Н У Х Т

Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР

25 червня 2018

Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР

Згідно із Законом «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» обов’язковим для всіх харчових підприємств є розроблення і впровадження до кінця 2018 року систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) згідно з вимогами стандарту ISO 22000. Для підприємств, на яких впроваджена СМБХП чи інтегрована система менеджменту безпечності та якості харчових продуктів, важлива її актуалізація до вимог нових версій ISO 9001:2015 та ISO 2200:2017.

Для надання допомоги харчовим підприємствам у вирішенні цих питань Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ  18 по 22 червня провів семінари і тренінги, у рамках яких відбулися як теоретичні заняття з огляду міжнародних і національних стандартів, так і практичні заняття зі створення ефективних систем, включаючи програми-передумови, операційні програми моніторингу і менеджменту технологічних процесів, визначення та обґрунтування критичних контрольних точок (ККТ) на прикладі технологічних схем виготовлення консервованої, виноробної, хлібопекарної, м’ясної, кондитерської продукції тощо і розроблення операційних програм та НАССР-планів, порядок актуалізації функціонуючих СМЯ і БХП до вимог нових версій міжнародних стандартів.

Учасники семінарів отримали рекомендації щодо внутрішнього аудиту (ISO 19011) та постійного удосконалення систем, різних схем сертифікації та ресертифікації, у т.ч. міжнародної за стандартом FSSC 22000.

Після закінчення семінару всі слухачі отримали пакет документації, використаний при проведенні занять, в електронному вигляді та свідоцтва державного зразка.

Опублікований: 25-06-2018
Читайте також:
Свято для випускників сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв»

3 березня 2020 р. відбулося урочисте вручення сертифікатів слухачам-випускникам сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв». У церемонії взяли участь начальник навчально-методичного відділу університету Валерій Виговський, керівник програми, професор кафедри біотехнології продуктів брод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято для випускників сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» 04 березня 2020

Про актуальні професії сьогодення та майбутнього на зустрічі з учнями школи №175 ім. Марченка

Для того, щоб ознайомитися з актуальними професіями є декілька варіантів: пошук в інтернеті, спілкування з друзями та знайомими, дні відкритих дверей, а також профорієнтаційні зустрічі. І профорієнтаційні команди факультету біотехнології та екологічного контролю не втрачають такої нагоди ознайомити майбутніх вступників із актуальними спеціальностям...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про актуальні професії сьогодення та майбутнього на зустрічі з учнями школи №175 ім. Марченка 29 березня 2024

Завершується приймання заяв до магістратури

Сьогодні о 18:00 наші відбіркові комісії завершать приймання заяв на бюджет і контракт від вступників до магістратури на основі диплома бакалавра, спеціаліста, магістра. Далі ми зможемо добирати студентів лише на контракт. Ця можливість буде відкрита до 30 листопада. Бюджетні місця розподілятимуться за алгоритмом адресного розміщення державного і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершується приймання заяв до магістратури 21 серпня 2023

Віртуальна подорож до НУХТ

2 жовтня відбувся перший у цьому навчальному році День відкритих дверей нашого університету. Через карантинні обмеження плани довелося скоригувати, й цього разу зустріч відбулася онлайн. Проте, це не стало на заваді активному спілкуванню майбутніх вступників із фахівцями Приймальної комісії, підготовчого відділення, дирекцій навчально-наукових інст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальна подорож до НУХТ 02 жовтня 2021