Н У Х Т

До програми співпраці між виноробними регіонами Франції і України долучився Свалявський технічний коледж НУХТ

27 листопада 2019

До програми співпраці між виноробними регіонами Франції і України долучився Свалявський технічний коледж НУХТ

З 22 листопада у Закарпатській області стартувала довгострокова програма міжрегіонального партнерства «Бордо – Закарпаття» – співробітництво з провідними фахівцями виноробства Франції, мета якої – розвиток бренду «Вино Закарпаття», сприяння підвищенню якості місцевих вин через вдосконалення професійних знань і навичок виноробів, розвиток винного туризму, підвищення рівня винної культури.

Перший етап співпраці – освітній. Фахівці з Франції читають лекції для студентів і виноробів, проводять професійні майстер-класи для менеджерів, туризмознавців.

У рамках Програми в Свалявському технічному коледжі НУХТ енолог із регіону Бордо, доктор мікробіології і біотехнологій, агроном, майстер виноградарства та виноробства, координатор програми, викладач економіки Міністерства сільського господарства Франції в EPL Бордо Гільєрм Мартінс прочитав відкриту лекцію «Якість вина та виявлення дефектів напою». Зокрема, пан Гільєрм Мартінс розкрив наукові основи сприйняття аромату людиною, фактори, що впливають на величину порогу їх відчуття, зупинився на змінах в ароматі вин, що викликані порушенням технології, способах запобігання та, у випадку появи, усунення таких вад. Також відбувся майстер-клас по визначенню різних ароматів, що з’являються при захворюваннях і вадах вин.

Стефан Баде, професор економіки і маркетингу виноробства Бордо, агроном і викладач економіки Міністерства сільського господарства Франції в EPL Бордо розповів про розвиток винного туризму в Бордо та окреслив ефективні напрямки роботи в цій сфері для Закарпаття. Він заявив, що дуже важливим є такий розвиток інфраструктуру краю, який забезпечує комфортне перебування туриста з різним рівнем доходів, створення винних карт і доріг.

За словами віце-президента виноробної компанії «Шато Чизай», ініціатора проєкту «Chateau Chizay Academy», куратора програми «Бордо – Закарпаття» Ігоря Радомисельського надалі у планах – організовувати також обмін студентами та викладачами виноробних освітніх закладів.

Опублікований: 27-11-2019
Читайте також:
Дивовижне й унікальне на черговій екскурсії від Профкому співробітників

Профком співробітників НУХТ організував чергову чудову екскурсію. Цього разу всі бажаючі вирушили до Софії Київської – найдавнішої православної християнської святині у Східній Європі. Софіївський собор – найстаріший собор у Києві, який до сьогодні зберіг інтер'єр часів його створення – XI століття. Якби вміли говорити настінні графіті, фрески і мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дивовижне й унікальне на черговій екскурсії від Профкому співробітників 08 грудня 2023

У фокусі уваги здобувачів освітньої програми «Технології харчування» використання Artificial Intelligence у сучасному світі

12 лютого 2024 р. здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» разом із гарантом програми, професором кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегом Кузьміним з великим інтересом взяли участь у воркшопі, присвяченому застосуванню штучного інтелекту (Artificial Intelligence) у сучасному світі. Воркшоп «Us...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги здобувачів освітньої програми «Технології харчування» використання Artificial Intelligence у сучасному світі 14 лютого 2024

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів – це дозволить у майбутньому надати найкращим із них базове фінансування на науку. Відповідну постанову «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності» Кабінет Міністрів затвердив під час засідання 22 серп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів 22 серпня 2018

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

30 листопада у рамках Дня відкритих дверей відбувся майстер-клас для вступників «Французькі макаронс – секрети технології» від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Ексклюзивний майстер-клас провела кондитер ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» 5-зіркового готелю міжнародної мережі «Hilton Kyiv» і випускниця...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 03 грудня 2019