Н У Х Т

Органічний майонез

Кафедра технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів презентує майстер клас:

Органічний майонез

Ми навчимо Вас:

  •  обирати рецептурні компоненти для приготування корисного та смачного майонезу;
  •  готувати майонез у домашніх умовах;
  •  правильно вибирати майонез у супермаркеті.

Ми "розвіємо" міфи:

Міф №1. Майонез - один із шкідливих продуктів.

Будь-який харчовий продукт продукт може бути шкідливим або корисним. Це залежить від складу компонентів та їх якості, технології приготування та умов і терміну зберігання.

Міф № 2. Майонез - надзвичайно калорійний продукт і його не рекомендовано вживати людям, схильним до надмірної маси тіла.

Насправді найвищу калорійність у складі харчових продуктів мають жири та олії. У майонезах їх вміст коливається від 40 до 72 %, тому вони мають суттєво нижчу калорійність, ніж рослинні олії та жири.

Міф №3. Майонез - не може бути корисним.

Насправді майонез виготовляють із рідких рослинних олій (основний компонент), які містять ω-6 та  ω-3 жирні кислоти, вітаміни, фітостероли, каротиноїди. Сік лимонів, який можна додати у домашній майонез, багатий на вітамін С. Спеції та зелень, які додають у майонез, − джерело вітамінів та інших біологічно активних речовин.

Отже, майонез може бути надзвичайно корисним і смачним.