Н У Х Т

Принципи досліджень за допомогою «електронного носа» вивчали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 листопада 2019

Принципи досліджень за допомогою «електронного носа» вивчали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для вирішення задачі оцінки якості харчових продуктів» за участю асистента кафедри експертизи харчових продуктів Асі Калініченко.

Під час семінару Ася Калініченко пояснила схему аналізу даних «електронного носа» на базі п’єзокварцових сенсорів, яка використовується для вирішення завдань якісного аналізу та ідентифікації вмісту певних складових у харчових продуктах. У доповіді були наведені приклади дослідження ковбасних виробів із різним вмістом соєвого ізоляту та якості соняшникової олії різного терміну зберігання.

Доповідь викликала жваве обговорення, під час якого виникли питання можливості проведення таких досліджень для оцінювання якості харчоконцентратів, хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів. 

Опублікований: 28-11-2019
Читайте також:
Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи «Організація виробництва соусів з використанням інноваційних інгредієнтів у сучасних умовах розвитку підприємств галузі». У виконанні роботи взяли участь магістранти кафедр: технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Лариса Левіцька, технології ресторанної і аюрведи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи 23 лютого 2018

Стартувала нова сертифікатна програма «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв»

5 листопада 2025 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно розпочала роботу сертифікатна програма «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв», яка об’єднала рекордну кількість учасників – 23 слухачі. Серед них – як професіонали ресторанної індустрії, так і здобувачі освіти нашого університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала нова сертифікатна програма «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв» 07 листопада 2025

Студентська практика, як початок трудової діяльності

Перед тим як приступити до дипломного проєктування здобувачі вищої освіти нашого університету проходять технологічну та переддипломну практики, під час якої мають змогу навчитися вирішувати нестандартні ситуації, які не знайдеш у підручниках, а також налагоджувати професійні доброзичливі стосунки з колегами і, звичайно ж, отримувати практичні реком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська практика, як початок трудової діяльності 31 січня 2022

Принципи сильних

Старший лейтенант Віталій Рачок, доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв назвав нещодавню зустріч зі студентами так: «Принципи сильних. Свідома молодь, сильна Україна!». Замість запланованої години зустріч тривала до вечора. Спілкувалися про наболіле. Віталій Рачок розповів про свою службу. Студенти ділилися власним д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Принципи сильних 19 жовтня 2023