Н У Х Т

Академічна етика і доброчесність – запорука успішного навчання і захисту кваліфікаційних робіт

20 грудня 2023

Академічна етика і доброчесність – запорука успішного навчання і захисту кваліфікаційних робіт

На кафедрі біотехнології і мікробіології напередодні зимової екзаменаційної сесії відбулася серія зустрічей гарантки освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Вікторії Красінько з магістрантами першого і другого курсів денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», присвячена питанням академічної етики та доброчесності.

Гарантка акцентувала увагу здобувачів освіти на етичних аспектах як навчального процесу, так і дослідницької роботи, підкреслюючи значення правдивості, прозорості та відповідальності кожного за дотримання правил академічної етики та доброчесності. Оцінюючи реальні приклади і сценарії, магістранти розглядали можливі етичні дилеми та шляхи їх вирішення, розвиваючи вміння приймати обґрунтовані рішення в складних ситуаціях.

Зустріч із магістрантами другого року підготовки, на яких за кілька місяців чекає вирішальне випробовування – захист кваліфікаційних магістерських робіт, логічно продовжилася виступом секретарки Екзаменаційної комісії Тетяни Сулейко. Були обговорені ключові моменти щодо підготовки до захисту кваліфікаційних робіт. Секретарка Екзаменаційної комісії детально розглянула усі етапи підготовки до захисту, звертаючи увагу на ключові дати: І та ІІ атестації виконання завдання на кваліфікаційну роботу та попереднього захисту. Вона надала корисні поради стосовно форматування презентації, часового розподілу і методів ефективного спілкування з комісією під час захисту. Також під час зустрічі, секретарка ЕК розглянула питання, які можуть виникнути під час підготовки до захисту, і надала конкретні поради щодо їхнього вирішення.

Ці зустрічі дали можливість обговорити важливі питання і були дуже своєчасними і доречними напередодні таких важливих подій у навчанні магістрантів. 

Опублікований: 20-12-2023
Читайте також:
Випускники-менеджери персоналу розпочали захищати кваліфікаційні (бакалаврські) роботи

9 червня 2023 року на кафедрі економіки праці та менеджменту вперше розпочалися засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу». Екзаменаційна комісія працювала у складі: завідувачки кафедри економіки прац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники-менеджери персоналу розпочали захищати кваліфікаційні (бакалаврські) роботи 12 червня 2023

Про стартапи простими словами здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

25 квітня 2025 року за ініціативи лектора Олексія Собіна в рамках вивчення дисципліни «Франчайзинг у сфері гостинності» третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію «Про стартапи простими словами» від Co-Founder Superperfect.io Head of Creative Services Руслана Петрова. Гостьовий спікер розповів про основні перес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про стартапи простими словами здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 29 квітня 2025

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у Підготовчого відділення НУХТ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів – професорка Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна ознайомили слухачів Підготовчого відділення НУХТ із освітньо-професійною програмою (ОПП) «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Слухачі дізналися, що ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» дозволяє набути н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у Підготовчого відділення НУХТ 25 березня 2024

Пліч о пліч до світлого майбутнього

30 квітня 2025 року за ініціативи завідувача кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка, доцента Ярослава Смітюха в рамках розвитку співпраці нашого університету та Центрів життєстійкості Торецької громади до університету завітали в.о начальника Управління освіти Ольга Гарюк і директорка Центру сімейн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пліч о пліч до світлого майбутнього 30 квітня 2025