Промайнув ще один науковий рік, протягом якого молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і відбудови вітчизняної науки. І настав час оприлюднення результатів їх плідної роботи – наша щорічна конференція здобувачів освіти, аспірантів і молодих учених.
8 квітня 2025 року відбулось засідання секції «Хімія», яку традиційно проводить кафедра харчової хімії. Дуже приємно, що і цього року в роботі секції взяли участь не тільки студенти першого курсу, але й здобувачі старших курсів, які продовжують співпрацю з науковцями кафедри.
Більшість доповідачів представляли Навчально-науковий інституту харчових технологій і факультет біотехнології та екологічного контролю. Це і визначило тематику досліджень – хімічні складові харчової сировини, фармацевтична хімія, проблеми екологічного використання хімічних агентів тощо.
Усі презентації і постери, які супроводжували доповіді, були виконані на високому рівні, тож організаторам роботи секції довелося добре поміркувати над визначенням призових місць.
Кращі доповіді:
І місце – Максим Клименко, група БТ-3-1 (керівниця – доцентка Віра Іщенко);
ІІ місце – Анатолій Пасько, група БТ-1-2 (керівниця – професорка Інна Попова);
ІІІ місце – Діана Сміян, група ХТ-2-9 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко).
Здобувачі, відзначені за кращі постери:
І місце – Захар Яковенко, група ХТ-2-5 (керівниця – старша викладачка Надія Квітковська);
ІІ місце – Вероніка Колчева, група БТ-1-1 (керівниця – доцентка Віра Іщенко);
ІІІ місце – Марія Вахрушева, група ХТ-1-8 (керівниця – старша викладачка Христина Чебаненко).
Вітаємо переможців і бажаємо нових наукових звершень!