Н У Х Т

Харчові технології

Інститут харчових технологій <br /><br />Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Інститут харчових технологій

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Контактна інформація:
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68.
корп. А, каб. 336, тел.: 287-91-90
корп. Ж, каб. 506, тел.: 287-94-82
корп. З, каб. 1, тел.: 287-94-95
nniht_nuft@ukr.net
grtb_pk@ukr.net

Код та назва спеціальності

181 Харчові технології

Освітня програма

Харчові технології

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Доктор філософії

Підготовка фахівців освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології»

Мета освітньо-наукової програми

Підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних, національно свідомих наукових та науково-педагогічних фахівців, здатних генерувати нові сучасні знання та наукові ідеї, розвʼязувати комплексні проблеми та завдання професійної та/або дослідно-інноваційної діяльності в галузі харчових технологій; застосовувати сучасні методики та методологію наукової, науково-технічної і науково-педагогічної діяльності, проводити самостійне, ексклюзивне наукове дослідження, результати якого мають наукову новизну та практичне значення для забезпечення здоровʼя нації та задоволення попиту ринку праці, держави і суспільства.

Орієнтація освітньо-наукової програми

Наукові дослідження у сфері харчових технологій, спрямовані на підвищення якості та безпечності харчових продуктів, наукове обґрунтування технологічних основ, принципи ресурсо- та енергоефективності харчових технологій, покращання харчової та біологічної цінності харчових продуктів, інноваційний розвиток теорії і практики харчових технологій, методологічні принципи наукової, науково-технічної та науково-педагогічної діяльності.

Основний фокус освітньо-наукової програми

Підготовка освітньо-наукових кадрів нової генерації, які володіють класичними та сучасними методами наукових досліджень в галузі харчових технологій, світовою сучасною методологією педагогічної діяльності, виконують наукові дослідження з застосуванням інформаційних технологій, результати яких дають можливість створювати продукцію, що має загальнодержавні (соціальні, екологічні, матеріальні) цінності та стратегічне значення.

На сучасному етапі розвитку вітчизняної харчової промисловості зростає інтерес до наукоємних, ресурсо- і енергозберігаючих, високотехнологічних, екологічно безпечних технологій виробництва харчових продуктів.

Розробка, впровадження таких технологій потребує підготовки висококваліфікованих кадрів, керівників, науковців, їх професійного зростання.

У Навчально-науковому інституті харчових технологій та на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В.Ф. Доценка створені потужні наукові школи світового і європейського рівня, які дають можливість здійснювати високоефективну підготовку фахівців третього (освітньо-наукового) рівня – Доктор філософії. В процесі їх підготовки задіяні 12 випускових кафедр, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, харчової хімії, проблемна науково-дослідна лабораторія.

Нормативний строк підготовки доктора філософії в аспірантурі становить чотири роки. Підготовка в аспірантурі передбачає виконання освітньої складової та власного наукового дослідження.

Вивчаючи дисципліни циклів мовної і загальнонаукової підготовки, здобувачі набувають навичок сучасних методів і технологій наукового спілкування українською та іноземною мовою; критичного аналізу та оцінювання сучасних наукових досягнень, ознайомлюються з методиками створення нових знань шляхом оригінального дослідження.

Дисципліни циклу професійної підготовки розвивають уміння виконувати оригінальні дослідження, досягати наукових результатів, що формують нові знання у сфері харчових технологій, розробляти та впроваджувати інноваційні конкурентоспроможні технології харчових продуктів, генерувати нові ідеї для розв’язання існуючих комплексних проблем у галузі, здійснювати науково-педагогічну діяльність у закладах вищої освіти, застосовувати сучасні інформаційні технології у своїй професійній діяльності.

Обираючи дисципліни за вибором, здобувач має можливість поглиблено вивчити наукові аспекти і підходи в технологіях своєї галузі харчової промисловості, зосередити увагу на найважливіших і ключових питаннях своєї майбутньої професійної діяльності.

Навчання за освітньо-науковою програмою «Харчові технології» здійснюється з використанням сучасної матеріально-технічної та інформаційної бази ННІХТ, факультету ГРТБ та проблемної науково-дослідної лабораторії. Наукові керівники здобувачів тісно співпрацюють з науково-дослідними інститутами Національної академії України, Національної академії аграрних наук України, в т.ч. з Інститутом продовольчих ресурсів тощо. Здобувачі повною мірою забезпечені навчальною та науковою літературою. Окремі здобувачі мають можливість проводити свої дослідження в наукових інститутах та закладах вищої освіти Європи (Німеччина, Швейцарія, Франція, Словаччина, Польща тощо).

Перевагою наших випускників є уміння формулювати і вирішувати актуальні науково-прикладні задачі у різних галузях харчової промисловості, наукових установах, ЗВО.

Компетентності доктора філософії зі спеціальності 181 Харчові технології дають йому можливість обіймати посади наукових співробітників у науково-дослідних установах, викладати у вищих навчальних закладах, а також працювати на керівних посадах в організаціях і на підприємствах.

Остання зміна: 08 червня 2024

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 51 300 грн за два семестри Термін навчання:
4 роки
Заочна форма навчання 38 600 грн за два семестри Термін навчання:
4 роки

вступ в аспірантуру

  • Для вступу у 2024 році потрібно було надати результати Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) за 2023 або 2024 рік. Оцінка за іноземну мову має бути не менше ніж 100 балів, а за тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) — не менше ніж 160 балів. Результати ЄВІ були автоматично внесені до вашої картки в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).
  • Для конкурсного відбору осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня доктора філософії, зараховуються бали вступних іспитів зі спеціальності та іноземної мови, а також результати інших форм вступних випробувань (у формі іспитів, співбесід, презентацій дослідницьких пропозицій чи досягнень), якщо вони передбачені Правилами прийому.
  • Умовою допуску до вступного іспиту з іноземної мови є наявність позитивного результату складання ЄВІ (єдиного вступного випробування з іноземної мови), отриманого вступником в 2024 році.
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти