Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі «Експорт органічної продукції з України 2020: аналіз та тенденції», організованому за сприяння ТОВ «Органік стандарт».
Під час вебінару виступили: директор ТОВ «Органік стандарт» Сергій Галашевський, начальниця відділу державної політики у сфері органічного виробництва Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Валентина Заяць, координаторка органічного компоненту швейцарсько-української програми Наталія Прокопчук, провідна фахівчиня відділу експорту ТОВ «Органік стандарт» Ірина Федорченко, координаторка інформаційного порталу Organicinfo.ua Катерина Шор, президентка спілки «Органічна Україна» Олена Корогод.
Аналіз ринку харчової продукції у всьому світі свідчить про збільшення попиту на органічну продукцію. Під час вебінару були проаналізовані статистичні дані щодо попиту на органічну продукцію та обсяги її експорту у різних країнах, перспективи для українських виробників.
Спікери вебінару також приділили увагу проблемам, які стоять на заваді виходу деяких українських виробників органічної продукції на ринок європейських країн і США. Були розглянуті шляхи усунення таких проблем і розширення експортних можливостей, чому також сприяє створення експортного альянсу у цій галузі.
Отримана під час вебінару інформація буде використана під час підготовки до лекцій для здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів».