Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

20 вересня 2022

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

На другий тиждень навчання біотехнологи 4 курсу повернулися до роботи в мікробіологічній лабораторії, де після затяжного періоду дистанційного навчання, змогли знову поринути у світ мікробіології.

На занятті з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони згадали загальні правила поводження в лабораторії, приготували препарати культур мікроорганізмів методом «роздавлена крапля» та дослідили їх під мікроскопом.

Здобувачі вповні скористалися отриманою можливістю зробити все те, чого так не вистачало під час дистанційного навчання: вивчати методи визначення санітарно-показових мікроорганізмів, ознайомитись із принципами відбору проб і власноруч виконати перший етап оцінювання мікробіологічного стану навколишнього середовища.

Завдяки можливості практичного виконання завдання лабораторного заняття усі здобувачі значно покращили навички роботи в лабораторії, адже нарешті змогли на практиці застосувати свої знання, дослідивши мікрофлору повітря седиментаційним методом, мікрофлору робочих поверхонь методом змиву та навіть свою власну мікробіоту методом прямого відбитку.

Зважаючи на останні події, актуальним був аналіз якісного та кількісного мікробного складу повітря у бомбосховищі університету, що група і вирішила дослідити.

Четвертокурсники сподіваються, що навчання продовжуватиметься у такому режимі і надалі, і вони зможуть власноруч проаналізувати отримані результати.

Опублікований: 20-09-2022
Читайте також:
Цікаві пропозиції з удосконалення технологій аюрведичних харчових продуктів на захисті міжкафедральної комплексної магістерської роботи

Відбувся захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи «Науково-практичні основи удосконалення технологій аюрведичних харчових продуктів з використанням вітчизняної сировини» здобувачів за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітніх програм «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Технології хліба, кондитерських, макаронних виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві пропозиції з удосконалення технологій аюрведичних харчових продуктів на захисті міжкафедральної комплексної магістерської роботи 20 лютого 2020

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style»

Компанія «Leko Style» є провідною із надання  косметичних інгредієнтів на ринку України. Окрім постачання сировини, компанія проводить різноманітні тренінги, майстер-класи, консультації, а також розробляє інноваційні косметичні засоби. Цього року компанія започаткувала серію семінарів, які проводила у різних регіонах України. Завершальний семінар ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style» 12 листопада 2018

Шляхи в майбутнє

Факультет біотехнології та екологічного контролю пишається тим, що пропонує лише актуальні освітньо-професійні програми, які будуть завжди затребувані. Цією «таємницею» вирішила поділитися деканка факультету Наталія Грегірчак і разом зі асистенткою кафедри біотехнології і мікробіології Іриною Ковшар та другокурсницею Анастасією Бондарук завітала до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхи в майбутнє 21 березня 2024

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

Протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р. здобувачі групи БТ-4-1 Ростислав Коваль та Анна Воробей опановували вибіркову освітню компоненту «Біоінженерія (клітинна, генетична)» обсягом 5 кредитів ЄКТС на базі кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка». Таку можливість ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності 28 грудня 2022