Н У Х Т

Поліцукриди в желейних виробах

Ми навчимо Вас:

  • обирати  пектин та рецептурні компоненти для приготування мармеладу, желейних десертів;
  • готувати у домашніх умовах мармелад, фруктові желе.

Застосування пектину в харчовій промисловості:

  • • драглеутворювач при виготовленні мармеладу, зефіру, пастили;
  • • добавка до лікувальних сортів хлібобулочних і макаронних виробів,
  • • желеутворювач у виробництві фруктово-ягідних наповнювачів (для хлібобулочних виробів), конфітюрів та інших плодоовочевих консервів;
  • • емульгатор для виготовлення майонезу;
  • • стабілізатор при виготовленні безалкогольних напоїв,  соків з м'якоттю;
  • • в молочному виробництві для стабілізації кисломолочних продуктів;
  • • у виробництві морозива;
  • • у виробництві дієтичного та лікувально-профілактичного харчування для дітей та дорослих пектини використовуються як джерела розчинних харчових волокон.

Корисні властивості пектину

Пектин має здатність виводити з тканин отрути і шкідливі речовини: пестициди, іони важких металів, радіоактивні елементи.

У великій кількості міститься в яблуках. Недарма англійці кажуть, що якщо їсти два яблука в день, то доктор буде не потрібен.