Ми навчимо Вас:
- обирати пектин та рецептурні компоненти для приготування мармеладу, желейних десертів;
- готувати у домашніх умовах мармелад, фруктові желе.
Застосування пектину в харчовій промисловості:
- • драглеутворювач при виготовленні мармеладу, зефіру, пастили;
- • добавка до лікувальних сортів хлібобулочних і макаронних виробів,
- • желеутворювач у виробництві фруктово-ягідних наповнювачів (для хлібобулочних виробів), конфітюрів та інших плодоовочевих консервів;
- • емульгатор для виготовлення майонезу;
- • стабілізатор при виготовленні безалкогольних напоїв, соків з м'якоттю;
- • в молочному виробництві для стабілізації кисломолочних продуктів;
- • у виробництві морозива;
- • у виробництві дієтичного та лікувально-профілактичного харчування для дітей та дорослих пектини використовуються як джерела розчинних харчових волокон.
Корисні властивості пектину
Пектин має здатність виводити з тканин отрути і шкідливі речовини: пестициди, іони важких металів, радіоактивні елементи.
У великій кількості міститься в яблуках. Недарма англійці кажуть, що якщо їсти два яблука в день, то доктор буде не потрібен.