Н У Х Т

Правові та практичні аспекти судової експертизи розкрила бакалаврам гостьова лекторка

16 квітня 2025

Правові та практичні аспекти судової експертизи розкрила бакалаврам гостьова лекторка

15 квітня на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція на тему «Судова експертиза: правові та практичні аспекти», організована за ініціативи доцентки кафедри Оксани Мельник. Захід проходив у рамках вивчення дисципліни «Митна та судово-товарознавча експертиза» і став важливою складовою практичної підготовки здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Запрошеною лекторкою була Ольга Холодова – к.т.н., доцентка, досвідчена судова експертка з правом проведення товарознавчих експертиз, а також членкиня науково-консультативної методичної ради при Міністерстві юстиції України з питань судової експертизи.

Фахівчиня поділилася зі здобувачами освіти практичними напрацюваннями та реальними кейсами, які висвітлюють специфіку роботи судового експерта. Вона детально зупинилася на ключових аспектах судово-експертної діяльності – основних принципах проведення експертиз, особливостях судових товарознавчих експертиз, суб’єктах експертної діяльності, вимогах до професійної підготовки судових експертів, а також на процедурі набуття відповідної кваліфікації.

Лекція проходила в інтерактивному форматі – лекторка із зацікавленням відповідала на запитання студентів, що дозволило учасникам глибше зрозуміти практичне значення судово-товарознавчої експертизи в сучасних умовах.

Такий формат навчання сприяє посиленню фахової підготовки здобувачів освіти і формує у них цілісне бачення професійної діяльності у сфері експертного забезпечення правосуддя.

Опублікований: 16-04-2025
Читайте також:
Студенти ІТ-спеціальностей мають шанс вибороти головний приз міжнародного ІТ-чемпіонату

Конкурс «Золотий байт» орієнтований на молоде, прогресивне покоління, яке прагне проявити і реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій. Тема конкурсних робіт Чемпіонату «Золотий байт-2018» – «Create the new world» («Створи новий світ»). Цьогорічні номінації: Startup Сhallenge – конкурс програмних проектів, командн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти ІТ-спеціальностей мають шанс вибороти головний приз міжнародного ІТ-чемпіонату 16 січня 2018

Магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» знайомляться з вітчизняними виробниками

Здобувач вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» Захар Борковський відвідав у своєму рідному місті Львів на площі Ринок перший Львівський фермерський ярмарок, на якому були представлені овочі, фрукти, м'ясна та молочна продукція. Поряд зі звичайними продуктами був представлений широки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» знайомляться з вітчизняними виробниками 02 вересня 2020

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

Від початку другого семестру поточного навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» студенти-технологи, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», виконують блок лабораторних робіт з фахових дисцип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ 11 лютого 2021

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти

Чи замислювались ви, що виробництво пива може бути екологічним? Під час візиту на пивзавод «Carlsberg Ukraine» (м. Київ) студенти-екологи другого курсу разом із наставником групи Оксаною Ничик у цьому переконались. Нове сучасне виробництво, де прораховане все до дрібниць – від локального впровадження «Зеленого офісу» до глобального – зниження вугл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти 31 липня 2019