Н У Х Т

До проведення лабораторних занять на кафедрі готельно-ресторанної справи залучають закордонних фахівців-практиків

29 березня 2021

До проведення лабораторних занять на кафедрі готельно-ресторанної справи залучають закордонних фахівців-практиків

Кафедра готельно-ресторанної справи активно залучає зовнішніх стейкхолдерів до навчального процесу.

Цього разу на запрошення асистентки кафедри Маріанни Маршаленко до проведення лабораторних занять із дисципліни «Основи гостинності» для здобувачів вищої освіти англомовної групи ГС-1-9а долучився Юрій Новиков – шеф-кухар готелю «SportHotel am Semmering» (Австрія), з яким співпрацює випускова кафедра. Заняття відбувалися у режимі відеоконференції, а гостьовий лектор був на зв’язку із відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії.

Під час заняття студенти закріпили теоретичний матеріал і наочно ознайомилися з різноманітним видом посуду та столових приборів. Зокрема, шеф-кухар продемонстрував кожний вид приборів, яким користуються у закладі ресторанного господарства при готелі; ознайомив із асортиментом столового посуду; розповів, де і як замовляють посуд; які каталоги від виробників використовують кухарі для вибору посуду; як не придбати підробний посуд дорогих брендів; про особливості декорування столів для різноманітних заходів; підхід до подання страв і сервірування столів під час обслуговування заходів із дітьми та багато іншого.

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вдячні шеф-кухарю Юрію Новікову за можливість набути практичних навиків із підбору столового посуду і приборів у закладах ресторанного господарства.

Здобувачі вищої освіти щиро вдячні за залучення до лабораторних занять закордонного фахівця-практика викладачці кафедри готельно-ресторанної справи Маріанні Маршаленко.

Опублікований: 29-03-2021
Читайте також:
Театральний сезон від Профспілки НУХТ

26 листопада 2019 року профспілковці мали змогу, завдячуючи Профспілці НУХТ, переглянути виставу режисера-постановника Ігоря Славинського «Льовушка» за оповіданнями Анатолія Крима у театрі на Подолі. Червоною ниткою через всю виставу простежується основна думка: «Люди все найголовніше залишають на потім, і серед цього найголовнішого є ті слова, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Театральний сезон від Профспілки НУХТ 27 листопада 2019

Стартував конкурс на участь у програмі WIRA (Університет Штату Пенсильванія)

Факультет Сільського господарства Університету Штату Пенсильванія (The Pennsylvania State University або PSU) оголосив про початок конкурсу на участь у програмі WIRA (Woskob International Research in Agriculture) або ВІРА на 2023-2024 академічний рік. Координація програми здійснюється через Офіс глобальних сільськогосподарських наук (Ag Sciences Gl...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував конкурс на участь у програмі WIRA (Університет Штату Пенсильванія) 22 серпня 2023

Вітаємо новачків-Biotechівців

Після осіннього семестру родина наукового гуртка «Biotech» кафедри біотехнології і мікробіології завжди поповнюється новими, талановитими студентами-біотехнологами. Хоч цьогорічне поповнення й не велике, але юним науковцям вже є чим похвалитися. Студентка групи БТ-3-1 Валентина Жданюк розпочала свій науковий шлях в Інституті мікробіології і вірусо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо новачків-Biotechівців 10 лютого 2020

Хімік-технолог на сучасному підприємстві – гостьова лекція для здобувачів спеціальності «Хімічна технологія»

Днями відбулася гостьова лекція для студентів освітньо-професійної програми «Хімічна технологія» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», яку на запрошення доцентки Тетяни Бойчук прочитав стейкхолдер, генеральний директор ТОВ «УКРІНТЕКС» Олександр Топка. Лекція від фахівця-практика була надзвичайно цінною та корисною для здобувачів і в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімік-технолог на сучасному підприємстві – гостьова лекція для здобувачів спеціальності «Хімічна технологія» 05 грудня 2023