Для збереження, поліпшення чи надання певного забарвлення харчовим продуктам з давніх часів використовують квіти, корені та листя рослин.
Поява синтетичних харчових барвників значно розширила можливості виробників у покращенні зовнішнього вигляду харчових продуктів та їх привабливості.
За об'ємом застосування і технологічним характеристикам синтетичні барвники часто перевершують натуральні.
До того ж виробники прагнуть щоб продукт тривалий час залишався привабливим , а його якість не викликала сумніву, саме тому актуальним є застосування консервантів.
- А чи знаєш ти, наскільки безпечний продукт з привабливим кольором?
- Як визначити штучний чи натуральний барвник міститься у харчових продуктах, які ти споживаєш?
- Навіщо в сухофрукти додають консерванти та як їх визначити?
Приходь до нас на кафедру експертизи харчових продуктів і ми разом, використовуючи експрес методи дослідження, будемо визначати природу харчових барвників у різних харчових продуктах!
Майстер-клас відбудеться 14 березня 2020 року на кафедрі експертизи харчових продуктів в ауд. Ж-712