З метою проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» другого (магістерського) рівня вищої освіти, відбулася зустріч гарантки програми, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з учасниками робочої групи, здобувачами вищої освіти та випускниками.
Олена Білик надала ґрунтовну інформацію про групу забезпечення освітньої програми та чотири основні напрями наукових досліджень викладачів випускової кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Постійні заходи з підвищення кваліфікації викладачів кафедри на провідних підприємствах галузі, участь у семінарах і наукових конференціях, стажування за кордоном, безумовно, стають запорукою високого рівня підготовки фахівців для сучасних потреб ринку праці. У представленій презентації було проаналізовано зміст обов’язкових і вибіркових освітніх компонент.
Свої пропозиції щодо удосконалення змісту освітньої програми висловили генеральний директор об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, директор ТОВ «РОДАЛС» Вадим Погребняк, керівниця технологічного відділу ДП «Зееландія» Наталія Савчук, головна технологиня ПрАТ «Укроптбакалія» Таїсія Колеснікова.
Безумовно, важливими були думки випускників, які навчалися за цією освітньо-професійною програмою та працюють за фахом на виробництві.
На завершення зустрічі, підсумовуючи висловлені побажання також виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.
Зважаючи на висловлені побажання, було прийняте рішення щодо удосконалення змісту освітніх компонент. Гарантка освітньої програми, доцентка Олена Білик подякувала всім учасникам обговорення, побажала успіхів у професійній діяльності та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю задля забезпечення високого рівня підготовки майбутніх фахівців.