Н У Х Т

Цитувати – це визнавати здобутки попередників, робити відкриття та інтелектуально зростати

22 вересня 2023

Цитувати – це визнавати здобутки попередників, робити відкриття та інтелектуально зростати

У курсі іноземної мови за професійним спрямуванням, яку вивчають першокурсники Навчально-наукового інституту економіки і управління, чимало часу приділяється роботі з різними джерелами, які здобувачі використовують у написанні есе та підготовці презентацій. Саме тому доцентка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик провела бесіду про академічну доброчесність.

Викладачка наголосила, що створення текстів – це різнобічний інтелектуальний процес за участю самого автора, інших авторів і читачів. Нехтування правилами академічної доброчесності може призводити до неповного або хибного викладу досліджуваних питань, а також унеможливлювати наукові відкриття. Цитування друкованих та електронних ресурсів забезпечує безперервність наукового пошуку, збагачує світоглядно, а також є справедливим визнанням наукових здобутків авторів.

Студенти усвідомили, що плагіат має негативні наслідки, а тому дотримання вимог академічної доброчесності – необхідна умова їхнього професійного зростання.

Опублікований: 22-09-2023
Читайте також:
В університеті відбулася перша виїзна акредитаційна експертиза освітньої програми за новими вимогами

10-12 березня 2020 року в нашому університеті відбулася виїзна акредитаційна експертиза освітньої програми «Хімічна технологія» зі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» за новими вимогами та правилами відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Експерти Національ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулася перша виїзна акредитаційна експертиза освітньої програми за новими вимогами 19 березня 2020

НУХТ – на BAROMETER International Bar Show

Днями у Києві відбулася знакова подія для барної індустрії – BAROMETER International Bar Show. Ця міжнародна платформа об’єднує професіоналів, ентузіастів, виробників і освітян, відкриваючи простір для обміну знаннями, трендами, інноваціями та натхненням. Наш університет на події представляли викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – на BAROMETER International Bar Show 06 жовтня 2025

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

Другий семестр для першокурсників спеціальності 242 «Туризм» розпочався із зимової практики з активного туризму, що традиційно проходить у Карпатах, у с. Верхній Студенний Закарпатської області, де їх тепло і по-дружньому зустріли досвідченні інструктори туристичного клубу «Время не ждет». Першого ж дня на здобувачів чекала екскурсія по місцевості...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» 21 січня 2021

Як стати успішним у виборі майбутньої роботи дізналися магістри-біотехнологи

Закінчення навчання і отримання диплому вже не за горами. Саме тому магістри першого року навчання, які навчаються за освітньою програмою «Фармацевтична біотехнологія», та бакалаври четвертого року навчання вже сьогодні задаються питанням працевлаштування в провідних фармацевтичних компаніях України. Які навички потрібно мати для того, щоб почати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як стати успішним у виборі майбутньої роботи дізналися магістри-біотехнологи 22 квітня 2019