ЗАПРОШУЄМО НА
ДЕНЬ ВСТУПНИКА НУХТ
21 вересня 2024 року
11:00 - 13:00
Очна реєстрація учасників заходу: 10.45 –11.00
(відео на YouTube)
Участь за попередньою реєстрацією:
Якщо у вас не буде можливості приїхати до нас, то ви можете підʼєднатись до LIVE-трансляції на Youtube.
Під час заходу на Вас очікує:
· Знайомство з спеціальностями та освітніми програмами, за якими здійснюється підготовка фахівців у 2024 році.
· Індивідуальні консультації, щодо успішного Вступу до НУХТ.
· Професійні майстер-класи:
Навчально науковий інженерно технічний інститут імені акад. І.С.Гулого
Мистецтво 3D-моделювання: від ідеї до цифрового прототипу технічного об'єкта (ауд. А-314)
Майстер клас пропонує учасникам занурення у процес створення детальних тривимірних моделей технічних об’єктів у спеціалізованому програмному забезпеченні. Наш експерт продемонструє основи 3D-моделювання, поділиться корисними порадами, технічними трюками та прикладом реального проекту, що допоможе вам ефективно реалізувати ваші ідеї у цифровому форматі.
Застосування лазерів для виготовлення упаковки (ауд. А-204)
Пропонуємо Вам ознайомитись з виготовлення картонно-паперової продукції на лазерному обладнанні. Для виготовлення невеликих за обсягом замовлень найкраще використовувати сучасний лазерний верстат. За допомогою рухомих елементів і самого лазера можна з високою точністю проводити різні «криві» лінії, здійснювати вигини, за різними напрямками обробляти продукцію. Перевага такого обладнання – низькі енергетичні витрати і висока виробнича швидкість. Лазерне криволінійне різання картону застосовується при виготовленні нових видів упаковки зі звичайного або гофрокартону, адже краще перевірити нову розробку за допомогою лазерного різання ніж відразу замовляти дорогий штамп. Лазерний верстат дає широкі поліграфічні можливості, так як відрізняється високою точністю і якістю виробництва.
Проєктування гнучкого паковання у програмі AutoDesk Inventor(ауд. А-112)
Для надійного та грамотного пакування продукту, харчові та нехарчові підприємства і виробництва використовують гнучке паковання. Такий спосіб став одним з найбільш популярних і використовується для безлічі продуктів, які ми щодня бачимо на прилавках магазинів. Моделі довільної форми являють собою тіла нестандартного типу. Вони виглядають як тверді тіла, за винятком того, що не мають маси та об’єму. З іншого боку, такі об’єкти мають унікальну властивість, якої не існує у твердих тілах – їх можна формувати у різні неправильні форми, і саме тому Autodesk називає це дизайном довільної форми. Функція довільної форми в Inventor дозволяє створювати і змінювати моделі у вільній формі і плавним способом.
Розумний будинок (ауд. А-516)
Домашня автоматизація є тенденцією майбутнього і сучасні мікроконтролери максимально нас до цього наближають. Для ознайомлення з їх можливостями як управління домашнім господарством випускається безліч наборів і конструкторів. Даний конструктор є максимально повним і закінченим і складається з дерев'яного корпусу, контролера Arduino, датчиків і периферійних пристроїв, які допоможуть автоматизувати управління домашнім освітленням, температурою і побутовими приладами та системами безпеки. За допомогою датчиків можна вимірювати температуру в кожній з кімнат, вологість землі кімнатці рослин, освітленість в кімнатах наявність природного газу в повітрі і багато іншого. На підставі отриманих даних можна включити світло в кімнаті де Ви перебуваєте, автоматично полити рослини, увімкнути аварійну сигналізацію і т.д.
Штучний холод – це просто (ауд. А-238)
Приєднуйтесь до нашого захоплюючого майстер-класу, де ми розкриємо секрети холодильної техніки та штучного охолодження. Це надзвичайно цікавий шанс для майбутніх абітурієнтів познайомитись із сучасними технологіями охолодження! На майстер-класі разом з Вами розроблять та запустять різноманітні холодильні машини: від побутового кондиціонера до промислової швидкоморозильної установки, від камери сушки харчових продуктів до теплового насосу для гарячого водопостачання та опалення. В процесі створення холодильних установок Ви ознайомитесь з основними принципами отримання штучного холоду, проектування холодильних систем та їх автоматизації.
У Вас буде надзвичайна можливість обговорити з професіоналами галузі важливість застосування холодильних систем у повсякденному житті та промисловості, а також опанувати секрети штучного охолодження, зробити власну холодильну систему та побачити кипіння холодоагенту в реальному часі.
Енергомоделювання та адаптації будівель до зміни клімату(ауд. А-238)
Приєднуйтесь до захоплюючого майстер-класу, де ми розкриємо сучасні технології програмного забезпечення для моделювання енергоефективності будівель,як будівлі впливають на зміну клімату та розберемось, що це за сертифіковані зелені будівлі, які всі називають енергоефективними.
Цей майстер-клас відкритий для всіх, хто цікавиться енергомоделюванням будівель, ефективним використанням енергії, сучасними інженерними рішеннями з опалення, охолодження та вентиляції, а також зеленим будівництвом. Приходьте, щоб зануритися у світ сучасних технологій та обговорити важливі питання енергозбереження та сталого розвитку!
Кампус МПТ(ауд. А-403)
На майстер-класі буде: 1. Кампус МПТ - робототехніка, мехатроніка, інженерія, дослідження, моделювання, дизайн, технологія, сервіс, визнання; 2. Що таке робототехніка та мехатроніка в пакувальних технологіях сучасної промисловості? 3. Інженерія прикладних дисциплін кафедри. 4. Демонстрація технічних рішень здобувачів кафедри, в межах вивчення дисципліни спеціальності 131 Прикладна механіка. 5. Екскурсія навчальними лабораторіями кафедри.
Було-стало: нові зміни в українському правописі (ауд. Б-206)
Новий правопис — це не так страшно, як здається на перший погляд! Повірте філологу! Щоправда, за однієї умови — якщо розумієш логіку змін. Тож ми пояснимо логіку деяких нововведень, щоб шок перед змінами минув. Поговоримо про правопис слів із -ПІВ, про те, чому еТер та еФір, аВтомобіль та аУтомобіль, Гулівер та Ґулівер та про інші зміни.
Навчально–науковий інститут харчових технологій
ННІХТ «Екскурсійний тур у світ харчових і хімічних технологій».
У програмі заходу короткі майстер-класи:
Казкові солодощі: капкейки. Відвідування пекарського центру Лейпурін (ауд.Ж-207).
Кондитерські вироби не залишають байдужими нікого, адже мають привабливий вигляд і вишуканий смак. Усі люблять посмакувати цукерками, бісквітами, печивом, кексами, тортами і тістечками. Та щоб зробити ці смачні вироби, слід мати не лише якісну сировину, але й докласти знань і вмінь. Завітавши на наш майстер-клас, Ви матимете змогу ближче ознайомитись з історією та технологією різних груп кондитерських виробів. Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів продемонструють процес приготування кексів (капкейків) та кондитерських кремів. Ви зможете прийняти участь у процесі приготування і декорування свіжовипечених кексів, самостійно обравши крем та прикраси. Отримані солодощі можна буде скуштувати відразу після випікання, пригостити ними своїх друзів чи забрати додому. Обов’язково завітайте на наш майстер-клас – це цікаво, смачно та весело.
Знайомство з секретами технології та неперевершеністю смаку ковбасних виробів. Гостини у R&D лабораторії МХП(ауд.Ж-308).
Ми навчимо Вас:
-
Обирати якісне м’ясо для виробництва смачних ковбас
-
Готувати смажені ковбаси в домашніх умовах
-
А приготовлені продукти можна буде скуштувати відразу ще гарячими
Завітавши до нас на майстер-клас Ви матимете змогу ближче ознайомитись з традиціями ковбасного мистецтва.
Знайомтсво з особливостями маркування харчових продуктів (ауд.Ж-712).
«Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись Уїнстон Черчілль. І як підтверджує сучасність це дійсно так. Харчові продукти задовольняють основну фізіологічну потребу людини у поповненні людського організму перш за все енергією, яка необхідна для фізичної, інтелектуальної діяльності людини щодня. Кожний споживач повинен свідомо робити вибір того чи іншого харчового продукту в торговельній мережі, в цьому допомагає інформації, яка розташована на харчовому продукті. А чи знаєте Ви, яка саме інформація повинна бути доведена до споживача? Харчові продукти, які Ви споживаєте щодня містять всю необхідну інформацію? Яка інформація про харчові продукти є обов’язковою, а яка ні? Як розуміти позначки наведені на пакуванні? Отже, якщо бажаєте розібратися в цих питаннях, то ласкаво просимо на наш майстер-клас.
Хімічна магія(ауд.Ж-705)
Майстер-клас, який зацікавить кожного і всі захочуть поринути у чудовий та загадковий світ Хімії.
Освітня мета роботи майстер-класу «Хімічна магія» поглибити знання учнів-майбутніх студентів НУХТ, розширити кругозір, підвищувати інтерес до хімії, як до науки, що тісно взаємопов’язана із харчовими технологіями. Передбачено проведення демонстраційних цікавих експериментів, які описують властивості речовин з якими ми зустрічаємося у побутовому житті. Деякі експерименти учасники заходу зможуть виконати самостійно. Під час проведення майстер-класу буде змога розвивати уміння аналізувати, порівнювати та робити відповідні висновки проведених яскравих хімічних дослідів. Запрошуємо всіх бажаючих доєднатися пізнавати непізнане, розвивати любов до знань і досліджень. Буде яскраво, кольорово та емоційно!
Створи свій аромат! (ауд.Ж-913).
Парфуми – це таємниця, казка, поезія й доля. Не дивно, що аромати супроводжують нас протягом усієї людської історії. Що таке парфумерія? Формули, магія, стійкість і багато праці!
Дізнайтеся більше про історію парфумерії та класифікацію ароматів, завітавши на майстер-клас від кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів.
Учасники матимуть змогу ознайомитись з вже готовими парфумерними композиціями, а також створити свої власні парфуми.
Навчально–науковий інститут економіки і управління
"Світ економічних професій" (студклуб) - інтерактивна гра, яка допоможе абітурієнтам зрозуміти різноманітність економічних професій, розвиває ключові навички та готує до правильного вибору спеціальності у сфері економіки.
Прокачайте свої hard skills і soft skills, які можна застосовувати на своєму професійному шляху та у своєму житті кожного дня. Розглянемо: як не потрапити у пастку реклами? Як створити свій бізнес? Що таке заощадження? Чим корисні та небезпечні кредити? Як заробляють гроші? Основи кібербезпеки та основні види шахрайства . Які наші права як споживачів та багато іншого. Якщо ти бачиш себе перспективним спеціалістом в економічній галузі - чекаємо саме на тебе!
Факультет автоматизації і комп’ютерних систем
Розробка програми управління мікропроцесорним контролером(ауд.А-532)
Практичне ознайомлення та використання сучасних програмно – технічних засобів автоматизації. Відвідувачі зможуть навчитися програмувати мікропроцесорний контролер та здійснити керування роботизованою установкою.
Сенсори в Інтернеті Речей (ауд.А-342)
Створення кінцевого пристрою, сенсору для системи Інтернету Речей на базі безпроводових сенсорних мереж на устаткуванні Espressif та Semtech.
Факультет біотехнології та екологічного контролю
Основи мікроскопії: відкрийте мікросвіт самостійно!(ауд. А-437).
Цей майстер-клас запрошує учнів 9-11 класів та здобувачів фахових коледжів останніх курсів відкрити для себе захопливий світ мікроскопії. Учасники дізнаються основи роботи зі звичайним світловим мікроскопом та навчаться правильно підготувати зразки для дослідження. Під час майстер-класу кожен матиме можливість обрати різні біологічні зразки та самостійно їх дослідити під мікроскопом. Майстер-клас розвиває навички точного спостереження і допоможе учням краще зрозуміти будову клітин, структуру тканин і важливість мікроскопії у сучасній науці. Учасники отримають практичний досвід і цінні знання, які можуть стати першим кроком до подальших наукових досліджень.
Якість рідкого вуглеводневого палива і його вплив на довкілля (ауд. Ж-806).
Наші фахівці проведуть в межах майстер-класу цікаві досліди:
– виділення й ідентифікація ацетилену (C2H2);
– моделювання із використанням нітрату срібла (AgNO3) процесу згорання рідкого палива із різними якісними характеристиками;
– виявлення ознак забруднення довкілля токсичними речовинами, що спричиняється згоранням означеного палива.
Гості – учні і студенти київських коледжів – власноруч долучаться до проведення дослідів та отримають новий досвід і об’єктивне враження про особливості практичного навчання на кафедрі.
Факультет готельно–ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка
GUEST BARTENDING (ауд. З-11)
У гостях факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка до Дня вступника НУХТ – професійний бармен з майстер-класом з мистецтва створення коктейлів.
Ви дізнаєтесь таємниці світу напоїв, класифікацію змішаних напоїв та методи їхнього приготування, навчитеся створювати класичні й авторські коктейлі під керівництвом професійного бармена та продегустуєте напої власного приготування.
Вас очікує захоплююча подорож у світ міксології та естетики мистецтва створення коктейлів.
Відчуй себе Шеф-барменом з факультетом ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка.
· Багато подарунків!
Приходь та бери з собою друзів!
Буде цікаво, корисно й весело!
Адреса: 01601 м. Київ, вул. Володимирська, 68
(ст.м. «Площа Українських Героїв» (Льва Толстого)
або ст.м. «Університет»)