Н У Х Т

Четвертокурсники обговорюють основні біоетичні проблеми

04 травня 2022

Четвертокурсники обговорюють основні біоетичні проблеми

Враховуючі реалії воєнного стану, здобувачам освіти нашого університету були запропоновані різні форми комунікації з викладачами для навчання. Студенти 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» виявили велику зацікавленість у вивченні дисципліни «Основи біобезпеки та біоетики» і обрали проведення онлайн-занять за допомогою платформи Zoom. Це дає їм можливість наживо обговорювати біоетичні проблеми, які набули особливого значення під час війни.

Зокрема, на одному з практичних занять (викладачка – старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко) розглянули актуальну наразі тему «Право жінки чи злочин?».

Про шкоду аборту говорять багато і голосно, особливо зараз. Багатотисячні мітинги, боротьба жінок із апаратом влади за можливість переривання небажаної вагітності хвилює весь світ, і наші біотехнологи не змогли залишитись осторонь цього питання.

Здобувачі відзначили, що практичне заняття вийшло досить цікавим і не зовсім звичним. Відбулася справжня дискусія, яка порушила одні з головних питань біоетики та біобезпеки, де кожний зміг висловити свою думку та привести конкретні аргументи.

Вражаюча статистика – у нашій країні лише 2% жінок у віці до 40 років не зробили жодного аборту й розуміння того факту, що разом із кількістю абортів у арифметичній прогресії збільшується кількість безплідних подружніх пар – привели студентів до висновку, що недбалість по відношенню до себе, одвічна, незрозуміла надія на «може пронесе» навіть не дає можливості усвідомити, що ж можна скоїти зі своїм життям.

Четвертокурсники вдячні викладачці за цікаве заняття та можливість знову побачитись і поспілкуватись із одногрупниками.

Опублікований: 04-05-2022
Читайте також:
Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи. Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 березня 2019

Науковиці НУХТ взяли участь у конференції «Dairy Industry Conference-2021»

Науковиці Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у конференції «Dairy Industry Conference-2021», яка відбулася у Києві 4 листопада. Заступниця директорки інституту Анастасія Пухляк і доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Уляна Кузьмик виступили з доповідями щодо сучасних трендів молочної галузі. Присутні д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковиці НУХТ взяли участь у конференції «Dairy Industry Conference-2021» 08 листопада 2021

Неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів!

Сучасна освіта – це синергія знань, дій і результатів. Сьогодні формування професіонала неможливе без інтеграції теоретичних основ із практичним досвідом, де кожна здобута концепція трансформується у прикладні навички. Саме в таких умовах народжується справжня експертиза, що визначає конкурентоспроможність і професійну мобільність здобувачів вищої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів! 27 березня 2025

Наші спеціальності у ТОПі за кількістю поданих вступниками заяв

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» склала рейтинг спеціальностей за кількістю поданих вступниками заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання. У ТОП-5 спеціальностей, на які згідно з цим рейтингом, найбільше вступників подали заяви – чотири нашого університету – «Психоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші спеціальності у ТОПі за кількістю поданих вступниками заяв 07 серпня 2024