Н У Х Т

Каталог дисциплін вільного вибору

Каталог дисциплін вільного вибору здобувачів вищої освіти на 2024-2025 навчальний рік

для здобувачів освітнього ступеня «БАКАЛАВР»:

Дисципліни з каталогу факультету ГРТБ ім. проф. В.Ф. Доценка

 


 


 


 

 


 


 


 


спеціальність 181 «Харчові технології»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Технології харчування»

 

2 курс

Хімія і технологія сировини ресторанного господарства 


Товарознавство харчових продуктів у ресторанному господарстві 


Нормативне забезечення діяльності підприємств ресторанного господарства 


Захист прав споживачів харчової продукції 


Екотехнології в ресторанному господарстві 


Стандартизація, метрологія, сертифікація  


 

 

 

3 курс

Харчові добавки, прянощі та приправи 


Гастротуризм 


Сервісологія 


Івент-технології


Барна справа та робота сомельє 


Конструювання та оптимізація складу нових харчових продуктів 


Молекулярні технології в закаладах ресторанного господарства


Системи управління логістичною діяльністю закладів ресторанного господарства 


 

4 курс

Основи кулінарного мистецтва оформлення продукції ресторанного господарства  


Дієтологія


Кейтеринг 


Системи управління логістичною діяльністю закладів ресторанного господарства 


 

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

 

2 курс

Екотехнології в індустрії гостинності  


Екологія 


Екологічна безпека в сфері гостинності 


Основи наукових досліджень та технічної творчості 


Товарознавство в галузі 


 

3 курс

Професійна комунікація іноземною мовою  


Барна справа та організація роботи сомел'є  


Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний і європейський досвід  


Друга іноземна мова (французька)  


Кулінарна етнологія 


Друга іноземна мова (німецька) 


Туристичні дестинації  


Сучасні ресторанні технології 


Рекреалогія та курортна справа  


Туроперейтинг 


Франчайзинг у сфері гостинності  


Фінансова грамотність та основи обліку в галузі  


Digital-маркетинг  


 

4 курс

Професійна комунікація іноземною мовою  


Організація заходів в галузі  


НАССР і системи управління безпечністю кулінарної продукції  


Корпоративне управління в сфері гостинності  


Крафтові технології  


Моделювання діяльності готельних підприємств  


Маркетинговий менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі  


Міжнародний готельний бізнес  


 

спеціальність 242 «Туризм і рекреація»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Туризм»

 

2 курс

Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України  


Екологічний туризм та агротуризм


Етика гостинності 


Історія туризму 


Кулінарні традиції України 


Організація анімаційної діяльності 


Організація виставкової діяльності 


Проєктування та дизайн туристичних та готельних комплексів 


Рекреаційні комплекси світу 


 

 

3 курс

Ділова іноземна мова 


Друга іноземна мова (французька) 


Друга іноземна мова (німецька) 


Міський туризм 


Соціальний туризм: світовий досвід та перспективи


Івент-менеджмент 


Музеєзнавство 


Музеї України 


Прикладна статистика в туристичному секторі 


Спеціалізований туризм


Туристичні пам'ятки ЮНЕСКО


 

 

4 курс

SMM в туризмі


WEB-технології в туризмі 


Барна справа та організація роботи сомельє 


Бізнес-планування стартапів в туризмі 


Бізнес-планування в туризмі та ГРГ 


Друга іноземна мова (німецька)  


Екоменеджмент в туризмі 


Економіка і ціноутворення туризму 


Електронний маркетинг в туризмі 


Комунікативний менеджмент 


Інозмна мова за професійним спрямуванням 


Організація дитячого та молодіжного туризму 


Управління сталим розвитком та туристична політика ЄС


Прогнозування діяльності підприємств туризму 


Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі 


Міжнародний туризм


Організація туризму (МІСЕ-туризм)


 

для здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР»:

Дисципліни з каталогу факультету ГРТБ ім. проф. В.Ф. Доценка

 


 


 


 


 


 


 


спеціальність 181 «Харчові технології»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві»

 

2 курс

Інжиніринг у ресторанному бізнесі 


Маркетинг ресторанних послуг 


Теоретичні основи аюрведичного харчування 


Сучасний ресторанний креатив 


Дієтологія та дієтотерапія 


Харчова та санітарна токсикологія  


спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельна і ресторанна справа»

 

1 курс

 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 Каталог ДВВ за минулі навчальні роки перейти