Кафедра технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів презентує майстер клас:
Органічний майонез
Ми навчимо Вас:
- обирати рецептурні компоненти для приготування корисного та смачного майонезу;
- готувати майонез у домашніх умовах;
- правильно вибирати майонез у супермаркеті.
Ми "розвіємо" міфи:
Міф №1. Майонез - один із шкідливих продуктів.
Будь-який харчовий продукт продукт може бути шкідливим або корисним. Це залежить від складу компонентів та їх якості, технології приготування та умов і терміну зберігання.
Міф № 2. Майонез - надзвичайно калорійний продукт і його не рекомендовано вживати людям, схильним до надмірної маси тіла.
Насправді найвищу калорійність у складі харчових продуктів мають жири та олії. У майонезах їх вміст коливається від 40 до 72 %, тому вони мають суттєво нижчу калорійність, ніж рослинні олії та жири.
Міф №3. Майонез - не може бути корисним.
Насправді майонез виготовляють із рідких рослинних олій (основний компонент), які містять ω-6 та ω-3 жирні кислоти, вітаміни, фітостероли, каротиноїди. Сік лимонів, який можна додати у домашній майонез, багатий на вітамін С. Спеції та зелень, які додають у майонез, − джерело вітамінів та інших біологічно активних речовин.
Отже, майонез може бути надзвичайно корисним і смачним.