Н У Х Т

«Фармацевтична фірма «Дарниця» приймає учасників ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

25 квітня 2018

«Фармацевтична фірма «Дарниця» приймає учасників ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

Ще один партнер кафедри біотехнології та мікробіології – одна з найсучасніших та провідних фармацевтичних компаній «Фармацевтична фірма«Дарниця» люб’язно провела екскурсію для учасників Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології.

24 квітня гості НУХТ мали змогу побачити сучасне фармацевтичне обладнання та сам технологічний процес приготування ліків.

Першою зупинкою екскурсії був інфузійний цех. Інженер-технолог, пані Тетяна розпочала екскурсію з відділу сировини, розповіла про особливості її зберігання, правила зважування та приготування розчинів для інфузій згідно з настановами GMP. Також студенти мали змогу побачити процес підготовки тари до наповнення, що є повністю автоматичним, тому виключає вірогідність розливу препаратів у неякісні флакони. Після цього кожний із присутніх був запрошений відвідати роботизований високостелажний склад на 10 тисяч палетомісць, аналогів якому в Україні немає. Управління ним здійснюється комп’ютерною системою, в якій зберігається і обробляється вся інформація, що необхідна для здійснення надійної та безперебійної роботи складу і забезпечує виключення впливу людського фактору. Крайньою точкою екскурсії став цех приготування твердих лікарських форм, де всі студенти мали змогу побачити лінію приготування таблеток «зсередини», так як деякі машини, в основному таблет-преси, були розібрані для миття та технологічного огляду.

Так, непомітно і промайнула 2,5 годинна екскурсія. Сподіваємося, що наші гості цікаво та інформативно провели свій час, а, можливо, хтось придивився і місце роботи.

Колектив кафедри дуже вдячний керівництву ПрАТ «Фармацевтична фірма«Дарниця» за можливість відвідати одне з провідних фармацевтичних підприємств України!

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Перший крок у світ біотехнології зробили цьогорічні студенти-скороченики

На календарі лише 5 вересня, а на кафедрі біотехнології і мікробіології наче перед сесією: всі студенти з книгами, методичками та трішки наляканими очима. Ні, це не студенти-боржники, а третьокурсники, які протягом осіннього семестру будуть знайомитися з профільними кафедральними предметами. Цьогоріч їх ряди поповнилися повноцінною групою студентів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок у світ біотехнології зробили цьогорічні студенти-скороченики 06 вересня 2018

Науковці кафедрі технології консервування надали роз’яснення глядачам телеканалу «ICTV»

На кафедрі технології консервування відбулася зйомка передачі «СТОП 5» телеканалу «ICTV». Її темою було актуальне і болюче питання сьогодення – фальсифікація продукції в супермаркетах. Доцентом Оксаною Точковою був підготовлений ґрунтовний матеріал щодо використання різних способів «покращення» товарного вигляду сировини в супермаркетах. Так, для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедрі технології консервування надали роз’яснення глядачам телеканалу «ICTV» 20 лютого 2017

Тримаємо науковий фронт: відбувся захист дисертації на здобуття освітнього ступеня Ph.D

17 листопада в університеті відбувся ще один відкритий захист дисертації на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Результати своїх досліджень за темою «Обґрунтування параметрів підготовки води для процесів структуроутворення харчових систем», виконаних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тримаємо науковий фронт: відбувся захист дисертації на здобуття освітнього ступеня Ph.D 21 листопада 2023

Менеджер американського бренду готелів Holiday Inn прочитала лекцію студентам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

12 березня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася зустріч студентів третього курсу з менеджером американського бренду готелів Holiday Inn, які є частиною InterContinental Hotels Group Катериною Вавринович. У рамках заняття з дисципліни «Організація ресторанного господарства» запрошений спеціаліст прочитала лекцію «Особл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджер американського бренду готелів Holiday Inn прочитала лекцію студентам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 13 березня 2019