Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

20 вересня 2022

Четвертокурсники-біотехнологи повернулися до роботи у мікробіологічній лабораторії

На другий тиждень навчання біотехнологи 4 курсу повернулися до роботи в мікробіологічній лабораторії, де після затяжного періоду дистанційного навчання, змогли знову поринути у світ мікробіології.

На занятті з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони згадали загальні правила поводження в лабораторії, приготували препарати культур мікроорганізмів методом «роздавлена крапля» та дослідили їх під мікроскопом.

Здобувачі вповні скористалися отриманою можливістю зробити все те, чого так не вистачало під час дистанційного навчання: вивчати методи визначення санітарно-показових мікроорганізмів, ознайомитись із принципами відбору проб і власноруч виконати перший етап оцінювання мікробіологічного стану навколишнього середовища.

Завдяки можливості практичного виконання завдання лабораторного заняття усі здобувачі значно покращили навички роботи в лабораторії, адже нарешті змогли на практиці застосувати свої знання, дослідивши мікрофлору повітря седиментаційним методом, мікрофлору робочих поверхонь методом змиву та навіть свою власну мікробіоту методом прямого відбитку.

Зважаючи на останні події, актуальним був аналіз якісного та кількісного мікробного складу повітря у бомбосховищі університету, що група і вирішила дослідити.

Четвертокурсники сподіваються, що навчання продовжуватиметься у такому режимі і надалі, і вони зможуть власноруч проаналізувати отримані результати.

Опублікований: 20-09-2022
Читайте також:
ПАТ «Київхліб» прийняло на ознайомлювально-виробничу практику студентів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів триває ознайомлювально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти переглянули навчальні відео, що демонструють процес виробництва хлібобулочних виробів і побували на одному з провідних підприємств ПАТ «Київхліб»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ПАТ «Київхліб» прийняло на ознайомлювально-виробничу практику студентів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 січня 2019

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

20 листопада на платформі Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу відбулося спільне засідання Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при Торгово-промисловій палаті України, громадської ради Мінекоенерго, експертів та аудиторів. Це була дуже динамічна та цікава дискусія щодо законопроекту «Про засади монітори...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону 22 листопада 2019

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

2 квітня 2019 в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася конференція «Впровадження дуальної системи освіти при підготовці фахівців готельно-ресторанного спрямування з досвіду німецько-української співпраці» за участі: директора ТОВ «ЕЛМА» Рональда Маца лака,  керівника ТОВ «ЕЛМА» Даніеля Ель Фадгама, представника пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 03 квітня 2019

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної та заочної скороченої форми навчання

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної та заочної скороченої форми навчання освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Щоб досягнути поставленої мети і захистити дипломні проекти вчасно студенти наполегливо працювали, застосув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної та заочної скороченої форми навчання 20 лютого 2017