Н У Х Т

Далекі і близькі сторінки історії НУХТ англійською...

19 жовтня 2023

Далекі і близькі сторінки історії НУХТ англійською...

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося чергове засідання Speaking Club, на якому студенти груп ТІ-1-1, ТІ-1-4 першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій під керівництвом старшої викладачки кафедри Людмили Юрчук презентували різноманітні автентичні матеріали з історії університету.

Учасники засідання обговорювали далекі та близькі сторінки історії нашого закладу освіти, ставили питання, дискутували. Виключно англійською мовою розповідали про славетну історію університету, одного із найстаріших навчальних закладів України, який готує фахівців для всіх галузей харчової і переробної промисловостей країни.

Здобувачі побачили унікальні фото та відео, почули про витоки НУХТ, які сягають другої половини XIX століття.

Найбільш активними були Тетяна Барвинська, Анна Дитиненко, Дарія Пилипенко, Любов Руда з групи ТІ-1-4 та Софія Гольдман, Михайло Юрченко, Крістіна Погорела, Младена Сорока з групи ТІ-1-1.

Згадували, а хтось і знайомився, видатних особистостей, причетних до створення у 1884 році в місті Сміла першого навчального закладу для підготовки техніків-хіміків і майстрів цукрового виробництва, – цукрозаводчика, засновника цукрової промисловості в Україні, графа Олексія Бобринського, завдяки зусиллям родини якого Київ став «цукровою столицею» світу. А ще була інформація про провідних учених всесвітнього рівня, професорів Дмитра Менделєєва, Олександра Бутлерова, Миколу Бунге, які підтримали створення навчального закладу як своїм авторитетом, так і фінансово.

Учасники заходу зазначили, що історія університету – історія визначних досягнень і незаперечних успіхів, і вона спонукає до конструктивних дій як у навчанні, так і в подальшій роботі та житті.

Speaking Club традиційно відбувся в атмосфері зацікавленості, взаєморозуміння і зворотного зв’язку.

Опублікований: 19-10-2023
Читайте також:
Захист кваліфікаційних робіт: натхнення, інновації, емоції

17 червня 2025 року на кафедрі технології консервування відбулося засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» студентами четвертого курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» (спеціальність 181 «Харчові технології») денної форми навчання. Роботу екзаменаційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист кваліфікаційних робіт: натхнення, інновації, емоції 18 червня 2025

Фахівці Domino's Pizza відкривають здобувачам таємниці успішного бізнесу

4 листопада 2024 р. у розрізі дисциплін «Конкурентоспроможність та інновації в готельній індустрії» та «Технологія продукції ресторанного господарства» здобувачі освітнього ступеня «Магістр» та освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали у форматі онлайн цікавий лекторій від представників мережі закладів D...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Domino's Pizza відкривають здобувачам таємниці успішного бізнесу 06 листопада 2024

Розширили фаховий рівень викладання викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 11 по 23 березня 2019 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції пройшли планове підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти Національного університету харчових технологій. Зазначені два тижні доцент Олена Павлюченко та асистент Ганна Березова присвятили навчанню за програмою для працівників лабораторій та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширили фаховий рівень викладання викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 25 березня 2019

Ретельна перевірка педагогічної майстерності

Осінь знаменує для всіх учасників освітнього процесу початок нового. Це час стартів і започаткувань. Розпочинається також і новий етап перевірки педагогічної майстерності викладачів, найсуттєвішим елементом якої є проведення відкритих занять. Відкрите заняття завжди вимагає від викладача певної підготовки, завжди є показовим. Але за нинішніх воєнн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ретельна перевірка педагогічної майстерності 05 жовтня 2022