13 червня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція «Розуміння та основи Аюрведи, основні принципи аюрведичних харчових звичок» аюрведичного лікаря-кардіолга Джаянта Кумар Даса і представника Global Heartfuintss Institute в Україні, члена Української асоціації Аюрведа-Йоги Арнаба Ройчурамоні.
На лекцію завітали викладачі та студенти першого і другого курсів освітніх програм «Технології харчування» й «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», адже тема є вельми актуальною і цікавою.
Після лекції відбулася активна бесіда щодо актуальності аюрведичних принципів харчування в у мовах сьогодення з фокусом на різні поєднання харчових продуктів у раціоні сучасного споживача.
Пан Арнаб зробив акцент на значенні Йоги в умовах сьогоднішнього підвищеного стресу і запросив усіх бажаючих приєднуватися до святкування Міжнародного дня Йоги-2023 (IDY-2023) 17 червня, яке організовує посольство Індії в Україні.
Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро дякує лікарю Джаянта Кумар Даса й пану Арнабу Ройчурамоні за гостьову лекцію та сподівається на подальшу співпрацю.