Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик прочитала відкриту лекцію «Загальні відомості про харчові добавки» з дисципліни «Харчові добавки» для магістрів першого курсу освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» Навчально-наукового інституту харчових технологій.
На відкритому занятті були присутні фахівець навчально-методичного управління університету Алла Оскілко, викладачі, а також завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, який, скориставшись нагодою, привітав усіх із початком навчального року.
Заняття розпочалося з ознайомлення студентів із програмою дисципліни, переліком допоміжної та додаткової літератури. Після чого лектор представила студентам тему та план лекції. Олена Білик навела визначення, що таке харчові добавки, та розповіла, з якою метою вони використовуються. Особлива увага була приділена класифікації харчових добавок і гігієнічним вимогам до них. Також детально були розглянуті способи введення харчових добавок до складу харчових продуктів. Завершилася лекція характеристикою харчових добавок, які використовуються у виробництві борошняних кондитерських виробів і харчоконцентратів.
Лекція була прочитана з використанням роздаткового матеріалу та мультимедійних засобів, на високому методичному рівні з дотриманням усіх необхідних норм і вимог.