули протягом лекції, стала взаємозалежність між сільськогосподарським виробництвом і соціально-економічним розвитком. Назарій Мірчук зазначив, що для України особливу важливість має не тільки збільшення внутрішнього виробництва, а й налагодження ефективної співпраці з міжнародними партнерами, зокрема країнами Європейського Союзу у галузі агропромислового комплексу.

Крім того, обговорили перспективи розвитку аграрного сектору в умовах змін клімату, а також шляхи підвищення продовольчої доступності для найбільш вразливих верств населення як в Україні, так і в країнах ЄС.

Аудиторія лекції, серед якої були присутні студенти та викладачі економічних дисциплін, активно долучалась до дискусії, ставлячи запитання щодо шляхів вирішення проблеми продовольчої безпеки на рівні міжнародних організацій і регіональних блоків, таких як ЄС.

Слухачі вдячні Назарію Мірчуку за змістовну та надзвичайно корисну лекцію, що поглибила їх знання про одну з найважливіших глобальних проблем. Цей захід став важливим кроком у розвитку наукової думки нашого університету та сприяв активізації міждисциплінарного діалогу на тему продовольчої безпеки.

Колектив кафедри запрошує всіх зацікавлених у подальших наукових обговореннях і лекціях, що проходитимуть у нашому університеті!

Опублікований: 28-04-2025
Читайте також:
Технології страв аргентинської кухні для гостей НУХТ

Невід’ємною атракцією для гостей Дня вступника НУХТ є професійні майстер-класи, які сприяють професійному самовизначенню учнівської молоді. Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка запросив майбутніх вступників у кулінарну подорож до світу борошняних кулінарних спеціалітетів різних країн світу. Це серія проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технології страв аргентинської кухні для гостей НУХТ 26 листопада 2024

Переддипломна практика здобувачів кафедри економіки праці та менеджменту в умовах карантину

З 27 квітня по 10 травня 2020 р. у здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Менеджмент» (групи МН-4-5, МН-4-6, МН-4-7, МН-4-7а, МН-4-18ск) триває переддипломна практика. У зв’язку з карантином, відповідно до рішення вченої ради університету від 17 березня 2020 року, вона відбувається у дистанційному режимі. Перед початком практики к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика здобувачів кафедри економіки праці та менеджменту в умовах карантину 29 квітня 2020

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору

Україна за всю свою історію не знала такого страшного лиха, як Голодомор 1932-1933 років. Жорстокий, штучно організований голод спричинив не лише нечувану за масовістю смертність населення, а й величезну духовну руїну українства. Пік голоду припав на перше півріччя 1933 року. Від голоду вимирали цілі села. Втрати України внаслідок Голодомору скла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору 30 жовтня 2023

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі

Бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» у межах дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми Олег Кузьмін) взяли участь у міжнародному вебінарі «Can't Miss Menu Trends for 2025 – Navigati...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі 08 квітня 2025