На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для вирішення задачі оцінки якості харчових продуктів» за участю асистента кафедри експертизи харчових продуктів Асі Калініченко.
Під час семінару Ася Калініченко пояснила схему аналізу даних «електронного носа» на базі п’єзокварцових сенсорів, яка використовується для вирішення завдань якісного аналізу та ідентифікації вмісту певних складових у харчових продуктах. У доповіді були наведені приклади дослідження ковбасних виробів із різним вмістом соєвого ізоляту та якості соняшникової олії різного терміну зберігання.
Доповідь викликала жваве обговорення, під час якого виникли питання можливості проведення таких досліджень для оцінювання якості харчоконцентратів, хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів.