Н У Х Т

Делегація викладачів НУХТ із дружнім візитом відвідала Білостоцьку політехніку (Польща)

25 червня 2019

Делегація викладачів НУХТ із дружнім візитом відвідала Білостоцьку політехніку (Польща)

З 10 по 14 червня 2019 р. викладачі НУХТ перебували в Білостоцькому політехнічному університеті (Politechnika Białostocka) у Польщі. До складу делегації увійшли декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк, професор кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.Гулого Микола Якимчук та доцент кафедри інформаційних систем Микола Костіков.

Білостоцька політехніка є одним із найкращих технічних навчальних закладів у Польщі. Основними напрямками підготовки майбутніх фахівців механічного факультету є проектування машинобудівних виробів, автоматизація виробничих процесів, робототехніка та біомедична інженерія.

Завдяки фінансуванню ЄС і сприянню держави, у Польщі вже багато років послідовно впроваджуються програми розвитку науки та освіти. Протягом останніх років лабораторії університету були оснащені сучасним обладнанням для навчального процесу та наукових досліджень.

Під час візиту наші викладачі зустрілися й плідно поспілкувалися з керівництвом навчального закладу: проректором із розвитку, prof. nzw., dr hab. inż Романом Качинським, деканом факультету інформатики, prof., dr hab. inż. Мареком Крентовським, деканом механічного факультету, prof. dr hab. inż. Анджеєм Северином, заступником декана механічного факультету зі співпраці, prof. nzw., dr hab. inż. Збіґнєвом Кулєшею, заступницею декана механічного факультету з наукової роботи, prof. nzw., dr hab. inż. Малґожатою Ґрондзкою-Дальке, координаторкою проектів Erasmus+ механічного факультету, mgr inż. Аґнєшкою Саковіч.

На зустрічах обговорювалися напрямки співпраці наших навчальних закладів у сферах освіти та науки, зокрема питання стажування викладачів і студентів НУХТ, участі в програмах академічної мобільності Erasmus+, організація спільних наукових проектів, тощо. Під час візиту представники НУХТ передали для підписання договір про двосторонню співпрацю між нашими університетами.

Делегація НУХТ ознайомилась із матеріально-технічною базою Білостоцької політехніки, навчальними аудиторіями, лабораторним обладнанням, науковими проектами, навчально-методичним забезпеченням, нормативними документами, особливостями проведення навчального процесу, сучасним станом вищої освіти та науки в Польщі й запланованими на найближчий час реформами в цих сферах.

12 червня у конференц-залі механічного факультету Білостоцької політехніки відбувся семінар-презентація про НУХТ, на якому присутні були ознайомлені з напрямами підготовки та особливостями навчання на технічних спеціальностях нашого навчального закладу, тематикою науково-дослідних робіт. Зацікавленість присутніх у співпраці була очевидною із кількості запитань.

Особлива увага під час ознайомлення з механічним факультетом Білостоцької політехніки була приділена формам навчального процесу та науковій роботі студентів. Так було з’ясовано,  що  близько 40% студентів механічного факультету політехніки беруть участь у наукових гуртках: проектують і створюють роботів, дрони, боліди для перегонів, марсоходи та інше. Якість такої роботи підтверджується участю в міжнародних змаганнях та зайнятими призовими місцями.

Також наші викладачі ознайомилися з організацією роботи в деканаті та інших структурних підрозділів факультету, діяльністю викладацького складу та студентським життям в університеті.

Представники делегації вдячні колективу викладачів Білостоцької політехніки за теплий і дружній прийом та сподіваються на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 25-06-2019
Читайте також:
Шляхами Великого Кобзаря...

Тарас Шевченко –  одна з тих культових особистостей, яка сформувала обличчя української нації. Слово Кобзаря торкається душі кожного українця, об’єднує їх, спонукає до зміцнення могутності України. Поринути в дух Шевченкового часу мали змогу студенти першого курсу університету, які разом із професоркою кафедри гуманітарних дисциплін Надією Левицьк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхами Великого Кобзаря... 21 листопада 2023

Нарешті «живе» спілкування!

Завдяки послабленню карантинних обмежень, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого, професор Валентин Петренко та доцент кафедри, гарант бакалаврської освітньої програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» Олексій П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нарешті «живе» спілкування! 27 січня 2022

Учасники осіннього табору IBS Education завітали до нашого університету

30 жовтня до нашого університету завітали учасники осіннього профорієнтаційного табору IBS Education. IBS Education – освітня компанія, що спеціалізується на профорієнтації. Для того, щоб діти робили свідомий вибір майбутньої професії ще зі школи, фахівці компанії організовують на канікулах профорієнтаційні табори, а по вихідних днях – профорієнта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники осіннього табору IBS Education завітали до нашого університету 30 жовтня 2018

Четвертокурсниця виборола перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм»

28-29 березня 2019 року у Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 242 «Туризм», де були представлені 27 наукових робіт студентів із різних вишів України. Студентка 4 курсу спеціальності «Туризм» Марія Вощана з дослідженням «Чат-боти як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсниця виборола перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм» 02 квітня 2019