У рамках роботи 89-тої Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» 4 квітня відбулося засідання секції «Технології жирів та парфумерно-косметичних продуктів», на якому були заслухані результати наукових робіт магістрантів та аспірантів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Андрія Калитенка, Віти Гіренко, Діани Жупанової та інших.
У роботі секції взяли участь також представники компаній, які працюють в олійно-жировій галузі, зокрема основні напрями роботи міжнародної компанії зі шведським корінням «ААК» презентував директор представництва в Україні Дмитро Шульмейстер. «ААК» має 150-річний досвід роботи в олійно-жировій галузі і спеціалізується на розробленні технологій, виробництві та наданні на ринку спеціальних жирів, у тому числі для кондитерських виробів, хлібопекарських жирів, замінників молочного жиру тощо. Компанія розробляє інноваційні продукти, які мають чітко визначені властивості та призначення, як то еквіваленти какао-масла, жири, що надають продуктам необхідних смакових якостей, наприклад, веганські стейки зі смаком м'яса тощо. Доповідь про компанію викликала велику зацікавленість у присутніх.