Н У Х Т

День Гідності і Свободи на кафедрі гуманітарних дисциплін

24 листопада 2025

День Гідності і Свободи на кафедрі гуманітарних дисциплін

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила День Гідності та Свободи, вшановуючи річницю початку Євромайдану, що визначив європейський вибір України. Ця дата символізує незламне прагнення українців до демократії, свободи та захисту національних інтересів.

Викладачі та студенти згадали події 2013-2014 рр., які кардинально змінили напрямок розвитку держави.

Також 21 листопада колективом кафедри уже вдруге був проведений всеукраїнський науковий вебінар до Дня Гідності і Свободи «Проблеми формування національної пам'яті».

Слухачам були представлені доповіді науковців, які представляли п’ять закладів вищої освіти України та здобувачів різних рівнів освіти. Крім того, до участі у вебінарі були запрошені учні та вчителі ліцею «Гармонія». Загалом було представлено 38 доповідей.

Узагальненим результатом вебінару стало розуміння, що в кризовій ситуації війни перед кожним громадянином має поставати питання про особистісну і колективну відповідальність за збереження артефактів, належну оцінку і усвідомлення та висновки, які має сформувати суспільство проходячи це випробування. Наукові рефлексії з цих проблем є надзвичайно актуальними і соціально значущими вже зараз.

Сьогодні ми низько вклоняємося героям, які віддали життя за Україну, та дякуємо захисникам, які продовжують боронити нашу незалежність. Колектив кафедри закликає бути гідними подвигів борців за волю, адже Україна – це територія вільних людей!

З програмою вебінару можна ознайомитися за посиланням

Опублікований: 24-11-2025
Читайте також:
До пошуку інноваційних рішень у HoReCa долучаються викладачі університету

3 грудня 2025 року викладачі кафедр готельно-ресторанної справи та технології ресторанної і аюрведичної продукції Віта Цирульнікова, Лариса Шаран, Наталія Бондар, Оксана Кирпіченкова, Ірина Корецька, Людмила Мамченко, Володимир Польовик, Ірина Силка, Наталія Стукальська взяли участь у науковому семінарі у форматі Круглого столу на тему «Відродження...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До пошуку інноваційних рішень у HoReCa долучаються викладачі університету 04 грудня 2025

Зіркова гостя на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Здобувачі вищої освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу мали неймовірну можливість зустрітися online з автентичною і харизматичною Маргаритою Січкар – українською рестораторкою, успішною бізнес-вумен, телезіркою та інфлюенсером. Це був лекторій в улюбленому студентами форматі питання-відповідь про місію і цінності у рестора...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зіркова гостя на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 14 грудня 2020

За підтримки німецьких партнерів у Львівському коледжі НУХТ відбулося відкриття другої лабораторії технологій виробництва кулінарної продукції

15 березня 2018 року у Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося відкриття другої лабораторії технологій виробництва кулінарної продукції. Це стало можливим завдяки допомоги спонсорів із Німеччини, зокрема старшого експерта SES, п. Фрідріха Обойковича, а також особливим зусиллям Григорія Дідика, Галини Сторож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За підтримки німецьких партнерів у Львівському коледжі НУХТ відбулося відкриття другої лабораторії технологій виробництва кулінарної продукції 15 березня 2018

Високий рівень знань щодо тенденцій сучасного машинобудування демонструють здобувачі-бакалаври

11 червня 2021 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування із використанням платформи Zoom розпочалися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Усі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень знань щодо тенденцій сучасного машинобудування демонструють здобувачі-бакалаври 14 червня 2021