Н У Х Т

Далекі і близькі сторінки історії НУХТ англійською...

19 жовтня 2023

Далекі і близькі сторінки історії НУХТ англійською...

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося чергове засідання Speaking Club, на якому студенти груп ТІ-1-1, ТІ-1-4 першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій під керівництвом старшої викладачки кафедри Людмили Юрчук презентували різноманітні автентичні матеріали з історії університету.

Учасники засідання обговорювали далекі та близькі сторінки історії нашого закладу освіти, ставили питання, дискутували. Виключно англійською мовою розповідали про славетну історію університету, одного із найстаріших навчальних закладів України, який готує фахівців для всіх галузей харчової і переробної промисловостей країни.

Здобувачі побачили унікальні фото та відео, почули про витоки НУХТ, які сягають другої половини XIX століття.

Найбільш активними були Тетяна Барвинська, Анна Дитиненко, Дарія Пилипенко, Любов Руда з групи ТІ-1-4 та Софія Гольдман, Михайло Юрченко, Крістіна Погорела, Младена Сорока з групи ТІ-1-1.

Згадували, а хтось і знайомився, видатних особистостей, причетних до створення у 1884 році в місті Сміла першого навчального закладу для підготовки техніків-хіміків і майстрів цукрового виробництва, – цукрозаводчика, засновника цукрової промисловості в Україні, графа Олексія Бобринського, завдяки зусиллям родини якого Київ став «цукровою столицею» світу. А ще була інформація про провідних учених всесвітнього рівня, професорів Дмитра Менделєєва, Олександра Бутлерова, Миколу Бунге, які підтримали створення навчального закладу як своїм авторитетом, так і фінансово.

Учасники заходу зазначили, що історія університету – історія визначних досягнень і незаперечних успіхів, і вона спонукає до конструктивних дій як у навчанні, так і в подальшій роботі та житті.

Speaking Club традиційно відбувся в атмосфері зацікавленості, взаєморозуміння і зворотного зв’язку.

Опублікований: 19-10-2023
Читайте також:
Інтелектуальний доробок

Вийшла у світ чергова монографія наших науковців. Цього разу книжкову поличку фахівців харчового й хімічного апарато- та машинобудування і споріднених галузей виробництва, а також викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти поповнило видання «Інноваційне обладнання для приготування та перероблення полімерних матеріалів і гумових суміше...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальний доробок 25 листопада 2022

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

2 лютого 2022 р. кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організувала відкриту англомовну лекцію за напрямом оздоровчого харчування від індійських колег із Теланганського державного університету садівництва ім. Шрі Конди Лаксмана. Лекцію «Новітні систем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця 02 лютого 2022

Дуальна освіта – від ідеї до диплома

28 січня 2025 р. професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, присвяченій актуальним питанням дуальної освіти. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – від ідеї до диплома 30 січня 2025

Систематична робота із зовнішніми стейхолдерами – запорука практичних навичок

У Навчально-науковому інституті харчових технологій продовжується цикл лекцій, присвячених питанням менеджменту якості і безпечності харчових продуктів. 14 квітня відбувся захід, організований кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з представниками мережі супермаркетів «Сільпо» – гостьова лекція «Аудит продукції в «Сіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Систематична робота із зовнішніми стейхолдерами – запорука практичних навичок 16 квітня 2025