Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

20 вересня 2022

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

На другий тиждень навчання біотехнологи 4 курсу повернулися до роботи в мікробіологічній лабораторії, де після затяжного періоду дистанційного навчання, змогли знову поринути у світ мікробіології.

На занятті з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони згадали загальні правила поводження в лабораторії, приготували препарати культур мікроорганізмів методом «роздавлена крапля» та дослідили їх під мікроскопом.

Здобувачі вповні скористалися отриманою можливістю зробити все те, чого так не вистачало під час дистанційного навчання: вивчати методи визначення санітарно-показових мікроорганізмів, ознайомитись із принципами відбору проб і власноруч виконати перший етап оцінювання мікробіологічного стану навколишнього середовища.

Завдяки можливості практичного виконання завдання лабораторного заняття усі здобувачі значно покращили навички роботи в лабораторії, адже нарешті змогли на практиці застосувати свої знання, дослідивши мікрофлору повітря седиментаційним методом, мікрофлору робочих поверхонь методом змиву та навіть свою власну мікробіоту методом прямого відбитку.

Зважаючи на останні події, актуальним був аналіз якісного та кількісного мікробного складу повітря у бомбосховищі університету, що група і вирішила дослідити.

Четвертокурсники сподіваються, що навчання продовжуватиметься у такому режимі і надалі, і вони зможуть власноруч проаналізувати отримані результати.

Опублікований: 20-09-2022
Читайте також:
Про академічну доброчесність англійською

У рамках тижня академічної доброчесності НУХТ студенти-магістри факультету біотехнології та екологічного контролю обговорили з доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук'янець питання академічної культури та інтеграції. Під час заняття виявили ключові характеристики плагіату та з’ясували механізми його уникнення в академі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про академічну доброчесність англійською 14 вересня 2021

Незабутній досвід отримали третьокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства

Майбутньому фахівцю потрібно добре знати, з чим у майбутньому йому доведеться мати справу, тож надзвичайно важливо ще на стадії навчання знайомити здобувачів із роботою підприємств, на яких ті коли-небудь будуть працювати. Тож викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Юрій Булій, Ірина Бабич і Роман Мукоїди організували для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутній досвід отримали третьокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства 24 вересня 2021

Маркетинговий консалтинг для майбутніх професіоналів із готельно-ресторанної справи від гостьової лекторки

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся черговий оnline-лекторій для здобувачів вищої освіти. Цього разу гостя факультету – кофаундерка агенції ресторанного маркетингу RED Тереза Даштоян. Професійний бекграунд спікерки – це досвід фахової діяльності на посадах маркетинг-директорки мережі ресторанів «Сито-П’яно» і марке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетинговий консалтинг для майбутніх професіоналів із готельно-ресторанної справи від гостьової лекторки 21 грудня 2020

Нові можливості для організації якісного освітнього процесу опановують колективи структурних підрозділів університету

Ніхто вже не рахує тижні віртуального життя, а Уряд продовжив карантинні обмеження для закладів освіти. Триває стадія адаптивного карантину, й лишається тільки сподіватися, що навчання відновиться з початком нового навчального року. А поки що, дистанційне навчання та карантинні обмеження змусили педагогічний колектив Смілянського технологічного фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові можливості для організації якісного освітнього процесу опановують колективи структурних підрозділів університету 13 липня 2020