Н У Х Т

26 жовтня 2024 року День вступника НУХТ

ЗАПРОШУЄМО НА
ДЕНЬ ВСТУПНИКА НУХТ

26 жовтня 2024 року

10:30 - 13:00

 

 

Участь за попередньою реєстрацією:

https://docs.google.com/forms/d/1ZY2_FP6QpprrTcsBOOnaTqypE-jj9l5NAPayV84lVeE/viewform?pli=1&edit_requested=true

 

Під час заходу на Вас очікує:

·     Знайомство з спеціальностями та освітніми програмами, за якими здійснюється підготовка фахівців.

·     Індивідуальні консультації, щодо Вступу в 2025 році.

·     Багато подарунків!

·      Професійні майстер-класи:

Навчально‑науковий інженерно‑технічний інститут імені акад. І.С.Гулого

Мистецтво 3D-моделювання: від ідеї до цифрового прототипу технічного об'єкта (ауд. А-314)

Майстер клас пропонує учасникам занурення у процес створення детальних тривимірних моделей технічних об’єктів у спеціалізованому програмному забезпеченні. Наш експерт продемонструє основи 3D-моделювання, поділиться корисними порадами, технічними трюками та прикладом реального проекту, що допоможе вам ефективно реалізувати ваші ідеї у цифровому форматі.

 

Застосування лазерів для виготовлення упаковки (ауд. А-204)

Пропонуємо Вам ознайомитись з виготовлення картонно-паперової продукції на лазерному обладнанні. Для виготовлення невеликих за обсягом замовлень найкраще використовувати сучасний лазерний верстат. За допомогою рухомих елементів і самого лазера можна з високою точністю проводити різні «криві» лінії, здійснювати вигини, за різними напрямками обробляти продукцію. Перевага такого обладнання – низькі енергетичні витрати і висока виробнича швидкість. Лазерне криволінійне різання картону застосовується при виготовленні нових видів упаковки зі звичайного або гофрокартону, адже краще перевірити нову розробку за допомогою лазерного різання ніж відразу замовляти дорогий штамп. Лазерний верстат дає широкі поліграфічні можливості, так як відрізняється високою точністю і якістю виробництва.

 

Проєктування гнучкого паковання у програмі AutoDesk Inventor (ауд. А-112)

Для надійного та грамотного пакування продукту, харчові та нехарчові підприємства і виробництва використовують гнучке паковання. Такий спосіб став одним з найбільш популярних і використовується для безлічі продуктів, які ми щодня бачимо на прилавках магазинів. Моделі довільної форми являють собою тіла нестандартного типу. Вони виглядають як тверді тіла, за винятком того, що не мають маси та об’єму. З іншого боку, такі об’єкти мають унікальну властивість, якої не існує у твердих тілах – їх можна формувати у різні неправильні форми, і саме тому Autodesk називає це дизайном довільної форми. Функція довільної форми в Inventor дозволяє створювати і змінювати моделі у вільній формі і плавним способом.

 

Розумний будинок (ауд. А-516)

Домашня автоматизація є тенденцією майбутнього і сучасні мікроконтролери максимально нас до цього наближають. Для ознайомлення з їх можливостями як управління домашнім господарством випускається безліч наборів і конструкторів. Даний конструктор є максимально повним і закінченим і складається з дерев'яного корпусу, контролера Arduino, датчиків і периферійних пристроїв, які допоможуть автоматизувати управління домашнім освітленням, температурою і побутовими приладами та системами безпеки. За допомогою датчиків можна вимірювати температуру в кожній з кімнат, вологість землі кімнатці рослин, освітленість в кімнатах наявність природного газу в повітрі і багато іншого. На підставі отриманих даних можна включити світло в кімнаті де Ви перебуваєте, автоматично полити рослини, увімкнути аварійну сигналізацію і т.д.

 

Штучний холод – це просто (ауд. А-238)

Приєднуйтесь до нашого захоплюючого майстер-класу, де ми розкриємо секрети холодильної техніки та штучного охолодження. Це надзвичайно цікавий шанс для майбутніх абітурієнтів познайомитись із сучасними технологіями охолодження! На майстер-класі разом з Вами розроблять та запустять різноманітні холодильні машини: від побутового кондиціонера до промислової швидкоморозильної установки, від камери сушки харчових продуктів до теплового насосу для гарячого водопостачання та опалення. В процесі створення холодильних установок Ви ознайомитесь з основними принципами отримання штучного холоду, проектування холодильних систем та їх автоматизації.

У Вас буде надзвичайна можливість обговорити з професіоналами галузі важливість застосування холодильних систем у повсякденному житті та промисловості, а також опанувати секрети штучного охолодження, зробити власну холодильну систему та побачити кипіння холодоагенту в реальному часі.

 

Енергомоделювання та адаптації будівель до зміни клімату (ауд. А-238)

Приєднуйтесь до захоплюючого майстер-класу, де ми розкриємо сучасні технології програмного забезпечення для моделювання енергоефективності будівель,як будівлі впливають на зміну клімату та розберемось, що це за сертифіковані зелені будівлі, які всі називають енергоефективними.

Цей майстер-клас відкритий для всіх, хто цікавиться енергомоделюванням будівель, ефективним використанням енергії, сучасними інженерними рішеннями з опалення, охолодження та вентиляції, а також зеленим будівництвом. Приходьте, щоб зануритися у світ сучасних технологій та обговорити важливі питання енергозбереження та сталого розвитку!

 

Кампус МПТ (ауд. А-403)

На майстер-класі буде: 1. Кампус МПТ - робототехніка, мехатроніка, інженерія, дослідження, моделювання, дизайн, технологія, сервіс, визнання; 2. Що таке робототехніка та мехатроніка в пакувальних технологіях сучасної промисловості? 3. Інженерія прикладних дисциплін кафедри. 4. Демонстрація технічних рішень здобувачів кафедри, в межах вивчення дисципліни спеціальності 131 Прикладна механіка. 5. Екскурсія навчальними лабораторіями кафедри.

 

Було-стало: нові зміни в українському правописі (ауд. Б-206)

Новий правопис — це не так страшно, як здається на перший погляд! Повірте філологу! Щоправда, за однієї умови — якщо розумієш логіку змін. Тож ми пояснимо логіку деяких нововведень, щоб шок перед змінами минув. Поговоримо про правопис слів із -ПІВ, про те, чому еТер та еФір, аВтомобіль та аУтомобіль, Гулівер та Ґулівер та про інші зміни.

Навчально–науковий інститут харчових технологій

 

Вишуканий смак горіхової пасти (ауд. А-106)

Пасти допомагають прискорити приготування десертів. Горіхову пасту готують з перемелених горіхів без термічної обробки. У ній міститься велика кількість рослинного білка і клітковина.

Пасти за своїм хімічним складом містять велику кількість білків та антиоксидантів, магнію, клітковини і аргініну. Також це джерело вітамінів групи В, А, С і Е, мінеральних речовин і бета-каротину. Регулярне вживання пасти сприяє зміцненню імунної та серцево-судинної систем, очищенню організму від шлаків, а також підвищенню гемоглобіну

Пасти надають виробам тонкий горіховий смак і приємний вишуканий аромат.

Викладачі кафедри технології консервування  продемонструють процес приготування горіхової пасти. Ви зможете також прийняти участь у процесі приготування та скуштувати пасту

Обов’язково завітайте на наш майстер-клас – це цікаво, смачно та весело.

 

Від смачного до корисного 1 крок!(ауд. Ж-810)

Цікавитесь здоровим харчуванням? Тоді Вам до нас!

 

Ми переконаємо Вас у тісному взаємозв’язку здоров’я і харчування та актуальності створення нових харчових продуктів оздоровчого призначення!

Запрошуємо на  майстер-клас зі створення оздоровчого мармеладу. Ви дізнаєтесь про цінність кожного інгредієнта, який ми використовуємо, і переконаєтесь, що оздоровчі продукти можуть бути не лише корисними, а й надзвичайно смачними!

Відчуй себе в ролі технолога безалкогольних напоїв(ауд. Ж-504)

Цікавитесь напоями? Маєте бажання ознайомитись з технологією виготовлення напоїв? Спробуйте себе в ролі майстра-технолога та дегустатора! Вам до нас!!!

Запрошуємона майстер-клас по приготуванню  квасу.

З упевненістю можемо сказати, що будь-який напій завжди буде у виграші разом з іншими харчовими продуктами. І справа навіть не в тому, що його виробляють з душею. А в тому, що всі його складові залежать від рецептури, а не як прочитані на етикетці. Тому запрошуємо на майстер-клас безалкогольних напоїв, де ви побачите всі етапи приготування безалкогольного напою.

Наприкінці майстер-класу кожен зможе посмакувати приготованим напоєм та спробувати себе в якості дегустатора.

Визначення натуральності барвника в кондитерських виробах(ауд. Ж-712)

На даному майстер класі всі  бажаючі зможуть визначити натуральність барвника у зразках карамельних виробів представлених в торговельних мережах.

Чекаємо на всіх, хто хоче бути обізнаним споживачем, на власні очі побачити яким чином здійснюється контроль якості кондитерських виробів!

Навчально–науковий інститут економіки і управління

 "Як реалізувати бізнес-ідею" (Студентський клуб)

Мрієш запустити власний бізнес, але не знаєш, з чого почати? Тоді наш майстер-клас саме для тебе! Дізнайся, як перетворити свою бізнес-ідею на успішний проєкт від професіоналів, які вже пройшли цей шлях.

На заході ти:

Отримаєш покроковий план запуску стартапу.

Навчишся уникати помилок на старті.

Дізнаєшся про основні інструменти для розробки бізнес-моделі.

Заведеш нові корисні знайомства.

Не пропусти свій шанс зробити перший крок до мрії!

Факультет автоматизації і комп’ютерних систем

 Розробка програми управління мікропроцесорним контролером (ауд.А-532)

Практичне ознайомлення та використання сучасних програмно-технічних засобів автоматизації. Відвідувачі зможуть навчитися програмувати мікропроцесорний контролер та здійснити керування роботизованою установкою.

 Сенсори в Інтернеті Речей (ауд.А-342)

Створення кінцевого пристрою, сенсору для системи Інтернету Речей на базі безпроводових сенсорних мереж на устаткуванні Espressif та Semtech.

Факультет біотехнології та екологічного контролю

Мікросвіт у деталях: дослідження клітин під мікроскопом (ауд. А-437).

Цей майстер-клас призначений для учнів 9-11 класів та здобувачів коледжу останніх курсів, що мають медичний, фармацевтичний та харчовий напрям спеціалізації, які цікавляться біологією та сучасними технологіями дослідження. Учасники отримають унікальну можливість самостійно попрацювати з настільним електронним мікроскопом, занурюючись у світ мікроскопії. Під час майстер-класу учасники можуть обирати готові зразки рослинних, тваринних клітин крові та інших препаратів для дослідження під мікроскопом, що дозволить власноруч спостерігати складні клітинні структури у найдрібніших деталях. Майстер-клас допоможе краще зрозуміти будову клітин та основи роботи з сучасними науковими інструментами, сприяючи розвитку інтересу до науки і технологій.

Визначення вмісту нітратів у рослинній сировині (ауд. Ж-806).

Антропогенний вплив та неправильне застосування азотних добрив призводять до підвищеної концентрації нітратів у природній воді та продуктах харчування. Визначимо вміст нітратів у рослинній сировині спрощеним якісним методом, в основі якого лежить кольорова реакція. Цей метод дає можливість оцінити і порівняти вміст нітратів у різних овочах: картоплі, кабачку, пекінській капусті, зеленому перці та огірку навіть в польових умовах.

Факультет готельно–ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка

 Борошняні кулінарні спеціалітети різних країн світу(ауд. З-14)

 Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка запрошує Вас на креативний майстер-клас з технології борошняних кулінарних спеціалітетів різних країн світу для закладів ресторанного господарства.

 

Фахівчиня ресторану сучасної в’єтнамської кухні познайомить вас з асортиментом популярних азіатських дімсамів, історією їхнього виникнення та традиціями споживання, особливостями технології, оформлення та подавання цієї трендової страви.

Ви приготуєте дімсами з різноманітними начинками сіфуду і продегустуєте разом з чаюванням відповідно до азіатських традицій споживання цієї легкої та нутрітивної закуски.

 

Вас очікує захоплююча подорож у світ гастрономічних традицій, нових ресторанних трендів та неповторних кулінарних шедеврів.

 

Запрошуємо Вас у кулінарну студію факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 26 жовтня 2024 р. на Дні вступника НУХТ.

Якщо у вас не буде можливості приїхати до нас, то ви можете підʼєднатись до LIVE-трансляції на Youtube.

Приходь та бери з собою друзів!

Буде цікаво, корисно й весело!

Адреса: 01601 м. Київ, вул. Володимирська, 68
(ст.м. «Площа Українських Героїв» (Льва Толстого)
або ст.м. «Університет»)