В Інституті післядипломної освіти НУХТ розпочався курс «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки HACCP».
Учасників семінару привітала заступниця директора з науково-педагогічної роботи Оксана В’ялець.
У програмі навчання: модулі «Основи безпеки харчової продукції», «Етапи впровадження і принципи системи HACCP», «Практичні аспекти впровадження систем безпеки харчової продукції», «Роль, обов’язки і кваліфікація аудитора», «Основи і принципи аудиту. Підготовка до аудиту», «Проведення аудиту», «Навчальні приклади з практики».
Також на слухачів чекають практичні групові завдання і реальні індивідуальні кейси, формування бланків і заповнення шаблонів документів.
Вони опанують навички розроблення основних робочих документів HACCP, методики планування та підготовки до самостійного проведення внутрішніх аудитів на підприємствах, техніки проведення аудиту та ведення необхідної документації по аудитах.
Після навчання зможуть пояснювати суть системи управління безпекою виробництва і збуту продуктів харчування та значення внутрішніх перевірок для поліпшення систем менеджменту; описувати обов’язки внутрішнього аудитора, планувати і проводити внутрішній аудит системи управління безпечністю харчових продуктів і звітувати по ньому.
Після закінчення курсу передбачене обов'язкове тестування учасників на знання стандартів. При його успішному проходженні кожний учасник отримає сертифікат.