Н У Х Т

Бути в курсі останніх тенденцій допомагають студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 жовтня 2019

Бути в курсі останніх тенденцій допомагають студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Запорукою розширення знань студентів і професійного зростання є постійне їх ознайомлення з новинками ринку та сучасними тенденціями у харчових технологіях.  Саме тому наставники академічних груп активно сприяють спілкуванню студентів із представниками провідних виробників харчової продукції та відвідуванню професійних виставок.

Студенти груп ТІ-2-3 і ТІ-1-6 разом із доцентами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко та Ларисою Михонік відвідали один із магазинів мережі «Сільпо». Студентів дуже привітно зустріли керуюча магазином Галина Дрейт і головний технолог пекарні. Студенти дізналися про історію розвитку компанії та виробників, із якими співпрацює мережа магазинів, умови праці та працевлаштування. Найбільше уваги керуюча приділила власному виробництву, зокрема пекарні. Вона  розповіла про асортимент виробів, які випускає пекарня, відзначивши, що лише 50% асортименту пекарні є постійним, а 50% змінюється, реагуючи на вподобання споживачів, сезонність, пору року та свята. Зараз у пекарні широко представлені вироби з сезонними плодами - яблуками, грушами, гарбузом. Компанія також пишається тим, що якість їх європейських хлібобулочних виробів - багетів, круасанів, бретцелів, чіабати не раз відзначали іноземці. Студентів пригостили дуже  смачною випічкою з грушею. Керуюча магазином розповіла цікаву історію розроблення рецептури граноли, попит на яку займає одну з перших сходинок всього асортименту. Технолог відзначила, що пекарня виготовляє широкий асортимент дієтичного хліба, бездріжджовий хліб, солодкі вироби для веганів.

Студенти старших курсів разом із доцентом Анною Грищенко відвідали найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв «WorldFood Ukraine 2019», де дізналися про нові тенденції на ринку кондитерських виробів, снеків, чаю та кави, вина, заморожених, сублімованих продуктів, екопродуктів тощо. Цікавою була інформація про виробництво екопродуктів,  зокрема популярної в закладах ресторанного господарства «мікро зелені». Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з представниками виробників продукції та продегустувати представлені зразки.

Опублікований: 28-10-2019
Читайте також:
Пліч о пліч до світлого майбутнього

30 квітня 2025 року за ініціативи завідувача кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка, доцента Ярослава Смітюха в рамках розвитку співпраці нашого університету та Центрів життєстійкості Торецької громади до університету завітали в.о начальника Управління освіти Ольга Гарюк і директорка Центру сімейн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пліч о пліч до світлого майбутнього 30 квітня 2025

Наші талановиті магістранти: вітаємо з присудженням стипендії Президента України!

Щиро вітаємо магістрантку другого курсу освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія») Марію Проценко з присудженням стипендії Президента України за вагомі наукові досягнення! Марія активно поєднує навчання з науково-дослідною роботою. Вона є учасницею студентського нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші талановиті магістранти: вітаємо з присудженням стипендії Президента України! 01 жовтня 2025

Профкомівці Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого долучилися до благодійної акції

Напередодні дня Святого Миколая  профспілкові групи кафедр на чолі з головою Профбюро Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Кларою Шишковою в черговий раз взяли участь у благодійних заходах, започаткованих студентською радою інституту спільно з Благодійним фондом «Від мрії до реальності», по наданню допомоги Прилу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профкомівці Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого долучилися до благодійної акції 18 грудня 2019

Виїзний освітній захід для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»

За ініціативи гарантки програми, деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової та доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Ольги Пушки у межах вивчення дисципліни «Основи гостинності» для першокурсників-бакалаврів спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» був органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзний освітній захід для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» 30 вересня 2025