Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

20 вересня 2022

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

На другий тиждень навчання біотехнологи 4 курсу повернулися до роботи в мікробіологічній лабораторії, де після затяжного періоду дистанційного навчання, змогли знову поринути у світ мікробіології.

На занятті з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони згадали загальні правила поводження в лабораторії, приготували препарати культур мікроорганізмів методом «роздавлена крапля» та дослідили їх під мікроскопом.

Здобувачі вповні скористалися отриманою можливістю зробити все те, чого так не вистачало під час дистанційного навчання: вивчати методи визначення санітарно-показових мікроорганізмів, ознайомитись із принципами відбору проб і власноруч виконати перший етап оцінювання мікробіологічного стану навколишнього середовища.

Завдяки можливості практичного виконання завдання лабораторного заняття усі здобувачі значно покращили навички роботи в лабораторії, адже нарешті змогли на практиці застосувати свої знання, дослідивши мікрофлору повітря седиментаційним методом, мікрофлору робочих поверхонь методом змиву та навіть свою власну мікробіоту методом прямого відбитку.

Зважаючи на останні події, актуальним був аналіз якісного та кількісного мікробного складу повітря у бомбосховищі університету, що група і вирішила дослідити.

Четвертокурсники сподіваються, що навчання продовжуватиметься у такому режимі і надалі, і вони зможуть власноруч проаналізувати отримані результати.

Опублікований: 20-09-2022
Читайте також:
Студенти побували в гостях у прикордонників

Екскурсійна група студентів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ побувала в гостях у прикордонників. Враження від відвідування навчального центру залишилися незабутні. Адже юнакам вдалося на власні очі побачити, як  готують майбутніх воєнних спеціалістів і дізнатися, якими знаннями потрібно володіти, щоб надійно захищати державний кордон....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти побували в гостях у прикордонників 07 серпня 2018

Цікаві бізнес-ігри здобувачів кафедри економіки і права

Навчання в нашому університеті – це не лише заняття та лекції, а і цікаві ігри бізнесового характеру, метою яких є розвиток навичок і здібностей з роботи в команді, застосування отриманих знань на практиці: ведення економічного аналізу, фінансових розрахунків, інвестування капіталу, підрахунку доходів та витрат і багато іншого. Спільно із ведучою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві бізнес-ігри здобувачів кафедри економіки і права 10 жовтня 2023

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес

Магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко представила свою бізнес-ідею яку планує розвивати, успішно подолала етап відбору і стала учасницею проєкту «Початок» від Дія. Бізнес. Освітньо-грантову програму «Початок» мережа центрів підтримки підприємців Дія....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес 08 грудня 2023

Гостьова лекція від стейкхолдерки для здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Важливим аспектом підготовки висококваліфікованих фахівців у нашому університеті є залучення до аудиторних занять професіоналів-практиків та експертів галузі. Підготовка здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» до самостійної професіональної діяльності на підприємствах харчової промисловості ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від стейкхолдерки для здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 29 вересня 2022