Н У Х Т

FOOD for LIFE: обмін міжнародним досвідом у сфері цукрових інновацій

17 квітня 2025

FOOD for LIFE: обмін міжнародним досвідом у сфері цукрових інновацій

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко взяли участь у міжнародному онлайн-семінарі в рамках конференції «FOOD for LIFE», організованому Інститутом продовольчих ресурсів НААН України і присвяченому інноваційним технологіям у цукровій галузі.

Воркшоп під назвою «Еволюція цукру: інноваційні технології для біоекономіки нового покоління» охопив широкий спектр тем – від новітніх методів отримання ферментованих цукрів до перспектив їх використання в оздоровчій продукції та розвитку біоекономіки в Україні.

У програмі заходу виступили провідні фахівці галузі.

Директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак розпочав конференцію вступним словом про актуальність інновацій у харчовій промисловості, зокрема важливість упровадження біоекономічних технологій у харчову промисловість, як частини стратегії сталого розвитку та відновлення країни.

Ганс ван Клінк детально розповів про інноваційну технологію DP+Beta, яка дозволяє ефективно переробляти цукрові буряки і цикорій на ферментовані цукри з високим потенціалом використання в біоекономіці.

Пітер Конінг представив аналітичну доповідь щодо властивостей ферментованих цукрів, а також можливостей їх використання у харчовій, фармацевтичній, косметичній та інших галузях;

Йоган Тевелейн поділився досвідом розроблення функціональних інгредієнтів, що позитивно впливають на здоров’я людини, зокрема ізомальтулози та алулози – перспективних цукрів із низьким глікемічним індексом.

Участь у цьому заході дала можливість викладачам інтегруватися в міжнародний науковий простір та ознайомитися з провідними технологічними трендами у сфері перероблення сировини, створення інноваційних продуктів і формування сталих моделей виробництва.

Наші учасники висловлюють щиру вдячність спікерам та організаторам за можливість приєднатися до професійного діалогу та отримати цінну інформацію з галузі.

Опублікований: 17-04-2025
Читайте також:
Вичерпно про імітаційне моделювання для магістрантів

Лекція-консультація із дисципліни «Виробнича логістика» прочитана для магістрантів доцентом кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анастасією Деренівською викликала неабияку зацікавленість. Модератором заходу виступила професор кафедри Людмила Кривопляс-Володіна. Під час лекції були активно використані переваги програми ZOOM, зокрема, висока я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вичерпно про імітаційне моделювання для магістрантів 10 липня 2020

Про структуру внутрішніх комунікацій і корпоративну культуру в агроіндустріальному холдингу «МХП» дізналися наші здобувачі

У рамках співпраці кафедри економіки і права з міжнародним агроіндустріальним холдингом «МХП» 25 березня 2021 р. відбулася гостьова лекція «Структура внутрішніх комунікацій «МХП». Корпоративна культура» для здобувачів вищої освіти спеціальностей 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Спікерка, керівниця відділу вн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про структуру внутрішніх комунікацій і корпоративну культуру в агроіндустріальному холдингу «МХП» дізналися наші здобувачі 26 березня 2021

Практичні поради фахівчині магістрантам

Курс дисципліни «Сучасні технології хлібобулочних та кондитерських виробів спеціального призначення», що викладається для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», завершився надихаючою та змістовною гостьовою лекцією. Спікеркою виступила випускниця НУХТ, докторка філософі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні поради фахівчині магістрантам 26 травня 2025

Про різні підходи до онлайн-навчання у різних країнах на черговому засіданні English Speaking club

У непростий час пандемії та карантину викладачка кафедри ділової іноземної мови Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели чергове засідання English Speaking club у онлайн-режимі на тему «E-learning». Розпочали з мотиваційної промови Stuart Snuggs і Наталії Божок, про те, що онлайн-навчання є чудовою можливістю для саморозвитк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про різні підходи до онлайн-навчання у різних країнах на черговому засіданні English Speaking club 26 травня 2021