Н У Х Т

Академічна етика і доброчесність – запорука успішного навчання і захисту кваліфікаційних робіт

20 грудня 2023

Академічна етика і доброчесність – запорука успішного навчання і захисту кваліфікаційних робіт

На кафедрі біотехнології і мікробіології напередодні зимової екзаменаційної сесії відбулася серія зустрічей гарантки освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Вікторії Красінько з магістрантами першого і другого курсів денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», присвячена питанням академічної етики та доброчесності.

Гарантка акцентувала увагу здобувачів освіти на етичних аспектах як навчального процесу, так і дослідницької роботи, підкреслюючи значення правдивості, прозорості та відповідальності кожного за дотримання правил академічної етики та доброчесності. Оцінюючи реальні приклади і сценарії, магістранти розглядали можливі етичні дилеми та шляхи їх вирішення, розвиваючи вміння приймати обґрунтовані рішення в складних ситуаціях.

Зустріч із магістрантами другого року підготовки, на яких за кілька місяців чекає вирішальне випробовування – захист кваліфікаційних магістерських робіт, логічно продовжилася виступом секретарки Екзаменаційної комісії Тетяни Сулейко. Були обговорені ключові моменти щодо підготовки до захисту кваліфікаційних робіт. Секретарка Екзаменаційної комісії детально розглянула усі етапи підготовки до захисту, звертаючи увагу на ключові дати: І та ІІ атестації виконання завдання на кваліфікаційну роботу та попереднього захисту. Вона надала корисні поради стосовно форматування презентації, часового розподілу і методів ефективного спілкування з комісією під час захисту. Також під час зустрічі, секретарка ЕК розглянула питання, які можуть виникнути під час підготовки до захисту, і надала конкретні поради щодо їхнього вирішення.

Ці зустрічі дали можливість обговорити важливі питання і були дуже своєчасними і доречними напередодні таких важливих подій у навчанні магістрантів. 

Опублікований: 20-12-2023
Читайте також:
Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 червня 2019

Зустріч викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів зі старшокласниками Ліцею №144 ім. Григорія Ващенка

22 березня відповідальна по кафедрі технології оздоровчих продуктів за профорієнтаційну роботу, доцентка Алла Башта відвідала Ліцей №144 ім. Григорія Ващенка м. Києва, де поспілкувалася зі старшокласниками. Вона ознайомила десятикласників та одинадцятикласників зі структурою університету, особливостями навчання та можливостями вступу до НУХТ, надал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів зі старшокласниками Ліцею №144 ім. Григорія Ващенка 25 березня 2024

Інформація для вступників-2022 – відомі дати вступної кампанії

4 травня 2022 року Міністерство юстиції України зареєструвало Порядок прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році. У 2022 році для вступників передбачено складання Національного мультипредметного тесту (НМТ) на здобуття ступеня бакалавра, який відбуватиметься у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів – української мови, математик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформація для вступників-2022 – відомі дати вступної кампанії 06 травня 2022

Університет обраний до складу асоційованих партнерів трьох Спільних магістерських програм Еразмус Мундус

Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) і Національне агентство Еразмус+ оприлюднили результати конкурсів Спільних магістерських програм Еразмус Мундус у 2018 році. П’ять українських університетів і одна організація увійшли як асоційовані партнери до складу трьох Спільних магістерських програм: «European Mas...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет обраний до складу асоційованих партнерів трьох Спільних магістерських програм Еразмус Мундус 17 липня 2018