Викладачі кафедри технології м`яса і м’ясних продуктів, доценти Олег Галенко, Оксана Топчій та Ольга Чернюшок разом із магістрантами провели виїзне бінарне заняття на одному з найінноваційніших рибних господарств України, аквапонічній фермі AQUAFARM.
AQUAFARM – унікальний простір, де поєднуються аквакультура та гідропоніка. Тут вирощують екологічно чистого кларієвого (мармурового) сома та зелень, що живиться водою з корисними мікроелементами.
Аквапоніка – це не просто про технології, це про сталий розвиток, продовольчу безпеку та екологічну свідомість. Особливо важливо, що такий бізнес успішно функціонує навіть в умовах війни, що викликає глибоку повагу та захоплення.
Під час зустрічі говорили про роботу аквапонічної системи на практиці; виклики, з якими стикаються виробники; перспективи розвитку галузі в Україні; напрями наукової співпраці у рамках магістерських досліджень.
Викладачі щиро вдячні команді AQUAFARM за теплий прийом, відкритість до діалогу та натхнення до нових ідей!