Н У Х Т

День відкритих дверей 11 листопада 2023 року

ЗАПРОШУЄМО НА

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

11 листопада 2023 року

Початок о 10:30 годині

 Приходь та бери з собою друзів!????
Буде цікаво, корисно й весело!????

???? Реєстрація за посиланням

П Р О Г Р А М А

10.30 - 10.45 – зустріч учасників та гостей (хол 1-го поверху корпусу А)

10.45 - 12.00 – online-трансляція через застосунок ZOOM

10.45 - 11.15 – урочисте відкриття «Open-Day NUFT»

11.15 - 12.00 – Презентація освітніх програм та спеціальностей університету

12.00 – Допомога у виборі майбутньої спеціальності (професійні майстер-класи, індивідуальні консультації зі вступу)

12.00 – online-зустрічі по навчальних підрозділах (параметри під'єднання - нижче)

 Адреса: 01601 м. Київ, вул. Володимирська, 68,
(ст.м. ”Площа Українських Героїв” (Льва Толстого) або ст.м. ”Університет”)

– ознайомлення з навчально-науковим інженерно-технічним інститутом імені акад. І.С.Гулого

 Онлайн конференція, 12-00:
Підключитися до конференції Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/78248412973?pwd=M0pHMWp1NXJrYUg4Vnd1YkpYRFFoQT09
Ідентифікатор конференції: 782 4841 2973
Код доступу: : 1111

У стінах НУХТ, офлайн формат:

Майстер-клас: STEM CAMPUS MPT (Science, Technology, Engineering and Mathematics)

 Кафедра Мехатроніки та пакувальної техніки запрошує на майстер-клас де відбудеться:

· ознайомлення з освітніми напрямками кафедри мехатроніки і пакувальної техніки
· тренінг програмування роботів для початківців
· безконтактне керування
· інтеграція власного рішення для керування маніпулятором

Майстер-клас відбудеться 11 листопада з 12:00 в аудиторії А101.

Майстер-клас: СИСТЕМИ 3D МОДЕЛЮВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ

 Кафедра Технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування запрошує на майстер-клас де представить сучасні інформаційні технології пов’язані з проектуванням технічних об’єктів.

Системи автоматизованого проектування - призначені для автоматизації процесу проектування технічних об’єктів, результатом якого є 3D-моделі виробу та електронна проектно-конструкторська документація. Проектування реалізується на базі спеціального інженерного програмного забезпечення компанії Autodesk.

Основні можливості систем автоматизованого проектування:

· побудова 3D моделей деталей та виробу в цілому;
· швидке отримання конструкторської та технологічної документації, яка необхідна для виготовлення виробів;
· експорт 3D-моделей в пакети прикладних програм інженерних розрахунків;
· експорт 3D-моделей в пакети керуючих програм для устаткування з ЧПК, 3D-принтерів;
· візуалізація проектів, тощо.

Після проходження навчання здобувач отримає базові навики роботи в Autodesk Inventor Professional для проектування виробів різної конфігурації. Оволодіє основним функціоналом 3D-моделювання.

Майстер-клас відбудеться 11 листопада з 12:00 в аудиторії А212.

Майстер-клас: ЗАСТОСУВАННЯ ЛАЗЕРІВ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ УПАКОВКИ.

Кафедра Машин та апаратів харчових та фармацевтичних виробництв пропонує Вам ознайомитись з виготовлення картонно-паперової продукції на лазерному обладнанні.

Зростання популярності паперової продукції безпосередньо пов’язана з технологічним зростанням у виробництві обладнання для обробки паперу і картону. Поліпшуються інновації, збільшуються можливості більш складної і якісної обробки матеріалу.

Технології виробництва, їх розвиток дуже важливі для промислового виробництва паперу. Існує кілька методів паперової та картонної обробки. Вони застосовуються в залежності від особливостей кінцевого продукту, від подальшого його використання.

Для виготовлення невеликих за обсягом замовлень найкраще використовувати сучасний лазерний верстат. За допомогою рухомих елементів і самого лазера можна з високою точністю проводити різні «криві» лінії, здійснювати вигини, за різними напрямками обробляти продукцію. Перевага такого обладнання – низькі енергетичні витрати і висока виробнича швидкість.

Майстер-клас відбудеться 11 листопада з 12:00 в аудиторії А204.

Майстер-клас «РОЗУМНИЙ БУДИНОК НА БАЗІ ARDUINO».

На майстер-класі ви познайомитесь з лабораторною установкою кафедри Електропостачання і енергоменеджменту, яка є закінченим проєктом і складається з дерев'яного будинку, контролера Arduino, датчиків і периферійних пристроїв, які допоможуть автоматизувати управління домашнім освітленням, побутовими приладами та системою безпеки.

Ви дізнаєтесь, як запрограмувати автоматичне увімкнення світла, полив рослин, обмеження доступу до будинку, роботу аварійної сигналізації, як керувати розумним будинком за допомогою мобільного телефону та отримаєте багато захоплюючої та корисної інформації.

Майстер-клас відбудеться 11 листопада з 12:00 в аудиторії А516.

Майстер-Клас «МАГІЯ ШТУЧНОГО ХОЛОДУ!»

Приєднуйтесь до нашого захоплюючого майстер-класу, де ми розкриємо секрети холодильної техніки та штучного охолодження. Це надзвичайно цікавий шанс для майбутніх абітурієнтів познайомитись із сучасними технологіями охолодження!

- Компонування холодильної системи.
- Практична збірка невеликої холодильної системи.
- Візуалізація кипіння холодоагенту в теплообмінних трубках.

У Вас буде надзвичайна можливість обговорити з професіоналами галузі важливість застосування холодильних систем у повсякденному житті та промисловості, а також опанувати секрети штучного холоду, зробити власну холодильну систему та побачити кипіння холодоагенту в реальному часі.

Майстер-клас відбудеться 11 листопада з 12:00 в аудиторії А238.

- ознайомлення з навчально-науковим інститутом економіки і управління

У стінах НУХТ, офлайн формат, 12-00:
1. Ділова гра для майбутніх маркетологів, рекламістів та підприємців "Марафон креативних ідей".
2. Майстер-клас "Секрети успішного бізнесу" для майбутніх економістів.
3. Майстер-клас "HR-пікап" для майбутніх ейчарів.
4. Майстер-клас "Роль професії менеджера в забезпеченні сучасних вимог ринку праці України", "Менеджмент інтерактивних проєктів".
5. Тренінг на тему «Оціни свої здібності та якості для спеціальності Міжнародні економічні відносини».
 
 Онлайн конференція, 12-00:
 Знайомство із Навчально-науковим інститутом економіки і управління НУХТ
 Zoom Конференція
 
Ідентифікатор конференції: 361 653 6769
Код доступу: 1234

- ознайомлення з навчально-науковим інститутом харчових технологій

Онлайн конференція, 12-00:
Zoom Meeting
Time: Nov 11, 2023 12:00 PM Kyiv
https://us02web.zoom.us/j/7069520121?pwd=aUg1YVRMUkZkTGZqdnRpcG9janBHZz09

Meeting ID: 706 952 0121
Passcode: 1111
У стінах НУХТ, офлайн формат, 12-00:

Екскурсійний тур «ПОРИНЬ У СВІТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ РАЗОМ З ННІХТ»

Крок за кроком провідні викладачі кафедр Інституту харчових технологій ознайомлять наших вступників та усіх бажаючих з дивовижним світом народження харчового продукту – від ідеї до продукту, та визначенням його якості і безпечності.

Вступники зможуть розібратися з різномаїттям галузей харчової промисловості України, їх особливостями та зрозуміти, як і де, власне, здійснюється таїнство народження улюблених продуктів, як і де навчитися цьому чародійству, щоб вже через три-чотири роки, а то й раніше пишатися своїми власними науковими розробками.

Під час туру не обійдеться й без дегустації, де будуть представлені зразки харчових продуктів, до розроблення або удосконалення технології яких долучилися наші викладачі, здобувачі та випускники. Як основну локацію для знайомства зі світом харчових технологій цього разу ми обрали для Вас навчальний пекарський центр, люб’язно наданий у користування нашим здобувачам фінською фірмою «Лейпурін» (корпус Ж, ауд. 207).

З отриманими знаннями щодо харчових технологій та інженерії, наша група, насичена позитивом та з підкріпленими на дегустації силами, вирушить у мандрівку за знаннями у сфері технологічної експертизи та безпеки харчових продуктів. Для легшого розуміння понять якість та безпечність, Вашій увазі буде представлено майстер-клас «Визначення натуральності харчових барвників у кондитерських виробах» (корпус Ж, ауд. Ж-712).

Безпечність це ключова характеристика для всіх харчових продуктів і їх натуральність є передумовою щодо його безпечності.  Нині кожен виробник зобов’язаний на спожитковому пакуванні зазначати ті інгредієнти, які використовує для виготовлення продукту. Однак деякі недобросовісні оператори ринку з метою здешевлення готового продукту можуть використовувати синтетичні барвники. Щоб бути обізнаним у цих питаннях, не дати ввести себе в оману, ми навчимо Вас виявляти природу барвника, визначати його натуральність у зразках карамельних виробів, представлених в торговельних мережах Києва.

На запропонованому майстер класі всі бажаючі зможуть також скуштувати виготовлену в лабораторних умовах карамель, помадні цукерки (типу «Ромашка», «Корівка»), ірис.

З новими знаннями, уміннями і гарним настроєм вирушимо у мандрівку до дивовижного світу хімії. У Вас буде можливість долучитися до хімічного тренінгу «Хімія в яскравих кольорах повсякденного життя» (корпус Ж, ауд. Ж-705). Ви зможете зазирнути до яскравого світу справжньої хімічної лабораторії з усіма її таїнствами, можливостями та взяти безпосередню участь у виконанні хімічних дослідів.

Чекаємо на Вас, наші майбутні студенти ННІХТ

- ознайомлення з факультетом автоматизації і комп’ютерних систем

У стінах НУХТ, офлайн формат, 12-00:

Майстер клас «Розробка програми управління мікропроцесорним контролером»

На цьому заході кожен бажаючий може спробувати себе в ролі розробника програмного забезпечення сучасної автоматизованої системи управління, працездатність якої можна перевірити на діючому макеті робото-технічної установки

 Онлайн конференція, 12-00:

Zoom конференція
https://us04web.zoom.us/j/74339749903?pwd=YafzwKBROw7HIsgh3280a8TdvJZF8x.1

Ідентифікатор конференції: 743 3974 9903
Код доступу: 3PRmQs

– ознайомлення з факультетом біотехнології та екологічного контролю

 Онлайн заходи, 12-00:

Особливості підготовки фахівців за освітньою програмою «Екологія та екоменеджмент»
11.11.2023р.  
Zoom конференція, 12-00:
https://us02web.zoom.us/j/81297373962?pwd=cjhrNC9LMDVwNGNWbjBDbXRCZkpvZz09
Meeting ID: 812 9737 3962
Passcode: 123456

Особливості підготовки фахівців за освітньою програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»
11.11.2023р.  
Zoom конференція, 12-00:
https://us04web.zoom.us/j/79944720526?pwd=pGyjUjvKMGj8CmFwexWH8aeCNPaqVP.1
Ідентифікатор конференції: 799 4472 0526
Код доступу: V23vdP

У стінах НУХТ, офлайн формат, 12-00:

Майстер клас «Екологічні студії»

  1. Визначення жорсткості питної води.
  2. Визначення показника рН при екологічному оцінюванні природних водних об’єктів.
  3. Визначення вмісту нітратів у рослинній сировині.
  4. Мікроскопіювання біологічних об’єктів.
  5. Визначення електромагнітного випромінювання мобільних телефонів та побутових приладів.

Майстер-клас "Те, що ви бачите кожен день – БІОТЕХНОЛОГІЇ ДОВКОЛА НАС!"

Майстер-клас розраховано на школярів 9-11 класів та здобувачів коледжу останніх курсів, що мають медичний, фармацевтичний та харчовий напрям спеціалізації. Майстер-клас розповідає учасникам про харчові продукти, які неможливо отримати без біотехнологічного втручання. Наприклад, класичне виробництво хлібу та різноманітних алкогольних напрямів неможливо уявити без використання дріжджів, які напряму впливають на найяскравіші органолептичні властивості цих харчових продуктів. Молочнокислі бактерії – це не лише пробіотичні препарати, а й кефір, ряжанка, сметана, та інші кисломолочні продукти. Крім того, за допомогою цих біологічних агентів створюються нові функціональні продукти, які є не лише смачними, а й дуже корисними. Плісняві гриби зазвичай знають як основні псуючі агенти різноманітної продукції, але вони також використовуються для одержання деяких харчів. Найяскравішим прикладом є одержання лимонної кислоти, яку добувають не з лимонів, а шляхом промислового культивування міцеліальних грибів Aspergillus niger. Також, існують харчові продукти, в яких одразу стикається декілька типів біологічних агентів. Гарним прикладом може стати сир з пліснявою, до яких відносяться наступні види: рокфор, горгонзола, дорблю, камамбер та багато інших. Тому, можнаіз впевненістю казати, що ми стикаємося з біотехнологією щодня, а харчові продукти – є невеличким провідником у цей дивовижний світ.

Майстер-клас "Фізика навколо нас"

–  це захоплююча та інформативна подія, спрямована на вивчення фізичних явищ і законів, які оточують нас у повсякденному житті.

На нашому майстер-класі ви почуєте відповіді на багато цікавих питань, зокрема:

1)      Чому правий берег Дніпра високий, а лівий низький?

2)      З’ясуємо, що таке центрифуга. Побачите демонстрацію закону збереження імпульсу на лаві Жуковського.

3)      Дослідимо фізику у ванні (Скільки законів фізики можете запропонувати, лежачи у ванній? Чому ванна повинна бути обов’язково заземлена при роботі пральної машини?)

4)      Звернемо увагу на те, де ви зустрічаєте фотоелементи у повсякденному житті? Як Ви гадаєте, який час необхідний, щоб спрацював цей фотоелемент?

Отже, відвідавши майстер-клас "Фізика навколо нас", ви отримаєте вичерпні відповіді на ці та всі інші питання.

Приєднуйтесь до нас у захоплюючу подорож щодо отримання нових цікавих знань з фізики!

– ознайомлення з факультетом готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка

Онлайн конференція, 12-00:
Zoom конференція:
https://us04web.zoom.us/j/5078485688?pwd=ZWh3L3lMQjU4eUVNbXJlM2JaU1ZEUT09
Ідентифікатор конференції: 507 848 5688
Код доступу: HRTB

У стінах НУХТ, оффлайн формат:

Майстер клас «ШОКОЛАДНА МАГІЯ»

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка запрошує Вас на майстер-клас з приготування шоколадних цукерок за авторськими рецептурами від професійного шоколатьє «Львівської майстерні шоколаду».

Ви зможете дізнатися цікаві факти з історії шоколаду, секрети особливого смаку цукерок, отримаєте форму шоколатьє та необхідний інвентар для віртуозного приготування і декорування шоколадних шедеврів. Кожен учасник майстер-класу відчує себе у ролі професійного дегустатора, отримає власноруч приготовані шоколадні вироби та буде урочисто нагороджений сертифікатом майстра шоколадної справи!

На вас чекають приємні враження та сюрпризи, споживання смаколиків з горнятком зігріваючого напою у затишній атмосфері, нетворкінг і кар’єрний коучинг від професійного шоколатьє.

Чекаємо саме на Вас 11 листопада 2023 року о 12.00 у спеціалізованій лабораторії організації ресторанного господарства, ауд. З-11.

Відчуй себе шоколатьє з факультетом ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка!

Реєструйся на майстер-клас за посиланням https://forms.gle/PJtWiPAv5KznM6vK8